Annonce
Fredericia

Ny forening vil skaffe penge til udsatte familier

På Bülows Kaserne er der 13. oktober stiftende generalforsamling for en ny støtteforening til Venligboerne. Ideen udsprang af arbejdet med den lokale afdeling. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Venligboerne Fredericia kan ikke søge midler, fordi de intet cvr-nummer har. En ny støtteforening skal være med til at søge fondsmidler, som skal komme udsatte familier i hele regionen til gode.

Fredericia: Når familier med få midler gerne vil i Legoland, på museum eller i zoologisk have, kan det være svært at få enderne til at nå sammen. Venligboerne Fredericia har indtil videre hjulpet udsatte familier, hvor de kunne, men pengene i kassen rækker ofte kun til en pizzafest eller et par entreer til et museum. Drømmen er mere, og så fik Lise Nielson en idé.

- Vi har flere muligheder med flere midler, og når vi opretter en forening med et cvr-nummer, så kan vi søge puljer og fonde, som så kan komme udsatte familier i hele regionen til gode, siger Lise Nielson.

Vi har flere muligheder med flere midler.

Lise Nielson

Interesse for historie

Venligboernes Støtteforening i Region Syd - som foreningen er blevet døbt - udspringer af det arbejde, der på nuværende tidspunkt udføres i Venligboerne Fredericia. Det bliver dog sådan, at alle lokalafdelinger af Venligboerne i hele regionen får mulighed for at få del i de fonds- og puljemidler, den nye forening får tildelt.

Ideen er, at de flere midler, der forhåbentlig følger med den nystiftede forening, kan bruges på arrangementer, der er efterspurgte. Det kunne være foredrag, sangaftener, bondegårdsbesøg eller museumsbesøg.

- Vi har erfaret, at arrangementer, hvor man kan få indblik i dansk historie, er yderst attraktive, så det vil vi selvfølgelig gerne arrangere mere af, og så vil vi gerne tilbyde noget til både forældre og børn, lyder det fra Lise Nielson.

Flere bakker op

I praksis bliver det sådan, at de lokale afdelinger kan byde ind med det, de gerne vil bruge midler på, så den nye støtteforening kommer til at fungere som en slags paraply for de 11 øvrige lokalafdelinger i regionen.

Hvis enkelte borgere får brug for mentorstøtte til opstart af et pizzeria eller en frisørsalon, kan der også findes penge til det.

Den stiftende generalforsamling finder sted 13. oktober klokken 10 på Bülows Kaserne i kælderen - det er også der, Venligboerne Fredericia holder til. Indtil videre har 5-10 personer tilkendegivet, at de gerne vil være med i den nye forening. Lise Nielson selv stiller op som formand.

Det bliver muligt at blive medlem af støtteforeningen til et årligt kontingent på cirka 50 kroner. Man kan godt blive medlem uden at deltage aktivt.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Cyklisternes kaffepenge blev stjålet

Læserbrev

Efter skrotning af Lindholm-planer: Send de afviste asylansøgere til Nørrebro - eller helt hjem!

Læserbrev: Det er jo rendyrket hykleri, at socialdemokraterne med udlændinge- og integrationsministeren i spidsen nu vælger at droppe placeringen af de mange afviste - og dømte kriminelle - asylansøgere på øen Lindholm. Før valget og i valgkampen støttede socialdemokraterne jo en placering af de dømte kriminelle på øen Lindholm i Stege Bugt. Men nu har de så føjet De Radikale, SF og Enhedslisten, som synes, det er så synd for de kriminelle, at de ikke skal kunne rende rundt omkring i de danske byer og fordrive tiden med endnu mere kriminalitet! Det bliver ikke mindre komisk, når regeringen så begrunder det med, at det er dyrt at lave et udrejsecenter på øen. Jamen, kære venner, det er jo endnu dyrere, at de får lov til at bevæge sig rundt frit i det danske samfund og koster kassen i forbindelse med statsbetalte beskikkede forsvarer, anbringelsesdomme i landets fængsler, domstolsudgifter, tolkeudgifter, sociale udgifter til deres daglige fornødenheder, socialpædagogisk støtte og al mulig anden service, som der stilles til rådighed for de kriminelle. Så hvis socialdemokraterne virkelig gør det her på grund af kroner og ører, så send dem da helt hjem i stedet, så vi ikke har dén økonomiske belastning! Hver og en af de omtalte er jo dømt for grov kriminalitet i Danmark! Samtidig skylder regeringen og deres støttepartier at fortælle, hvor de så skal være placeret. De skal vel ikke forblive på Kærshovedgaard i Ikast-Brande Kommune og skabe endnu mere kriminalitet og lokal utryghed? Den logiske placering må jo være Nørrebro lige midt på stenbroen i hjertet af København, hvor alle de åbenhjertede, radikale, folkesocialisterne, Enhedslistens og Alternativets frisindede og tolerante vælgere bor i skønt flertal. Så kan de jo hygge sig med en kulturberigelse på nært hold!

112 For abonnenter

Lå på sofaen da det bankede hårdt på døren: Beboer advarede Anne om brand i nabolejlighed

Annonce