Annonce
Kolding

Ny kunstgræsbane på vej til oplandet efter stor aftale: - Det er dejligt, man har tænkt breddefodbold ind

Også på Kolding Boldklubs anlæg bliver der spillet fodbold på kunstgræs. Her er det Brændkjærskolens piger, der for et par år siden spillede i finalen i Ekstra Bladets skolefodboldturnering, som de også senere vandt. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Formanden for kunstgræsudvalget i Fodboldsamarbejdet Kolding kalder det en fantastisk nyhed, at der er udsigt til endnu en kunstgræsbane i kommunen.

Kolding: Idrætslivet var en af de helt store vindere, da Kolding Byråd onsdag annoncerede en stor aftale, der blandt andet også sikrede Kolding Kommune et helt nyt egnsteater. Ud over 15 millioner kroner til Kolding Stadion har politikerne nemlig også tilkendegivet, at der skal bruges 3,5 millioner kroner på en ny kunstgræsbane.

Udsigten til en ny kunstgræsbane glæder Morten Petersen, der er formand for kunstgræsudvalget i Fodboldsamarbejdet Kolding (FSK).

- Det er en fantastisk nyhed, også selvom det kommer på baggrund af en dårlig tid. Men det er dejligt, at man har tænkt breddefodbold ind, når man har mulighed for at skubbe nogle anlægskroner. Så det kan vi kun være glade og tilfredse med, siger Morten Petersen.

I alt beløber anlægsinvesteringerne i idrætsfaciliteterne sig til 33 millioner kroner, og pengene kommer blandt andet fra lån og ekstrabevillinger. Folketinget har desuden ophævet kommunernes anlægsloft i forbindelse med coronakrisen.

Annonce

Sådan tilgodeses idrætten

Der er mange millioner til idrætten i den aftale, som byrådet netop har indgået.

Der skal bruges 15 millioner kroner på en opgradering af Kolding Stadion, så stadion fremover lever op til ufravigelige krav, som DBU har til stadioner i de to øverste ligaer. Det handler blandt andet om lysanlæg og varme i banen.

Samtidig skrottes løbebanen om stadion, og der bliver derfor brug for et nyt atletikstadion. Det har kommunen afsat ti millioner til. Samtidig flyttes cricket fra stadionområdet til Seest. Det koster kommunen 2,5 millioner.

Kolding Boldklub får et nyt lysanlæg til to millioner kroner, og dertil kommer altså også kunstgræsbanen til 3,5 millioner kroner.

Fodbold året rundt

Der har tidligere været problemer med, at de almindelige fodboldbaner i kommunen bliver oversvømmet i forbindelse med uvejr og derfor må lukkes. Blandt andet derfor har kunstgræsbaner stor værdi for breddefodbolden i Kolding, forklarer Morten Petersen. Flere af byens klubber har længe haft ønske om flere kunstgræsbaner i kommunen, og der er blandt andet lavet nogle ved Kolding Stadion.

- For det første betyder de, at vi kan spille udendørs fodbold hele året rundt. For det andet betyder det, at vi kan få forlænget sæsonerne og afviklet turneringerne, selvom der skulle blive problemer med baner, der bliver påvirket af store mængder vand, som vi har haft de seneste år, siger han.

Den nye kunstgræsbane kommer efter alt at dømme til at ligge i Vamdrup eller Lunderskov.

Hvad synes du om, at politikerne vil placere banen der?

- Pas. Vi har ikke indflydelse på, hvad politikerne beslutter, siger Morten Petersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiet undersøger graffiti-hærværk med muligt racistisk budskab

Annonce