Annonce
Fredericia

Ny rådgivning åbner: Kommune og region i samarbejde om psykiske lidelser

- Vi ønsker at udforske nye måder at hjælpe vores borgere og patienter på, så de kan opnå bedre livskvalitet og få så normalt et liv som muligt, siger borgmester Jacob Bjerregaard (S) blandt andet om et nyt samarbejde med Region Syddanmark. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Psykisk sygdom rammer 32 ud af 1000 voksne i Region Syddanmark. Nu går Fredericia og Region Syddanmark sammen om forebyggelse og hjælp til borgere med psykiske udfordringer. Tirsdag 8. oktober åbnes en ny anonym rådgivning i sundhedshuset.

Fredericia: Hjælpen til borgere med psykiske lidelser styrkes, og det samme gør forebyggelsen af psykiske lidelser.

Det er målet med et nyt samarbejde mellem Fredericia Kommune og Region Syddanmark. De to parter underskriver tirsdag 8. oktober en partnerskabsaftale på psykiatriområdet ved et arrangement med deltagelse af Fredericias borgmester Jacob Bjerregaard (S) og regionsrådsformand Stephanie Lose (V).

Det sker i forbindelse med indvielsen af en ny PsykInfo i Fredericia Sundhedshus.

Annonce

Anonym rådgivning

PsykInfo er Region Syddanmarks psykiatriske informationscenter, og den nye afdeling i Fredericia findes i sundhedshusets foyer. Der er bøger, pjecer og infoskærme, og nogle gange om måneden bliver der åbent for anonym rådgivning.

Fredericia Kommune har haft Designskolen i Kolding til at spørge borgere med psykisk sygdom og medarbejdere i psykiatrien om, hvordan de oplever, at psykiatriområdet fungerer.

- Vi ønsker at udforske nye måder at hjælpe vores borgere og patienter på, så de kan opnå bedre livskvalitet og få så normalt et liv som muligt. Vores undersøgelse har givet en masse brugbar viden og blandt andet vist, at mange oplever, at det kræver hurtig og kvalificeret hjælp fra både kommune og region, hvis man som borger skal komme godt igennem et forløb med psykisk sygdom. Derfor er jeg ikke i tvivl om, at vores partnerskab mellem region og kommune er den rette vej at gå, siger borgmester Jacob Bjerregaard i en pressemeddelelse.

Her udtaler regionsrådsformand Stephanie Lose (V), at hun ser et stort potentiale i et endnu tættere samarbejde på området:

- Vi har sagt ja til, at vi vil skabe bedre sammenhæng i de tilbud og den behandling, syddanskerne møder. Borgerne skal opleve, at de får den hjælp, de har brug for, uanset om den skal leveres af kommunen eller regionen. Vi skal væk fra at være optaget af, om det er kommunalt eller regionalt og i stedet for gøre det, der er bedst for borgeren - i fællesskab.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

I stedet for en ny bro skal der anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro

Læserbrev: Det er helt forkerte betragtninger, der ligger til grund, når der lægges op til en ny Ny Lillebæltsbro og dermed til yderligere at lægge beslag på naturværdier til fordel for gigantiske bro- og vejprojekter på bekostning af reel livskvalitet. Hvor bliver klimaudfordringerne af i denne debat? Der går desværre fortsat alt for megen monumentalisme og "se-mig-her-projekter" i politikerne: "Se JEG har været. De bygger et monument for mig". Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der i stedet sættes fokus på kvalitet frem for kvantitet - livskvalitet frem for vækst. Og det ud fra den simple betragtning, at det er vi nødt til, hvis menneskeheden skal overleve blot et par generationer endnu. "Det er", med Steen Hildebrandts ord (professor emeritus og adjungeret professor, red.), "ikke længere nok med en retningsændring. Det er nødvendigt med en total reorganisering af det samfund, den vestlige verden har indrettet sig på." Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der tænkes mere i mindre, simplere og nærværende projekter. Vi bliver nødt til at skære ned på vores forbrug, slagte den hellige ko "vækst", fjerne pseudoarbejde, nedsætte arbejdstiden og fordele arbejdet på alle ressourcekompetencer som et skridt i en ny retning og tankegang. Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der som led i en ny strategi i stedet for overvejelser om en ny broforbindelse anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro, vel vidende at den ikke væsentligt vil kunne aflaste fremtidens forventede trafikstigning. Det skal den heller ikke: Den trafikstigning skal vi helt undgå at skabe. Giv dig tid. Brug din cykel, gå, benyt toget og nyd samvær med nye mennesker og vær med til at højne fysisk og psykisk folkesundhed.

Annonce