Annonce
Fredericia

Ny støjdæmpning til millioner: Boligkvarter skærmes af fra trafik-larm

Over 14 millioner kroner fra forligspartierne bag finansloven 2018 på vej til Taulovmotorvejen. Der skal bygges en støjskærm. Omtrent langs den røde linje, hvor ikke mindst boligområdet ved Vesterled og Elborg er plaget. Kort: Vejdirektoratet

Larm fra motorvej afhjælpes nu af næsten 700 meter langt værn. Forligspartier på Christiansborg har sat penge af.

Taulov: Nu opføres der en skærm på et stykke langs E20, så beboerne i 100 boliger i Taulov kommer til at mærke en dæmpning af støj fra motorvejen.

Værnet ud mod den ekstremt travle strækning ventes at sænke det gennemsnitlige støjniveau, som i dag ligger mellem 58 og 73 decibel, så 100 - og ikke 113 boliger som nu - belastes.

Regeringen (LA, V, K) og Dansk Folkeparti sender 14,6 millioner kroner af sted til støjskærmen. Pengene er en udmøntning af en pulje til formålet afsat i partiernes forlig om finansloven 2018. Det skriver Transport-, Bygnings- og Boligministeriet i en pressemeddelelse.

Annonce

Regeringen og Dansk Folkeparti ønsker et reducere støjgenerne for naboer langs det eksisterende danske statsvejnet. Partierne er derfor blevet enige om at udmønte 50 mio. kr. i 2018 fra puljen til støjbekæmpelse langs eksisterende statsveje til støjskærme syd om Odense på E20, ved Taulov på E20 og ved Bregnerød på Hillerødmotorvejen

Pressemeddelelse fra Transport-, Bygnings- og Boligministeriet
Det er regeringen og DF, der står bag udmøntningen af en støjpulje, som E20 ved Taulov også får gavn af. Her er der larm og jævnlige køer efter uheld (billedet). Arkivfoto: Peter Honoré

Fire meter høj skærm

Transportminister, Ole Birk Olesen (Liberal Alliance), udtaler blandt andet om Taulov-projektet og andre støjproblemer, der nu forsøges håndteret:

- Den komplette løsning på udfordringerne med vejstøj langs statens veje vil kræve flere midler, men vi har prioriteret at gøre noget i stedet for at vente på, at der er penge til at gøre det hele. Og så vil vi i øvrigt arbejde for flere midler til støjbekæmpelse.

Der er 50 millioner kroner i alt i støjpuljen i år.

Støjskærmen ved Taulov bliver cirka fire meter høj, kan man læse i baggrundsmaterialet.

Opføres hurtigst muligt

I et notat om sagen fra Vejdirektoratet kan man blandt andet læse:

- Boligområdet ved Vesterled og Elborg i Taulov er stærkt støjbelastet med støj fra Taulovmotorvejen. For at reducere støjgenerne i boligområdet etableres der i alt cirka 660 meter støjskærm langs nordsiden af motorvejen.

- Der er gennemført indledende orienterende undersøgelser. Fastlæggelse af endelig placering, højde og materialevalg vil ske i forbindelse med det videre arbejde med projektet. Støjskærmsprojektet vil blive igangsat straks efter bevilling. Projektet gennemføres så hurtigt som praktisk muligt.

Det var tirsdag ikke muligt for Fredericia Dagblad at få nærmere oplysninger om projektets tidsplan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Kø og kaos ved tilsandet rampe - Men så tog Benny fra Varde affære

112 For abonnenter

Pistol blev brugt ved drabet i Korskærparken: To mænd idømt flere års fængsel for våbenbesiddelse

Annonce