Annonce
Fredericia

Ny Madsby-børnehave på vej: Her er placeringen, politikerne ønsker

Den nye børnehave i Ullerup Bæk-distriktet skal ligge ved siden af Madsby Legepark. Illustration: Fredericia Kommune
En ny daginstitution skal bygges i Ullerup Bæk-distriktet i 2023. Der er forslag om at placere institutionen lige ved siden af Madsby Legepark, hvor der i dag er en fodboldbane. Byrådet godkendte mandag en plan for opførelsen af institutionen.

Fredericia: En ny daginstitution skal i 2023 være klar i Ullerup Bæk-distriktet. Mandag godkendte byrådet en byggeplan for daginstitutionen med en foreslået placering lige ved siden af Madsby Legepark.

Byggeriet af den nye institution med plads til 160 børn blev vedtaget i efteråret 2020. Det skete, da byrådet i budget 2021 afsatte 34,6 millioner kroner til en ny institution på det kommunalt ejede areal på Lumbyesvej.

Annonce

Forhåbentlig lykkes det

Ved byrådsmødet var der stor tilslutning til placeringen på det grønne areal ved Fredericia fF's boldbaner. Formand Ole Steen Hansen (S) håber på, at det kan lykkes med placeringen.

- Forhåbentlig lykkes det også at finde en beliggenhed, ikke kun i Madsbyparken, men rigtigt tæt på Madsby Legepark. Tænk, hvis børn kunne sige: Jeg går i børnehave nede i Madsby Legepark. Det kunne være så fedt, sagde Ole Steen Hansen ved byrådsmødet.


Det er en rigtig god placering med Madsby Legepark i baghaven. Og tæt ved banegården og dermed nemt for forældre på vej til arbejde.

Pernelle Jensen


Efter byrådsmødet uddybede han over for Fredericia Dagblad, at placeringen ikke er helt sikker nu. Men det er det forslag, som kommunens ejendomsafdeling arbejder med.

- Vi håber, det lykkes, så den ikke skal ligge omme bag FIC eller et andet sted. Her vil den virkeligt ligge fremtrædende og kan understøtte hele Madsbyparkens fortælling, sagde udvalgsformanden ved byrådsmødet.

Skal stå klar i august 2023

En ny børnehave skal stå klar i august 2023. Den nærmere planlægning af byggeriet går nu i gang.

Ledere fra Børn- og Ungeforvaltningen, Ullerup Bæk-distriktet og ejendomsafdelingen er med i styregruppen. I en brugergruppe sidder blandt andre medlemmer af forældrerådet, en pædagogisk leder fra distriktet og de to politikere Pernelle Jensen (Venstre) og Cecilie Roed Schult (Enhedslisten).

Også fra andre partier var der fuld opbakning til den foreslåede placering.

- Småbørnsfamilier kan se frem til en god og moderne institution, selvom det har lange udsigter, da den først står færdig i 2023. Placeringen er rigtig god med Madsby Legepark i baghaven. Og tæt ved banegården og dermed nemt for forældre på vej til arbejde. Dermed er det også et stærkt argument for at få nye tilflyttere til byen, sagde Venstres Pernelle Jensen.

Annonce

"Genial placering"

Hos Enhedslisten sendte Cecilie Roed Schultz en "varm tanke" til partifællen Kirsten Cordtz.

- Under budgetforhandlingerne sidste år fik hun idéen til denne placering. Hende tror jeg, vi skylder megen tak. Det er en genial placering i forhold til Madsby Legepark og banegården, sagde Cecilie Roed Schultz, der også nævnte nærheden til Korskærparken som en fordel.

Annonce

Ghettolov spillede ind

Byrådet har arbejdet med planerne om en ny institution i vestbyen i flere år. Tilbage i 2019 vedtog byrådspolitikerne at lukke Korskærparkens Børnehave, når en nye institution stod færdig. Beslutningen blev dengang truffet for at leve op til fordelingen af børn i institutioner i udsatte boligområder, som Korskærparken på det tidspunkt var kategoriseret som i ghettoloven.

Et andet argument for den nye institution er, at Fredericia med et stigende børnetal skal være sikker på at have institutionspladser nok.

I år er der afsat én million kroner til projektering af den nye institution – altså planlægningen af byggeriet. Ifølge planen går byggearbejdet i gang i marts 2022, og institutionen skal stå færdig 1. august 2023.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Stilhed før storm: Restauratører forventer større rykind i weekenden

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce