Annonce
Fredericia

Ny genbrugsbutik åbner midt i byens knudepunkt

DSB lukkede sit billetsalg på Fredericia Banegård i 2014. Siden har lokalerne stået mere eller mindre tomme. Men nu rykker KFUM's Sociale Arbejde ind i de 160 kvadratmeter og åbner genbrugsbutik til januar. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

KFUM's Sociale Arbejde har en række lokalt forankrede butikker. Nu er der premiere på nyt koncept. Åbner i DSB's tidligere billetkontor på banegården.

Annonce

Fredericia: Omkring 20. januar åbner en ny genbrugsbutik i DSB's tidligere billetkontor i forhallen på Fredericia Banegård.

Det bekræfter genbrugskonsulent i KFUM's Sociale Arbejde med hovedkontor i Strib, Sarah Hassing, over for Fredericia Dagblad:

- Ja, vi arbejder på at få cirka 30 frivillige og har lige nu cirka en håndfuld.

Tøjcontainere op

Det er planen, at man kan indlevere effekter i den nye genbrugsbutik - i åbningstiden.Derudover stiller KFUM's Sociale Arbejde en tøjcontainer op udenfor banegården. Ligesom der søges om lov til en tøjcontainer ved Fredericia Midtpunkt.

Der sælges hovedsageligt tøj, nips og lekture til rejsen i den nye genbrugsbutik. Logo: KFUM's Sociale Arbejde
Annonce

Første af ni

"Genbrugt af KFUM's Sociale Arbejde" er endda den første butik i rækken indenfor et nyt koncept.

Planen er at åbne ni andre lignende butikker rundt om i Danmark de næste tre år. Premieren - på en banegård - finder med andre ord sted på det travle sted i Fredericia, hvor flere tusinde rejsende går forbi hver dag. Det er så vidt vides heller ikke set før herhjemme.

- Vi har i forvejen 13 genbrugsbutikker, som er lokalt forankrede. De tjener til lokale projekter. Det nye er, at de nye butikkers indtjening går til KFUM's Sociale Arbejde centralt, forklarer Sarah Hassing.

Det vil sige til projekter over hele Danmark, der støtter eksempelvis hjemløse, trængte børnefamilier, misbrugere, psykisk syge og ensomme. Det kan være ude lokalt eller på de caféer, væresteder og institutioner, organisationen driver.

Annonce

Nips, tøj, lekture

På Fredericia Banegård råder den nye genbrugsbutik over 160 kvadratmeter.

Placering taget i betragtning er det ikke store møbler, der skal sælges. Men dog småmøbler samt nips, bøger, blade og ikke mindst tøj. Både til rejsende og til alle andre. Ud over at handle kan man købe en billig kop kaffe og få sig et hvil i butikken.

- Men vi har været i kontakt med 7-Eleven og skal ikke være en konkurrent, siger Sarah Hassing.

KFUM's Sociale Arbejde (grundlagt 1918) fusionerede i 2014 med Ungdommens Vel (grundlagt 1906) under det fælles navn KFUM's Sociale Arbejde. KFUM's Sociale Arbejde har i dag genbrugsbutikker, som helt eller delvist støtter organisationen. De ligger i Taulov, Middelfart, Kolding, Odense, Haderslev, Odder, Esbjerg, Skærbæk i Sønderjylland, Hanstholm, Hurup i Thy, Thisted, Aalborg og Slagelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

23-årig kom alvorligt til skade på Østerstrand: Er fortsat i kritisk tilstand og skal opereres

Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Fredericia

Se pressemødet fra Fredericia Teater: Kultur- og musikarrangementer frem til nytår afsløret

Annonce