Annonce
Kolding

Ny kunstgræsbane ved stadion skal rykke hjemmekampe hjem til Kolding IF

Man er gået i gang med forarbejdet til at gøre bane 4 ved Kolding Stadion til en kunstgræsbane. Kolding IF's formand forventer, at kunstgræsbanen er klar til at blive spillet på i løbet af januar. Foto: Søren Gylling
En ny, stor kunstgræsbane ved siden af Kolding er ved at blive etableret af Kolding Kommune, mens Kolding IF skal stå for driften af banen. Banen betyder, at klubbens hold ikke længere behøver at låne kunstbaner i andre klubber.

Kolding: Fremover bliver det noget nemmere for spillerne på Kolding IF's mange hold, når de skal spille hjemmekampe.

Netop nu er man ved at gøre klar ved Kolding IF's fodboldanlæg til at etablere en helt ny kunstgræsbane, hvorpå der kan spilles 11-mandsfodbold. Banen suppleres med en tribune med plads til 200 tilskuere.

Og banen, der forventes klar til fodboldstøvlerne, i januar bliver en kæmpe hjælp for alle de spillere i Kolding IF, der ikke lige spiller på klubbens 1. divisionshold, oplyser bestyrelsesformand for Kolding IF, Claus Holm-Søberg.

I dag har klubben nemlig kun en enkelt kunstgræsbane, og den er ikke stor nok til 11-mandsfodbold. Derfor er det kun de alleryngste fodboldspillere, som endnu ikke spiller med 11 spillere på hvert hold, der kan bruge den.

Til gengæld har holdene med ældre spillere hvert efterår og vinter måttet låne kunstgræsbaner hos andre klubber, når efteråret og vinteren med det våde og kolde vejr sætter ind.

Annonce

Kunstgræsbane

  • Da byrådet i januar i enighed sagde ja til at bevilge penge til en ny kunstgræsbane ved Kolding IF, blev der også afsat penge til en nye kunstgræsbane til KoldingQ, som nu er ved at blive etableret i Bramdrupdam, hvor KoldingQ fremover får hjemmebane.
  • Kolding Kommune betaler syv millioner for etableringen af kunstgræsbanen, lys og en tribune til 200 personer ved Kolding IF. Kolding IF skal selv stå for driften af banen.
  • Ifølge Kolding IF-formanden kan en kunstgræsbane holde cirka otte-ti år, hvorefter græstæppet skal skiftes.

En samlet klub

- Vores hold har måttet køre til Bramdrupdam, Strandhuse eller Ågård, når de skulle spille hjemmekampe, for vi har været nødt til at låne baner andre steder. Den nye kunstgræsbane betyder, at vi nu kan være samlet på vores anlæg i stedet for at være en spredt klub halvdelen af året, siger Claus Holm-Søberg.

Han forklarer, at den nye mulighed for at spille på hjemmebane i vinterhalvåret, også betyder, at klubbens cafeteria begynder at holde åbent, når der spilles hjemmekampe på kunstgræsbanen.

Pengene til den nye kunstgræsbane blev øremærket til formålet i januar i år. Pengene blev fundet i en udviklingspulje på i alt 20 millioner kroner, som byrådet havde afsat i forbindelse med budgetforliget for 2019, og som skulle fordeles i januar.

Dengang var det planen, at Kolding Kommune skulle stille garanti for lånet til kunstgræsbanen, men senere viste det sig, at det ville blive en alt for dyr løsning for kommunen, og derfor var det billigere for den at betale de syv millioner kroner, det koster at etablere kunstgræsbanen med tilhørende tribune. Det oplyser borgmester Jørn Pedersen (V), der glæder sig over, at Kolding IF's spillere får bedre muligheder for at spille på hjemmebane i det våde, kolde tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Efter politiaktion mandag aften: Mand løsladt tre timer senere

Fredericia

Hurtig proces på kort byrådsmøde: To projekter sendt i høring

112 For abonnenter

Realskole og restaurantbygning blev centrum i politiaktion - skolen vidste intet

112

Sprittusch kan være årsag til brand på Luthersvej: Men selvantændende sprittuscher slår ikke ud i statistikken

Annonce