Annonce
Erhverv

Ny Ewii-formand: - Vi vil ikke lægge alle mulige rapporter frem

Mere åbenhed i fremtiden, lover nyvalgt formand for Ewii, Jørn Limann. Foto: André Thorup/Scanpix

Den nyvalgte formand i Ewii, Jørn Limann, lover mere åbenhed. Men undersøgelserne af fyret direktør og kritiserede udbud holder han fortsat tilbage. Heller ikke fratrædelsesaftale skal frem i lyset.

LUKKET: Ewii fik ny bestyrelsesformand i sidste uge. Valget faldt på Jørn Limann, som vil rydde op, skabe mere åbenhed og ellers træde tilbage allerede om halvandet år, hvor der er valg til bestyrelsen:

- Der vil blive mere åbenhed, og vi kommer igennem med det inden valget, fastslår han.

Avisen Danmark har på den baggrund stillet Jørn Limann spørgsmål til tre sager fra denne sommer for at undersøge, hvor langt åbenheden rækker:

- Vil i lægge undersøgelsen af den fratrådte direktør Knud Steen Larsen frem?

-Er det den, der vedrører Knuds investeringer?

- Ja.

- Den blev jo fremlagt på repræsentantskabsmødet.

- Hele undersøgelsen?

- Nej, ikke 17 sider, men resultaterne deraf.

- Men hvorfor ikke lægge det hele frem for offentligheden?

- Der står jo ikke noget, som kan være interessant for offentligheden. Nej, der er ingen grund til, at den juridiske rapport skal lægges frem.

- Så lavede i en fratrædelsesaftale med ham?

- Fratrædelsesaftalen er beskrevet i hans kontrakt. Det er egentlig bare udmøntning af kontrakten på et stykke papir.

- Men hvad indeholder så aftalen?

- Det er fortroligt. Det kan vi slet ikke sige noget om.

- Så den vil I heller ikke lægge frem?

- Jamen, det har ikke noget med åbenhed at gøre. Hvis vi lægger den frem, kan vi blive sagsøgt. Du ser jo heller ikke andre direktørkontrakter i andre virksomheder.

- Jo, i et offentligt selskab.

- Men vi er jo ikke et offentligt selskab. Men det er noget af det, vi skal kigge på. Men bagudrettet vil vi ikke gøre det anderledes. Det er fremadrettet, vi vil gøre ting anderledes. Og det kan da godt være, vi skal se på både organisation og selskabsform.

- Der blev også lavet en undersøgelse af nogle udbud. Vil I lægge den frem?

- Ja, konklusionerne er lagt frem. Men igen, der er ikke noget formål i at lægge sådan en hel undersøgelse frem, for det er jo på den ene side og den anden side, og det kan jeg ikke se, der er nogen offentlig interesse i.

- Men ville det ikke signalere åbenhed at lægge undersøgelserne frem og vise, at I ikke har noget at skjule?

- Vi vil ikke lægge alle mulige rapporter frem. Så kunne vi lige så godt lægge alt bestyrelsesmateriale frem, og så kunne pressen se det. Men det er faktisk ikke rimeligt.

- Fremadrettet vil I være mere åbne, siger du. Vil den type undersøgelser, vi her har talt om, blive lagt frem i fuldt omfang, hvis noget lignende skulle finde sted?

- Hvis det har noget formål. Og hvis en konklusion på en rapport er den, der skal frem, så synes jeg også, det er godt nok. Der er ingen grund til, at man skal sidde og læse 30 sider.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce