Annonce
Middelfart

Ny hundeskov i Staurby Skov: Klaplågerne åbnes til Vestfyns nok største hundeskov

Den nye hundeskov giver endnu bedre muligheder for hundeelskere at udfolde sig i Middelfart Kommune. Foto: Middelfart Kommune

Den nye skov har været et stort ønske fra borgere og lokale foreninger, som selv har været med til at designe den.

Middelfart: Hvalpegård, bronzealderhøj, hundelegeplads og masser af varieret skov. Nu får hundeelskere og naturfans en helt ny hundeskov at boltre sig i - i Middelfart Kommune. Søndag 27. januar indvies Vestfyns største hundeskov nemlig i Staurby Skov, lyder det i en pressemeddelelse fra Middelfart Kommune.

Den nye skov har været et stort ønske fra borgere og lokale foreninger, som selv har været med til at designe den.

Hundeskoven i Staurby Skov bliver med en størrelse, der svarer til cirka otte fodboldbaner (5,7 hektar) den største i Middelfart Kommune og - så vidt vides - på Vestfyn.

Skoven byder på en meget varieret bevoksning med høje bøgetræer, granskov, lave pyntegrøntstræer og åbne græsarealer, og den er omgivet af cirka 1,1 kilometer hegn.

Midt i skoven er der desuden etableret en indhegnet hvalpegård på cirka 200 kvadratmeter, hvor man kan få et godt overblik over hundenes leg. Middelfart Kommune har også opstillet skraldespande, bordebænkesæt og hundeposeautomat.

Annonce

Hundeskoven Staurby Skov

Indvielsen finder sted søndag 27. januar kl. 10 -12 i hundeskoven Staurby Skov ved hvalpegården midt i skoven. Her taler blandt andet borgmester Johannes Lundsfryd Jensen.Der er etableret en handicapvenlig sti rundt i hundeskoven, så alle borgere kan bruge skoven. Skoven har en god længde og mange gemmesteder, der gør træning attraktivt for civile hundefører- og politihundeforeninger. I perioden fra 1. april til 30. september er hundeskoven derfor lukket på tirsdage fra kl. 16 til solnedgang på grund hundetræning i foreningsregi. Til gengæld bidrager foreningerne ved for eksempel at tjekke hegn, male bænke, passe hvalpegård og hundelegeplads. Her kan hundeskoven ved Ejby eller ved Middelfart Marina benyttes i stedet.

Og i 2019 kommer der endnu en ny hundeskov ved Nørre Aaby. Midt i hundeskoven ligger et cirka 3000 år gammelt spor fra vores forfædre nemlig en stor bronzealderhøj, hvor en konge eller høvding måske ligger begravet.

Godt samarbejde

Borgmester Johannes Lundsfryd (S) glæder sig over den nye hundeskov:

- Hundeskoven er et stærkt eksempel på, hvordan samarbejde mellem kommune, foreninger og borgere kan give rigtig gode resultater. I dette tilfælde en god og gennemtænkt hundeskov, som allerede nu er til stor glæde for mange.

- Med hundeskovens beliggenhed lige mellem Strib og Middelfart, gør vi vores område endnu mere attraktivt.

Middelfart Kommune købte arealet i Staurby Skov i 2016 og har siden da været i dialog med forskellige borgergrupper og byrådet om, hvordan skoven skulle udformes og bruges.

En særlig nedsat arbejdsgruppe med både hundeejere, hundeforeninger og kommunen har efterfølgende drøftet og samarbejdet om, hvordan hundeskoven skulle designes.

En af deltagerne, Richard Olsen fra DcH Vestfyn, har været med siden begyndelsen.

- Jeg er super glad for, at vi nu er nået så langt, så vi kan tage hundeskoven i brug. Det har været et stort ønske fra vores side. Vi er også glade for, at kommunen lytter til os og giver os mulighed for for eksempel hundetræning i hundeskoven. Det tror jeg, er det første sted i Danmark, det er muligt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Projektfolk fra Aarhus vil omdanne Skovhavegrunden til 141 boliger: Her er deres planer

Annonce