Annonce
Trekantområdet

Ny klatrevæg i Vandel er tæt på at være en realitet

Det er på væggen her i den lille hal i Vandel Idrætshal, Firehøje Klatreklub planlægger at etablere en stor klatrevæg. På sigt drømmer klubben om at udbygge med flere elementer. Arkivfoto
Vejle Kommune har netop givet tilsagn om knap 375.000 kroner til en ny klatrevæg i minihallen i Vandel. Det betyder, at klatrevæggen nu efter alt at dømme kan stå klar til brug et helt år tidligere end forventet.
Annonce

Vandel: En stor drøm for en gruppe ildsjæle i Vandel er nu et stort skridt i retning af at blive til virkelighed. Nemlig en klatrevæg på den ene endevæg i den lille hal i Vandel Idrætshal. Udvalget for lokalsamfund og lokaldemokrati valgte nemlig onsdag at bevilge 374.750 kroner til Firehøje Klatreklub, hvilket er langt størstedelen af det budget for etableringen af en klatrevæg.

En beslutning, som ikke overraskende vækker meget stor glæde hos formand for Firehøje Klatreklub Steen Jensen.

- Jeg blev så glad, da jeg fik beskeden, at jeg måtte græde lidt af glæde. Det er så fantastisk, siger han.

Steen Jensen er selv vild med at klatre og elsker at træne andre i sporten. I øjeblikket kører han til Horsens, hvor han er sikkerhedsansvarlig i Østjysk Klatreklub, og hvor han træner både junior- og børnehold. Der er nemlig ikke mange steder, hvor man kan gå til klatring. Men hvorfor kunne der ikke være sådan en væg i Vandel, tænkte han en dag for nogle år siden.

Firehøje Klatreklub

Firehøje Klatreklub ønsker at skabe grundlag for, at borgere i Vandel og omegn kan dyrke klatresporten på en klatrevæg i Vandel Idrætshal.

Klubbens ønsker at udbrede kendskabet til klatring på flere niveauer. Målet er at skabe hold for før børn, juniorer, voksne samt familiehold. Klubben ønsker at rumme både helt nye klatrere såvel som erfarne.

Initiativet har også til formål at fastholde børn, unge og familier i fritidsaktiviteter ved at kunne tilbyde en sport, man kan dyrke på tværs af sociale skel og niveauer. Det skal være muligt at dyrke sporten på fleksible tidspunkter.

Firehøje Klatreklub forventer efter tilsagnet om støtte fra Vejle Kommune at kunne have klatrevæggen klar til brug efter sommerferien 2020.

Annonce

Klub med klart mål

Siden er en håndfuld ildsjæle også blevet grebet af idéen, og det førte til, at Firehøje Klatreklub blev stiftet i november sidste år. Klubben blev stiftet med det klare mål at få etableret en klatrevæg i Vandel.

- Det hele er gået meget stærkt. Klubben blev stiftet i november, og allerede i december begyndte vi at sende ansøgninger om støtte og sponsorater af sted. Vi havde et mål om, at klatrevæggen kunne være klar til brug efter sommerferien i 2021. Men med den her store bevilling, så er jeg sikker på, at vi kan have en væg klar allerede efter sommerferien i år, fortæller han.

Steen Jensen fortæller, at han ved forskellige lejligheder har talt med en del byrådspolitikere, blandt andet en god del af dem, der udgør udvalget for lokalsamfund og nærdemokrati, for at fortælle om tankerne med klatrevæggen og om de mange fordele, der er ved klatring.

- Jeg tror, det har gjort en forskel, at politikerne har mærket det store engagement, der ligger bag, og at de har hørt noget mere om de tanker om det miljø omkring klatringen, vi ønsker at skabe. Det er rigtig svært at få det til at skinne igennem i en skriftlig ansøgning, forklarer han.

Annonce

De sidste penge mangler

De 374.750 kroner fra Vejle Kommune udgør langt størstedelen af det samlede budget på cirka 458.000 kroner.

- Pengene fra kommunen dækker udgifterne til selve væggen. Vi mangler godt 75.000 kroner endnu til montering og udstyr, men dem er jeg ikke spor i tvivl om, at vi nok skal finde. Vi er i gang med at søge forskellige fonde. Og lykkes det ikke, så har vi også en plan B, siger Steen Jensen, der glæder sig meget til, at de første efter planen kan prøve kræfter med klatrevæggen efter sommerferien.

- Thyge Bjerring (formand for udvalget for lokalsamfundet og nærdemokrati, red.) har i et facebookopslag skrevet, at han gerne vil prøve klatrevæggen, når den står klar. Jeg har også skrevet til ham, at han skal få lov at blive en af de første, siger Steen Jensen med et grin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetilfælde kan spores til minkfarme - over en million mink skal aflives

FC Fredericia

For første gang i sæsonen kan FC Fredericia fylde bænken ud

Annonce