Annonce
Fredericia

Ny foyer indviet: Sygehusets før så trange indgang er ikke til at kende

Rejsegilde torsdag på den nye foyer i sundhedshuset i det tidligere sygehus i Fredericia. Fredericias borgmester, Jacob Bjerregaard (S), var blandt talerne. Foto: Peter Leth-Larsen

Fredericia Sygehus bliver til Fredericia Sundhedshus. Torsdag var der rejsegilde på nyt indgangsparti, der åbner modtagelsen op.

Annonce

Fredericia: I det gamle Fredericia Sygehus var der absolut ikke en cirka 450 kvadratmeter stor foyer med lysindfald og glasfacade i to etager.

Det kommer der i sygehusets arvtager - det kommunale og regionale Fredericia Sundhedshus, hvor også selvstændigt sundhedspersonale, foreninger og frivillige holder til.

Torsdag var der rejsegilde, taler, tak til de involverede og naturligvis pølser.

Sundhedshuset er en succes, og vi har fremrykket investeringen i indgangspartiet, fordi det er dét, man møder som det første i huset.

Fredericia borgmester, Jacob Bjerregaard (S), ved rejsegildet torsdag

De bygger

Wesenberg Rådgivende Ingeniør, Rambøll, Din Entreprenør Partner, tømrer og snedker Bent Ole Mortensen & Hinge, Malergården Fredericia, Jens Kristensen El-Anlæg, Caverion Danmark, Andresens VVS, BT Gulve.

Det før så trange indgangsparti i sygehuset er brudt op, åbnet op, i to etager med nyt lysindfald. Her skal der også indrettes information og café og siddegrupper. Bemærk at de fine, originale Ølandsfliser fra sygehusets tid er bevaret som gulv. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Investeringer fremrykkes

- Sundhedshuset er en succes, og vi har fremrykket investeringen i indgangspartiet, fordi det er dét, man møder som det første i huset, sagde Fredericia borgmester, Jacob Bjerregaard (S).

Han varslede også yderligere fremrykninger af investeringer i sundhedshuset i Dronningensgade, når han og Socialdemokratiet samt de øvrige partier i byrådet tager hul på forhandlingerne om de kommunale budgetter 2019 om kort tid.

- Endda i en svær tid, hvor vi støder på et anlægsloft aftalt mellem kommunerne og regeringen.

Jacob Bjerregaard betonede dog, at Sundhedshuset må frem i første række på grund af politiske visioner. Men først og fremmest på grund af den omtalte succes med etablering af en paraplyen over alt lige fra kommunale afdelinger og teams inden for den såkaldte borgernære sundhed til tilbud fra Region Syddanmark, klinikker med privatpraktiserende læger og andre sundhedsfaglige kræfter, patientforeninger med mere.

Politikere, embedsmænd og brugere af sundhedshuset i Dronningensgade var mødt frem til rejsegildet på indgangspartiet. Foto. Peter Leth-Larsen
Annonce

Akustik forbedres

Også formanden for regionens udvalg for det nære sundhedsvæsen, Bo Libergren (V), og formanden for Fredericia Kommunes sundhedsudvalg, Susanne Eilersen (DF), talte.

Det samme gjorde projektleder på den store opgave med at ombygge og indrette det omfattende kompleks, Troels Nielsen, Rambøll. Han afsendte desuden den officielle tak til håndværkerne, som det sig hør og bør ved et rejsegilde.

Troels Nielsen oplyser til Fredericia Dagblad, at indgangspartiet står klart 1. november. Den største, resterende udfordring er at montere lyddæmpende lameller i loft og på vægge samt indretning af information og café.

Det nye og cirka 450 kvadratmeter store indgangsparti skal være færdigt 1. november. Foto: Peter Leth-Larsen
Indgangspartiet er i to etager - med svagt matteret glas. Indgangen er i øvrigt duplikeret til den anden side, ud til volden. Foto: Peter Leth-Larsen
Foto: Peter Leth-Larsen
Foto: Peter Leth-Larsen
Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Mundbind eller visirer rykker ind på kommunale institutioner - værnemidler er klar

FC Fredericia For abonnenter

Eftertanker om FC: De næste to uger definerer sæsonen

Annonce