Annonce
Navne

Ny professor forsker i akutte henvendelser til sundhedsvæsnet

Morten Bondo Christensen. Pressefoto

Udnævnelse: Morten Bondo Christensen er ny professor i almen medicin på Aarhus Universitet.

Han forsker i akutte henvendelser til sundhedsvæsnet - lige fra de mere fredelige som øvre luftvejsinfektioner til de mere akut alvorlige som for eksempel stroke.

Den nyudnævnte professor arbejder med adgangen til sundhedsvæsenet ved akut opstået sygdom og med den visitation af henvendelser, der typisk sker via telefon.

Han og forskerkollegerne undersøger blandt andet organiseringen af lægevagten, for eksempel kontaktmønster og forhold, der kan medføre forsinkelse, frem til patienten kommer i behandling. Det har bl.a. ført til initiativer som Akutknappen ved kontakt til lægevagten på 1813.

Den nyudnævnte professor står typisk i spidsen for meget praksisnære forskningsprojekter, hvor resultaterne relativt hurtigt og nemt kan føre til ændret praksis i sundhedsvæsenet.

Aktuelt er gruppen i gang med forskningsprojekter om anvendelsen af videokonsultationer i lægevagten, opgaveglidning og ændringer af kontaktmønsteret til det primære sundhedsvæsen under covid-19-epidemien.

Morten Bondo Christensen er desuden praktiserende læge i Aarhus og tilknyttet Forskningsenheden for Almen Praksis (FEAP).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Formodet serietyv på spil hos lokale arbejdspladser: Virksomhed fik besøg i frokostpausen

Navne For abonnenter

Knud har stået i spidsen for flere virksomheder som direktør og formand: Nu fylder han 70 men kaster sig stadig gerne ud i nye opgaver

Kolding

Truende ægtemand videofilmer hustruens hjemmehjælpere: Nu nægter de at komme i hjemmet

Fredericia For abonnenter

Gluten styrer hele Pernilles tilværelse: - Du skal ikke have ondt af mig

Annonce