Annonce
Erhverv

Ny indkøbsmulighed på vej: Lidl vil åbne butik i Erritsø på travlt hjørne - kræver ny lokalplan og lyskryds

Lidl har i forvejen butik på Vejlevej over for Føtex Vest og med Aldi som nabo. Hvis planen skal realiseres, skal krydset Gl. Landevej-Snaremosevej have lysregulering, som Lidl skal være med til at finansiere. Foto: Mads Dalegaard, Ritzau Scanpix. 
I mange år rummede hjørne-ejendommen på Snoghøj Landevej-Snaremosevej køleteknik, men nu bliver der plads til endnu flere kølediske, hvis Lidl efter planen rykker ind på grunden. Erhvervsområde skal omdannes til bydelscenter.

Erritsø: Lidl Danmark ønsker at rykke ind i hjørneejendommen Gl. Landevej 55. Forretningen og virksomheden rummede i mange år Fredericia Køleservice, men har siden rummet både udsalg af træmøbler og biler.

For at efterkomme Lidls ønske skal der imidlertid udarbejdes både en lokalplan og laves et  kommuneplanstillæg, som ændrer områdets status fra erhvervsområde til bydelscenter. Om det skal ske, skal politikerne i by- og planudvalget tage stilling til i næste uge.

Her ønsker Lidl Danmark at etablere en ny dagligvarebutik. Lidl har i forvejen butik på Vejlevej overfor Føtex Vest og med Aldi som nabo. Hvis planen skal realiseres skal krydset Gl. Landevej-Snaremosevej have lysregulering, som Lidl skal være med til at finansiere. Kort: Fredericia Kommune

Lokalplanen skal gøre det muligt at opføre en dagligvarebutik på op til 1700 kvadratmeter med tilhørende udearealer i form af parkering og beplantning. Lokalplanen skal desuden sikre vejadgang til parkeringsplads og varelevering til butikken.

Annonce

Lokalplanen skal gøre det muligt at opføre en dagligvarebutik på op til 1700 kvadratmeter med tilhørende udearealer i form af parkering og beplantning.

Fra indstillingen

Krav om lysregulering

Lidl skal have adgang fra Gl. Landevej, og for at få trafikken til at glide ligger der også i planen at etablere et lyssignal i krydset Gl. Landevej-Snaremosevej.

Lysreguleringen skal sikre en hensigtsmæssig afvikling af trafikken til og fra grunden og sikre, at der ikke sker en uhensigtsmæssig belastning af krydset ved Snaremosevej/Snoghøj Landevej. Det fremgår det af indstillingen fra forvaltningen til det kommende møde i by- og planudvalget, hvor politikerne skal tage stilling til Lidls ønske.

Politiet samt kommunens Vej og Parkafdeling har på forhånd accepteret, at der sker ændring af krydset til en lysregulering. Det indgår også i indstillingen, at det bliver en betingelse for at gennemføre planen, at Lidl indgår i ombygningen af krydset til lysregulering.

Annonce

Udvider bydelscenter

Hvis planen realiseres, bliver Lidl genbo til bydelscentret på den anden side af Snoghøj Landevej. Her har både Aldi, Rema1000 og Løvbjerg til huse. Desuden ligger Burger King og McDonald's i bydelscentret.

Det nye område, hvor Lidl ønsker at rykke ind, er i dag omfattet af lokalplan nr. 303 fra 2010. Det udlægger området til erhvervsområde og offentligt område til erhvervsuddannelsescenter i Erritsø. Der må ikke etableres boliger i området.

Ønsket om at etablere detailhandel på området er i strid med kommuneplanen, så derfor er det nødvendigt at udarbejdes et kommuneplantillæg, som udvider det eksisterende bydelscenter på den anden side af Snoghøj Landevej, så den nye lokalplan kan indgå i det.

Fordi kommuneplantillægget handler om en ændring af detailhandelstrukturen, så skal der gennemføres en offentlig høring.

I dag huser ejendommen på Gl. Landevej 55 biler, men hvis en lokalplan giver lov, så bliver der i stedet opført et nyt Lidl på 1700 kvadratmeter. Foto: Søren Gylling
Annonce
Fredericia For abonnenter

Da alt så sort ud, blev fællesskabet et vendepunkt for gigtramte Anne: - Hvis man har et trist liv, skal man blive frivillig. Det giver så meget

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Se billederne: Velklædte elever genoptog tradition med skolebal og særlig dans

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Fredericia

Jeanette kan ikke få nok af december: - Jeg render gerne rundt med nissehue og synger julesange på jobbet

Sport

Skal det være i Spanien, at Mie Højlund får opfyldt en hed drøm?

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

ENTREPRENEUR OF THE YEAR

Årets regionsvindere er fundet: Her er Danmarks bedste til vækst

Navne

Surf-butik får årets handicappris: Tilbyder vandaktiviteter til alle - handicap eller ej

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Fredericia

Gys på volden giver gysser til lokal velgørenhed

Fredericia For abonnenter

Sanddalhus er solgt til to fynboer: Ejendom og park sættes i stand

FC Fredericia

Nederlag svier i et par dage, men herefter har FC Fredericias anfører lært at se tingene med andre briller: - Det er vigtigt at tænke på, hvad vi har præsteret som helhed

Annonce