Annonce
Erhverv

Ny Spar-købmand har ikke sparet på timerne de første måneder: Det bliver vel til 70 om ugen

Siden årsskiftet har René Hartvig Clausager og hans ansatte arbejdet hårdt på at banke den nye lokale købmand i Prangervejs-kvarteret i Fredericia op. Nyheden om Spars indtog fortalte vi om i vores nye søndagsavis, der fylder et år nu. Foto: Morten Kiilerich
Lange dage i butikken på Prangervej, hvis åbning Fredericia Dagblads søndagsavis kunne fortælle om for et år siden. Indehaver René Hartvig Clausager bor endda i Sønderjylland. Men omsætningen stiger stille og roligt.

Fredericia: - Sidst på søndagen kunne man da godt nogle gange tænke sig at skulle noget andet mandag morgen.

René Hartvig Clausager indgik for et år siden franchiseaftale med Dagrofa om at blive Spar-købmand i Fredericia. Det kunne vi fortælle om i Fredericia Dagblad på baggrund af de oplysninger, vi trækker til den søndagsavis, som nu fylder ét år.

Siden er det blevet til nogle lange arbejdsdage, fortæller han:

- Det bliver vel til 70 timer om ugen. Det vidste jeg og min familie godt, inden vi gik ind i det.

- Men ved du hvad?, fortsætter købmanden:

- Så længe det er sjovt, så driver det værket. Man kan se, at det hele vokser.

Annonce
Så længe, jeg ikke skal købe ti ting hjem og smide de ni ud, binder vi an med et meget lokalt sortiment på baggrund af, hvad kunderne fortæller.

René Hartvig Clausager, købmand, Spar Fredericia

Pendler fra Tinglev

René Hartvig Clausager og dagligvarekoncernen - der også er paraply for kæderne Meny, Min Købmand og Let-Køb - rykkede ind på Prangervej 87, hvor Kiwi tidligere lå, inden denne aktør på markedet trak sig ud af Danmark i 2016.

Spar Fredericia åbnede ved årsskiftet 2018-2019.

René Hartvig Clausager pendler frem og tilbage fra Tinglev i Sønderjylland, og butikken har åbent alle dage. Så han sparer ikke på timerne i sit Spar. I butikken er de dog et hold svarende til tre på fuld tid, to på deltid og derudover ungarbejdere. En snes hoveder i alt. Men chefen må gå forrest.

Hans kone er på fleksydelse, oprindeligt uddannet kok. Parret har to store døtre. De leder efter hus i Fredericia.

Mange lokale kunder

Som ventet ender det første regnskabsår i røde tal. Håbet er balance i 2020.

Det skal der knokles for, men omsætningen stiger ifølge købmanden stille og roligt.

Blandt andet fordi, de lokale i digterkvarteret og omkring Prangervej til dels er vendt tilbage, efter at Kiwi lukkede, og efter at nyhedens interesse - det er René Hartvig Clausagers ord - har lagt sig efter Menys åbning oppe ved banegården:

- Nogle kommer og gør indkøb flere gange om dagen. Gerne de lidt ældre, der også lige skal have en snak med os.

Spar flyttede ind i Kiwi-kædens rømmede lokaler på Prangervej. Foto: Morten Kiilerich

Facebook betyder meget

Han annoncerer i Elbobladet, i Spars egen reklameavis og i stigende grad på sociale medier.

Som franchisetager skal René Hartvig Clausager føre Spars grundsortiment, men kan i høj grad også selv finde frem til det rette miks af tilbud og varer:

- For eksempel har der været stor efterspørgsel på laktosefri produkter. Både mejeriprodukter og leverpostej og andre typer pålæg. Så det har vi taget mere ind af. Bland-selv-slik har også været populært. Vi udvider desuden snart på frugt og grønt.

- Så længe, jeg ikke skal købe ti ting hjem og smide de ni ud, binder vi an med et meget lokalt sortiment på baggrund af, hvad kunderne fortæller, siger René Hartvig Clausager.

Han er oprindelig uddannet inden for trælast og var tidligere ved Bygma i Tønder. Før den tid mange år i Dansk Supermarked som mellemleder i Føtex i Aabenraa og Sønderborg.

En Spar har op mod 3000 varenumre. Filialen på Prangervej i Fredericia er på 865 kvadratmeter - heraf cirka 650 kvadratmeter butikslokale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Kæmpestort million-underskud får konsekvenser: Fredericia Teater siger farvel til mange medarbejdere

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Fredericia For abonnenter

Folk på sociale medier ængstelige over barbering af volden: Men eksperter er helt rolige på dyrenes vegne

Annonce