Annonce
Fredericia

Ny klub er med i FC Ungdom: Velkommen til Gauerslund

FC Fredericia Ungdom består igen af fem klubber, efter at Gauerslund er kommet med i samarbejdet. Det skrev fem klubledere under på mandag i Madsby Enge. Fra venstre ses Elna Mathiasen (TSIF), David Gulløv (Fredericia KFUM), Frank Buchmann (Gauerslund), Henrik Outzen (Fredericia fF) og Jørgen Hansen (BPI). Foto: Klaus Madsen
Gauerslund IF er kommet med som ny klub i FC Fredericia Ungdom. Det styrker både eliten og bredden, lyder det fra de fem samarbejdsklubber Fredericia KFUM, Fredericia fF, TSIF, BPI og Gauerslund.

Fredericia: Fem fodboldledere skrev mandag under på en ny aftale på vegne af deres klubber.

Dermed er Gauerslund IF kommet med som ny klub i FC Fredericias ungdomssamarbejde, og efter nytår stiller klubberne med et fælles førstehold i årgangene fra U-13 til U-19.

- Den korte version er, at vi har nogle sportslige ambitioner, vi gerne vil leve op til. Vi vil gerne tilbyde trænere og spillere et højt niveau, og samtidig er der også breddeopgaver, vi ikke selv kan løfte, sagde Gauerslund IF's formand Frank Buchmann, da aftalen blev underskrevet i Fredericia ff.'s klubhus i Madsby.

De fire øvrige klubber i samarbejdet er Fredericia KFUM, Fredericia fF, Taulov Skærbæk IF, Bredstrup-Pjedsted Idrætsforening.

Gauerslund IF sagde ja til FC-samarbejdet ved en ekstraordinær generalforsamling for halvanden uge siden.

Annonce
Fem klublogoer står nu side om side med FC Fredericias logo i klubsamarbejdet. Foto: Klaus Madsen

Kan få flere trænere

Frank Buchmann fra Gauerslund IF mener, at der nu bliver bedre muligheder for at rekruttere og fastholde trænere. Både i Børkop-området og i Fredericia-området. I FC Ungdom kan trænere for eksempel bevise deres værd i breddeklubberne og bruge det som springbræt til at træne eliteholdene i FC Ungdom.

- Trænere er alfa og omega, og det er svært at skaffe gode trænere, sagde Frank Buchmann, som blev suppleret af David Gulløv, formand for Fredericia KFUM.

- Vi kan sikre et bedre træningsmiljø, så vi også kan fastholde de gode trænere, sagde han.

Klublederne i FC Ungdom ser gerne, at flere klubber er med i samarbejdet.

- Gauerslund har et fantastisk rekrutteringsgrundlag, og det kan styrke både eliten og bredden. Når der er flere klubber med i samarbejdet, afgiver hver klub ikke så mange spillere til eliteholdene. Og så bliver det nemmere at holde gang i holdene ude i klubberne, sagde Jørgen Hansen, formand for BPI.

Håber at Erritsø får lyst

For to år siden valgte Erritsø GIF at træde ud af FC Fredericia Ungdom. Begrundelsen fra Erritsø var blandt andet, at samarbejdet drænede klubben for spillere, så der måtte lukkes hold.

Henrik Outzen, der er sportslig leder i Fredericia ff.'s ungdomsafdeling, håber at de rødblå fra Erritsø kommer tilbage til samarbejdet.

- Lige nu er vi ikke i dialog med Erritsø, men på sigt vil vi gerne have Erritsø med i igen. Men det gælder om at skabe et så godt samarbejde, at Erritsø selv får lyst til at komme med igen, sagde Henrik Outzen.

Den nye FC Ungdom-aftale træder i kraft 1. januar 2020. De fælles elitehold fra U13 til U19 kommer til at træne i både Gauerslund og Fredericia. Desuden kommer der samarbejde om træning mellem klubberne allerede fra U-11 og U-12 årgangene.

Klubberne har givet Lars Peter Nielsen fra Gauerslund hvervet som samarbejdskoordinator i FC Ungdom. Han skal understøtte en god kommunikation mellem de fem klubber i det nye samarbejde.

Fem klubledere underskrev mandag en ny samarbejdsaftale for FC Fredericia Ungdom. Gauerslund er ny i samarbejdet, fra venstre ses Frank Buchmann (Gauerslund), David Gulløv (Fredericia KFUM), Elna Mathiasen (TSIF), Jørgen Hansen (BPI) og Henrik Outzen (Fredericia fF). Foto: Klaus Madsen
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Private plejere og borgere mødte op til demonstration: Krævede svar på mange spørgsmål

Læserbrev

Kære byrådspolitikere, hvornår begynder I at tage ungdommen alvorligt?

Fredericia Kommune sparer på ungdommen, når de sparer på Ungdommens Hus. Og burde det ikke være lige modsat i en tid, hvor unge ifølge Sundhedsministeriet mistrives mere end nogen sinde før? Det er nu 13 år siden, at jeg satte min fod på Norgesgade 46a for første gang. Den dag i dag, mange år efter, har Ungdommens Hus stadig en stor plads i mit hjerte, og jeg er taknemlig for, at jeg har haft muligheden for at udvikle mig under trygge rammer som huset og personalet har skabt. Da jeg startede på Ungdommens Hus, havde jeg svært ved at finde mig til rette og finde ud af, hvad min rolle i livet var. På Ungdommens Hus blev jeg mødt af ansatte, som tog mig alvorlig, og som vigtigst af alt lyttede. Jeg lærte, at jeg som ung er vigtig. Jeg lærte om værdierne af fællesskab og demokrati. Jeg lærte, at jeg som ung, sammen med andre unge, kan være medskaber af det samfund, som vi ønsker. Og er det ikke netop det, vi ønsker af unge i dag. At de trives så meget, at du har lyst til at bidrage til fællesskabet og samfundet som demokratiske borgere? For at det kan lade sig gøre, er vi nødt til at have et rum til de unge, hvor det er muligt. Et rum som Ungdommens Hus, hvor unge kan føle sig mødt, og hvor de tør påtage sig ansvar og sætte handling på idéer og drømme. Men hvem skal skabe det rum, når Fredericia Byråd vil spare 50% af personalet på Ungdommens Hus væk? Og hvad skal der ske med de unge over 18, som Fredericia Byråd vil smide ud af huset? Ungdommens Hus i Fredericia har ikke brug for besparelser eller aldersbegrænsninger, tværtimod har de brug for flere resurser. Ungdommen i Fredericia har brug for, at byrådspolitikkerne lytter til dem og tager dem seriøst. Så kære byrådspolitikkr, hvilken fremtid ønsker du for Fredericias ungdom?

Fredericia

Private plejere demonstrerer i eftermiddag: - De ældre er taberne her

Annonce