Annonce
Kultur

Ny legeplads skal tiltrække børnefamilier til jernalderlandsby

Det centrale element på legepladsen bliver det store træ, Yggdrasil, som er navnet på livstræet i den nordiske mytologi. Rundt om skal der blandt andet opstilles vippefår og forhindrings- og balanceelementer. Ved legepladsen er det ligeledes planen at etablere et madpakkehus, som kan være med til at gøre stedet til et udflugtsmål for børnefamilier. Illustration: VejleMuseerne
En jernalderinspireret legeplads skal gøre Vingsted Jernaldermiljø til et udflugtsmål for børnefamilier. Leder håber at kunne igangsætte legepladsbyggeriet sidst på foråret.
Annonce

Vingsted: Hvert år besøges jernaldermiljøet ved Vingsted af tusindevis af skolebørn, der skal lære om jernalderen og prøve kræfter med blandt andet gamle håndværk og madlavning over bål.

Men der kommer også mange småbørnsfamilier, og dem vil man hos VejleMuseerne gerne have flere af.

- Vi kan se, at der mangler nogle aktiviteter for de små børn. Derfor vil vi gerne etablere et lille område med en legeplads ved indgangen, hvor små børn kan lege og have det sjovt, siger daglig leder og underviser i jernaldermiljøet Erling Mario Madsen.

Legepladsen er en del af en større plan for, hvordan VejleMuseerne frem mod 2025 vil udvikle jernalderlandsbyen.

- Vi vil gerne kunne holde lidt længere på de småbørnsfamilier, der kommer herud, og så håber vi, at legepladsen kan være med til at gøre os mere kendte, så flere gæster måske tager herud, siger den daglige leder, der drømmer om, at legepladsen kan blive et yndet udflugtsmål for børnefamilier.

Vi håber, at legepladsen kan være med til at gøre os mere kendte, så flere gæster måske tager herud.

Erling Mario Madsen, daglig leder

Annonce

Klatretræ og vippefår

Erling Mario Madsen har fra en tidligere ansættelse ved Ribe VikingeCenter selv erfaret, hvor meget aktivitet sådan en legeplads kan give. Det håber han bliver tilfældet ved Vingsted også - også selvom legepladsen her bliver i mindre skala.

Legepladsen skal indbyde til friluft og bevægelse og være inspireret af jernalderen og vikingetiden.

Det mest centrale legeredskab bliver et kæmpe aktivitetstræ, der bygges, så man kan klatre og svinge sig rundt. Nedenfor skal være et tykt lag sand, som kan fungere som faldunderlag.

- Træet kan bruges på mange forskellige måder. Det gælder om at bruge fantasien, fortæller Erling Mario Madsen.

Rundt om det placeres blandt andet vippefår og forskellige balanceredskaber. Tanken er også, at der ved legepladsen skal etableres et madpakkehus, så man kan sidde og spise, mens børnene leger på legepladsen.

Annonce

Starter sidst på foråret

Hvis alt går efter planen, kan etableringen af første etape af legepladsen igangsættes sidst på foråret. Vingsted Hotel & Konferencecenter har nemlig valgt at støtte projektet med 100.000 kroner med betingelse af, at Vejle Kommune ville give et tilsvarende beløb. Derfor har Erling Mario Madsen og VejleMuseerne de første 200.000 kroner at bygge legeplads for.

- 200.000 kroner er en rigtig god start. Vi starter med det store træ, Yggdrasil, og så ser vi, hvor meget længere pengene rækker. Vi vil hellere komme i gang, og så må vi bygge ud efterhånden, så børn kan begynde at få glæden af de første legeredskaber, fremfor at vente, til vi har det fulde beløb, forklarer den daglige leder, som er meget glad for konferencecentrets og kommunens opbakning til projektet.

- Det bliver så godt, det er jeg sikker på. Nu glæder vi os til at komme i gang, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Fredericia

FHK skal stække KIF's overtal: Det er ikke charmerende, men det er effektivt

Annonce