Annonce
Fredericia

Ny ghettoliste: Korskærparken er ikke længere en ghetto

Fredericia har ikke nogen boligområder på ghettolisten. Foto: Peter Leth-Larsen

Korskærparken er fjernet fra regeringens ghettoliste. Det vækker jubel i Fredericia. Renovering har tiltrukket nye beboere, og desuden har målrettet job-indsats givet bonus, mener boligforeningens direktør.

Annonce

Fredericia: Korskærparken er ikke længere på regeringens ghettoliste.

Det fremgår af den nye ghettoliste, som transport-, bygnings- og boligministeriet lørdag har offentliggjort. Sønderparken er også væk fra listen over udsatte boligområder.

Nyheden om Korskærparkens exit fra ghettolisten vækker glæde hos Finn Muus, direktør for Boligkontoret Fredericia.

- Det er slet ikke til at få armene ned. Da Korskærparken i sin tid kom på ghettolisten, fik vi til opgave at få området væk fra listen igen. Det er nu lykkedes takket være flere tiltag, vi har gjort i området, siger Finn Muus.

Vi er rigtig, rigtig glade. Det er slet ikke til at få armene ned.

Finn Muus, direktør for Boligkontoret
Annonce

Færre indvandrere

Ghettolisten udarbejdes ud fra fem kriterier. Antal af borgere uden job, antal ikke vestlige borgere, antal dømte, andel af borgere med en uddannelse og gennemsnitsindkomsten. Opfylder et område tre af de fem kriterier, kommer det på ghettolisten.

I Korskærparken er andelen af beboere fra ikke-vestlige lande blevet mindre. Den er nu på 49,4 procent, hvor grænsen er 50 procent. Dermed opfylder Korskærparken kun to af de fem kriterier og ryger af ghettolisten.

- Det har hjulpet os væk fra listen, at man nu bruger 2017-tal i stedet for 2016-tal. Tidligere brugte man to år gamle tal til listen. Men vi har kunnet se udviklingen, at der er sket noget med beboersammensætningen herude. Flere har solgt parcelhuset og er flyttet ind i lejligheder herude. Derfor havde jeg en forhåbning om, at vi ville ryge af listen, siger Finn Muus.

Annonce

Effektiv indsats

Han peger også på indsatsen i den boligsociale helhedsplan, hvor man i samarbejde med kommunen har fået flere i job og uddannelse. Desuden har de omfattende renoveringer af boligerne været med til at tiltrække nye beboere. Finn Muus peger også på, at man for to år siden indførte "fleksibel udlejning" i afdeling 214.

- For at få en lejlighed skulle man enten have arbejde eller være under uddannelse. Vi kan se, at det virker, siger Finn Muus.

Fremover bliver opgaven en anden. Nemlig at holde Korskærparken væk fra ghettolisten. At sætte kriterier op for nye beboere er en mulighed, boligforeningerne vil drøfte med byrådet. En mulighed er "kombineret udlejning". Her kan man sige nej til nye lejere, der for eksempel ikke er i arbejde. Også selvom lejlighederne står tomme.

- Men det vil jo give et tab. Enten skal boligorganisationen dække tabet, eller også skal kommunen. Men der er faktisk også en mulighed for, at man kan søge Landsbyggefonden om at få dækket tabet, siger Finn Muus.

Annonce

Mere arbejde forude

Formanden for helhedsplanudvalget, Turan Savas (S), jubler også over nyheden.

- Jeg havde forhåbninger om det, så jeg blev rigtig glad, da listen blev offentliggjort klokken 12, hvor vi kunne se, at Korskærparken var væk fra ghettolisten og Sønderparken ikke er på listen over udsatte områder, siger han.

Den gode nyhed skal dog ikke blive en sovepude.

- Vi skal fortsat have flere i arbejde, vi skal højne uddannelsesniveauet og sikre tryghed i områderne. Der er stadig meget arbejde forude. Hvis vi bare sidder på hænderne og siger, at alt er godt, er vi tilbage på listen om et år, siger Turan Savas.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce