Annonce
Fredericia

Ny hjemmeside skal oplyse og guide de studrende i Fredericia

Tirsdag fik de studerende i Fredericia en ny hjemmeside, hvor de kan finde relevante informationer om alt fra studieboliger til frivillige netværk. Arkivfoto: Mette Mørk
Efter ønske fra studerende i Fredericia, har kommunen tirsdag offentliggjort en ny hjemmeside, der samler informationer om alt fra studierabatter til ungdomsarrangementer.

Fredericia: Studiebyfredericia er navnet på en ny hjemmeside, som Fredericia Kommune står bag. Flere unge har ifølge kommunen efterspurgt en hjemmeside, hvor de kunne få et overblik over relevante informationer for studerende.

Hjemmesiden, der er et af flere tiltag, som skal udvikle Fredericia som studieby, indeholder oplysninger om arrangementer, uddannelser, studierabatter samt hvilke rådgivningstilbud der er i forbindelse med iværksætteri og lignende.

- Vi vil gerne skabe et fundament for, at flere uddanner sig i Fredericia, og studiebyfredericia.dk understøtter dette formål. Vi håber, at de unge og uddannelsesinstitutioner vil bruge hjemmesiden og komme med gode input til indholdet på siden, siger Pernelle Jensen (V), der er formand for uddannelsesudvalget, i en pressemeddelelse.

- Vi ønsker at være i dialog med de unge om deres ønsker til studiemiljøet for sammen med dem at skabe et fagligt og socialt spændende uddannelsesmiljø på tværs af uddannelserne i Fredericia. Den nye studiebyshjemmeside skal understøtte dette samarbejde og være med til at sætte rammen for Fredericia som uddannelsesby, lyder det fra næstformanden i uddannelsesudvalget, Inger Nielsen (DF).

På hjemmesiden findes der også direkte henvisninger, hvor man kan tjekke mulighederne for studieboliger, studiejobs og frivillige netværk.

Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Strandgæster ryster på hovedet over broføljeton: - Man kan ikke hamle op med naturens kræfter

Læserbrev

Skovejer i replik: Ingen tror på erstatning i rimelig størrelse - det gør Enggaard så heller ikke

Læserbrev: Karsten Enggaard har et svar i Fredericia Dagblad 16. september ("Her er svar på spørgsmålene, Rolf Jensen") til mit indlæg tidligere. Træer udpeget til naturligt henfald er ganske rigtigt ikke nyt, men jeg kan huske Enggaard sige, at de 10 veterantræer var opfundet til lejligheden; og Enggard må stadig gerne svare på, hvor meget skovbrug DN regner med, der er tilbage med fem veterantræer pr. ha. Enggaard sammenligner mængden af dødt ved i "gennemsnitlig skov" og "naturlig løvskov". Det duer ikke i den her fredning. Må vi få en sammenligning mellem ekstensivt drevet løvskov, som DN selv kalder området, og naturlig løvskov? Så er ligheden vist mere slående end forskellen! Gøgeurten lader vi være; vi kommer for langt ud, hvis Enggaard skal gøre rede for, hvilke gøgeurter han er ligeglad med risikerer at forsvinde i en mørk skov. Mit købsforslag var en hentydning til, at ingen vil købe skoven, fordi ingen tror på erstatning i rimelig størrelse - det gør Enggaard så heller ikke! Enggaard bruger udtrykket "i al fremtid" for et stabilt fredningsforslag, men med de ubegrænsede beføjelser over hele skoven, Fredericia Kommune skal have ifølge fredningsforslaget, er der intet, der ikke kan ændres på; Fredericia Kommune kan gøre lige, hvad der passer dem, bestemme hvad der passer dem... Der er andre end Danmarks Naturfredningsforening, der kan passe på natur.

Fredericia

Sagen om cirkelbroen er afsluttet: Kommunen indgår forlig og betaler en del af udgiften

Annonce