Annonce
Fredericia

Ny eng skabes ved Ullerup Bæk efter klimaprojekt

Elever fra Frederiksoddeskolen var med til at plante frø til en kommende natureng ved Lumbyesvej nær Ullerup Bæk. Foto: Klaus Madsen

Fredericia: Vandet risler ved Ullerup Bæk nær boldbanerne og Madsby Legepark.

Et klimaprojekt giver et nyt og naturligt forløb for bækken, og som en sidegevinst bliver der nemmere adgang til bækken. På et stykke mellem Madsbyvej og Kommunikationsvej er træer og buske ryddet væk. Der skabes en eng, og der bliver adgang via en græssti fra Lumbyesvej.

Tirsdag formiddag var skolebørn fra Frederiksodde Skolen med til at så frø til den nye eng. De fik samtidig viden om klimaprojektet fra Christian Bro (S), formand for teknik- og miljøudvalget.

- Jeg er glad for, at I vil hjælpe os i dag. Det er et vandløbsprojekt, som er med i et stort klimaprojekt. Det er for at undgå, at Vejlevej stopper til med vand, når det regner rigtigt meget. Der har engang været så meget vand under jernbanebroen, at biler ikke kunne køre under, fortalte Christian Bro.

Derefter såede eleverne en "vildengblanding" med frø fra danske blomster og urter.

Annonce

En af de gode ting er, at vi både laver klimasikring og kan give nye naturoplevelser.

Christian Bro
Bunden på Ullerup Bæk er blevet hævet som en del af et klimaprojekt, så nu risler vandet forbi boldbanerne og legeparken i Madsby. Foto: Klaus Madsen

Både klima og natur

Projektet ved Ullerup Bæk er sidste del af et stort klimaprojekt. En spuns er sat op mellem Madsbysøen og Ullerup Bæk. I tilfælde af voldsom regn, kan søen indeholde mere vand - og mindre ledes over i bækken.

I bækken er der også sket markante ændringer. Tidligere lå den fire-fem meter nede, men nu er bunden hævet, og der er et jævnt fald i retning mod Vejlevej.

- En af de gode ting er, at vi både laver klimasikring og kan give nye naturoplevelser, sagde Christian Bro.

Vandløbsprojektet har kostet cirka 100.000 kroner.

En spuns er sat op mellem Madsbysøen og Ullerup Bæk. I tilfælde af store mængder vand vil mindre vand komme over i bækken. Foto: Klaus Madsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VB For abonnenter

Minut for minut: Sådan fik VB sendt FC Fredericia ud af oprykningskampen

Annonce