Annonce
Fredericia

Ny Michelin-stjerne til Ti Trin Ned: Køkkenchef fik gåsehud

Køkkenchef Rainer Gassner og sommelier Jonathan Gouveia repræsenterede Restaurant Ti Trin Ned, da Nordens bedste kokke var samlet i Norge. Her blev Michelin-guiden for 2020 offentliggjort mandag aften. Foto: Ti Trin Ned
For fjerde år i træk fik Restaurant Ti Trin Ned en Michelin-stjerne. Det skete ved mandagens show i Norge. - Megafedt, lød den umiddelbare reaktion fra køkkenchef Rainer Gassner.

Fredericia: Da køkkenchef Rainer Gassner gik ned fra scenen, var han superglad og tilfreds.

For fjerde år i træk fik Restaurant Ti Trin Ned tildelt en Michelin-stjerne, da den prestigefyldte gastronimiske guide blev offentliggjort mandag aften i Trondheim i Norge.

Fredericia-restauranten erobrede for første gang den ansete Michelinstjerne i 2017. Siden har Rainer og Mette Gassner, som står bag restauranten, holdt fast i det gastronomiske kvalitetsstempel.

Også efter at restauranten i 2019 rykkede fra Norgesgade til Toldkammeret i Kanalbyen, hvor gæsterne kan nyde havudsigten fra alle pladser i restauranten. Og ifølge anmelderne fra Michelin Nordic Guide 2020 er det gastronomisk niveau fortsat højt.

- Det er da megafedt. Vi er superglade og tilfredse. Det er skønt, at vi får en Michelinstjerne for fjerde år i træk, sagde Rainer Gassner til Fredericia Dagblad, da han havde fået overrakt hæderen ved Olavhallen i Trondheim.

Annonce

En lettelse

Netop Trondheim er blevet centrum for et gastronomisk boom i de senere år, fremgik det af mandagens livetransmitterede show, hvor alle de nye Michelinstjerner i Norden blev præsenteret.

Efter seancen på halvanden time blev de alle de restauranter, som bevarede deres stjerner, kaldt op på scenen. Og blandt de spisesteder, der fortsat har én stjerne, var Ti Trin Ned fra Fredericia. På scenen i Norge var Rainer Gassner og Ti Trin Neds sommelier Jonathan Gouveia.

- I starten er man afklaret med, hvad der nu end kommer til at ske. Men jeg må indrømme, at lige, da jeg fik det at vide, fik jeg gåsehud. Det var en lettelse, siger Rainer Gassner.

Flytter sig hele tiden

Fredericia Dagblad fangede ham på telefonen lige inden den officielle festmiddag klokken 19. Så der var ingen officiel begrundelse fra den Michelin-inspektør, som i løbet af året har været forbi restauranten i Kanalbyen.

- Men jeg kan forestille mig, vi får stjernen, fordi vi bliver ved med at holde vores niveau, og fordi vi hele tiden forsøger at flytte os og udvikle os, siger Rainer Gassner.

En ny pris for bæredygtighed blev også uddelt til en række restauranter i Norge, Sverige, Finland, Danmark og Færøerne, men her blev Ti Trin Ned ikke belønnet. Det falder ellers godt i tråd med restaurantens arbejde, hvor årstidens grøntsager høstes på egne marker i Himmerigsskov.

- Jeg havde ikke sat næsen op efter det, men det er meget spændende at følge. Det er helt klart noget, der ligger i vores måde at arbejde på også, og det er noget, vi tænker meget på, siger Rainer Gassner.

Fejres igen onsdag

Og så var den Michelin-premiererede køkkenchef ellers på vej ind til den officielle middag i Trondheim. Ikke kun for at glæde sig over Fredericia-restaurantens triumf, men også for at finde og lykønske sin gode kollega, Erik Vildgaard fra Restaurant Jordnær i København, som blev opgraderet til to Michelin-stjerner.

- Det er fuldt berettiget, lød det anerkendende fra Rainer Gassner.

Først sent tirsdag forventer Rainer Gassner og Jonathan Gouveia at være tilbage i Danmark. Rainer Gassners hustru og kompagnon, Mette Gassner, fulgte uddelingen hjemme fra Danmark.

Onsdag fejres hæderen med personalet hjemme i restauranten, inden der gøres klar til en almindelig aften med servering på Toldkammeret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Annonce