Annonce
Fredericia

Ny hjemmeside skal oplyse og guide de studrende i Fredericia

Tirsdag fik de studerende i Fredericia en ny hjemmeside, hvor de kan finde relevante informationer om alt fra studieboliger til frivillige netværk. Arkivfoto: Mette Mørk
Efter ønske fra studerende i Fredericia, har kommunen tirsdag offentliggjort en ny hjemmeside, der samler informationer om alt fra studierabatter til ungdomsarrangementer.

Fredericia: Studiebyfredericia er navnet på en ny hjemmeside, som Fredericia Kommune står bag. Flere unge har ifølge kommunen efterspurgt en hjemmeside, hvor de kunne få et overblik over relevante informationer for studerende.

Hjemmesiden, der er et af flere tiltag, som skal udvikle Fredericia som studieby, indeholder oplysninger om arrangementer, uddannelser, studierabatter samt hvilke rådgivningstilbud der er i forbindelse med iværksætteri og lignende.

- Vi vil gerne skabe et fundament for, at flere uddanner sig i Fredericia, og studiebyfredericia.dk understøtter dette formål. Vi håber, at de unge og uddannelsesinstitutioner vil bruge hjemmesiden og komme med gode input til indholdet på siden, siger Pernelle Jensen (V), der er formand for uddannelsesudvalget, i en pressemeddelelse.

- Vi ønsker at være i dialog med de unge om deres ønsker til studiemiljøet for sammen med dem at skabe et fagligt og socialt spændende uddannelsesmiljø på tværs af uddannelserne i Fredericia. Den nye studiebyshjemmeside skal understøtte dette samarbejde og være med til at sætte rammen for Fredericia som uddannelsesby, lyder det fra næstformanden i uddannelsesudvalget, Inger Nielsen (DF).

På hjemmesiden findes der også direkte henvisninger, hvor man kan tjekke mulighederne for studieboliger, studiejobs og frivillige netværk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Må vi bede om et 'velfærdsløft' til by og vold

Læserbrev: Det er dejligt, at der alligevel bliver penge til at prioritere børn og ældre. Vores borgmester taler ligefrem om et "velfærdsløft". Der blev ellers truttet kraftigt i dommedagsbasunerne, og mange fik sig nogle søvnløse nætter over forslag til drabelige besparelser på de kommunale budgetter. Men der er trods alt temmelig mange fredericianere, der hverken er børn eller servicekrævende ældre. Vi vil gerne se, at tidligere byråds investeringer i en smukkere by ikke fortsat bliver misligholdt. Sådan tror jeg, at mange føler, men jeg kan jo ikke vide det! Der skal vand i vandrenden og vand i springvandene, og udgåede træer i byens gader skal erstattes. Nørreport skal have en overhaling, og der er andre ting i byen at tage fat på. Fredericia Vold - vores eneste internationale attraktion - skal kunne opleves som en fæstning, et historisk monument fra en kritisk tid i vores historie. Det virker forkert, at man fra Hugo Mathiessens Vej og til Nørreport ikke kan se voldgraven - man kunne lige så godt gå i en plantage i Midtjylland. Og at man et sted kan sidde på en bænk og glo ind i nogle træer, hvor der engang var udsigt over Lillebælt, latterliggør nærmest kommunens indsats for at pleje volden. Og så er der det gamle vandværk på volden nær Lillebælt. Byrådet burde gøre en dumhed god igen og tilbagekøbe bygningen og jævne den med jorden - den ligger på gud ved hvilket år som en skændsel. Prøv lige at kigge på de budgetter endnu engang - det er trods alt småpenge i det kommunale budget, der er tale om.

Sydjylland For abonnenter

26,5 milliarder fordelt til sundhed, forurening og trafik: Sådan påvirker regionens budget dig

Annonce