Annonce
Kolding

Ny lokalradio i Kolding klar til at gå i luften

31-årige Peter Mathiasen bliver vært på den nye radio VLR Kolding. Han er uddannet journalist og har de seneste år arbejdet som eftermiddagsvært på Skala FM. Foto: Steffen Nielsen

VLR Kolding sender radio med forstørrelsesglasset rettet mod Kolding fra 3. september.

Kolding: Det bliver med fokus på alt, hvad der rører sig i Kolding, når det nye VLR Kolding går i luften 3. september.

Hver dag fra klokken 9 til 12 vil radiovært Peter Mathiasen overtage sendefladen på VLR - Vores Lokale Radio - og fra sit studie i Kolding guide lytterne igennem en udsendelse, der ud over masser af popmusik også byder på et stærkt fokus på det lokale liv.

- Vi prøver at flytte vores regionale fokus til et lokalt fokus, hvor vi kommer tæt på, hvad der sker i Kolding. Det giver os mulighed for at dække begivenheder i byen meget tættere, end vi har haft mulighed for hidtil. Vi finder forstørrelsesglasset frem, siger programchef Claus Nielsen.

Det er Jysk Fynske Medier, som står bag den ultralokale radiostation i Kolding. I forvejen driver koncernen det lokale format Classic Als, der både med hensyn til lytning og reklamesalg er blevet en kæmpe succes.

- Vores positive erfaringer med Classic Als både kommercielt og redaktionelt viser, at der er markant interesse for radioer, der koncentrerer sig om et enkelt lokalområde. Det er baggrunden for vores strategi om at udbrede konceptet, siger Claus Nielsen, der er programchef for Jysk Fynske Mediers radioer.

I den nye lokale formiddagsudsendelse vil man få de helt nære lokale historier.

- Vi vil koncentrere os om nogle historier, som har forbrugerinteresse, det kunne for eksempel være en ny gadebelægning i midtbyen, det kulturelle og butikslivet, forklarer Claus Nielsen.

Koldings nye radiovært Peter Mathiasen glæder sig til at zoome ind på byen.

- Jeg glæder mig sindssygt meget til at dyrke et lokalområde og gøre den her by til verdens navle, mens jeg sender. Det synes jeg virkelig, at byen fortjener. Folk kommer til at føle, at der er en radio, der tager dem seriøst.

Annonce

VLR Kolding

Den nye lokalradio overtager VLR's almindelige sendeflade alle hverdage fra klokken 9 til 12.Vært bliver Peter Mathiasen, som tidligere har arbejdet som vært på Skala FM.

VLR Kolding sender fra et studie i Kolding, og ud over masser af indslag og nyheder om Kolding vil lytterne få de bedste nye sange og det bedste af de seneste 25 års popmusik.

Målgruppen er koldingensere mellem 25 og 50 år.

Man kan lytte med på frekvensen 103,2 MHz.

Kan udbredes

Mange af historierne hos VLR Kolding vil have sit udspring i Ugeavisen Kolding og JydskeVestkysten. VLR Kolding får nemlig studie lige ved siden af redaktionen for de to trykte medier, og der er lagt op til et tæt samarbejde.

- Al viden omkring, hvad der sker i Kolding, er jo samlet på lige netop den redaktion, og vi vil gerne kunne viderebringe mange af de historier. Så hvis man lytter med, så har man en god fornemmelse for, hvad der sker i Kolding, siger Claus Nielsen.

Du kan møde folkene bag den nye radio allerede fredag 31. august klokken 21 hos Nicolai Biograf, hvor VLR Kolding samarbejder med biografen og Kolding HF & VUC om at vise musicalfilmen Sound of Music i det fri. Arrangementet er gratis.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Så du noget?: Vidner til indbrud søges

Fredericia

Ungt plejefirma afviser dumping: - Vi lægger en pris, så vi kan drive en virksomhed

Fredericia For abonnenter

Hjemmepleje i udbud: Derfor har kommunen valgt nyt selskab

112

Dramatisk påkørsel ender med udvisningsdom: 29-årig med afghanske rødder anker

Annonce