Annonce
Fredericia

Ny genbrugsbutik på vej i Fredericia

KFUM Soldatermission åbner en genbrugsbutik her i GF Forsikrings gamle lokaler på hjørnet af Treldevej og 6. Julivej. Foto: Peter Friis Autzen
På den anden side af sommerferien får Fredericia en genbrugsbutik mere.
Annonce

Fredericia: Det kommer til at passe som hånd i genbrugt handske, når KFUM Soldatermission til september åbner en ny genbrugsbutik i Fredericia.

For det første kommer åbningen nemlig til at ske på den officielle flagdag, lørdag 5. september, hvor landet flager som en hilsen til de udsendte. Og for det andet kommer butikken til at ligge på Treldevej - samme vej, hvor KFUM Soldatermission, KFUM Soldaterhjem og KFUM Soldaterrekreation har adresse.

Avisen har tidligere omtalt planerne om en genbrugsbutik i lokalerne, hvor GF Forsikring i sin tid havde til huse. Men corona spændte ben for informationsmøder, og arbejdet med at skabe et korps af frivillige til at drive butikken gik lidt i stå. Men nu er alt endelig ved at falde på plads, fortæller Steen Sørensen, der er økonomichef hos KFUM Soldatermission.

- Vi har næsten frivillige nok nu, og vi ved, at når først butikken er oppe at køre, kommer der gerne lidt flere frivillige. Så nu tør vi godt skyde projektet i gang, siger han.


- Vi har næsten frivillige nok nu, og vi ved, at når først butikken er oppe at køre, kommer der gerne lidt flere frivillige. Så nu tør vi godt skyde projektet i gang, siger han.

Steen Sørensen


Butikken får adresse Treldevej 3 og ligger dermed kun nogle hundrede meter fra soldaterhjemmet.

Annonce

Vigtig økonomi

KFUM Soldatermission har tidligere drevet genbrugsbutik i Fredericia, men den lukkede tilbage i 0'erne, fordi dens korps af frivillige blev gamle, og det ikke lod sig gøre at få en ny generation ind, fortæller Steen Sørensen.

Organisationens butikker drives af frivillige, hvilket blandt andet giver nogle skattefordele. Og butikkerne leverer en stor del af økonomien bag organisationens16 soldaterhjem i Danmark, Irak og Estland.

- Butikkerne er afgørende for muligheden for at drive soldaterhjemme og soldater-rekreationen, som er en slags veteranhjem hos os, siger Steen Sørensen.

Butikken får ikke nogen særlig niche eller et særligt udvalg, der skiller den ud i forhold til andre genbrugsbutikker.

- Nej, det er en helt almindelig genbrugsbutik. Vi glæder os til at byde indenfor, siger Steen Sørensen, der også selv har meldt sig som frivillig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Skrappe coronaregler omdirigerer ridestævne til Fredericia: - Vi lægger op til 'kom, rid, skrid'

Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: 'Journalisterne er bare mikrofonholdere. De stiller jo ingen kritiske spørgsmål.'

Alarm 112

Kan du hjælpe?: Muligt vidne til røveri og oplysninger om gerningsmænd efterlyses

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Fredericia

Har du også fået et uklart svar på coronatest?: Småting kan afgøre, om test er ugyldig

Annonce