Annonce
Fredericia

Nye statslige job får varm modtagelse - især hvis bosætningen følger med

Regeringens valg af Fredericia som hjemsted for et af de nye skattecentre vækker naturligvis begejstring hos flere af de folkevalgte politikere. Foto: Klaus Madsen
Både DF og Venstre er glade for, at regeringen fortsætter en linje, hvor statslige arbejdspladser placeres i provinsen fremfor hovedstadsområdet. 100-150 nye job i Kanalbyen skal gerne kunne få bosætningen til at gå i plus.
Annonce

Fredericia: Både Susanne Eilersen (DF) og Peder Tind (V) er begejstrede for udsigten til 100-150 nye arbejdspladser i et helt nyt statsligt skattecenter i Kanalbyen.

- Det er dejligt for byen, og man kan kun være glad, siger Susanne Eilersen.

- DF har tidligere peget på, at Fredericia stod for tur i forhold til statslige arbejdspladser, da Gældsstyrelsen skulle placeres?

- Det er korrekt, og den gang gik arbejdspladserne til Middelfart. Vi har været lidt nervøse for, at det nye skattecenter kunne lande i Middelfart også, men vi har i fællesskab i byrådet været meget tydelige over for regeringen, at Fredericia stod for tur. Nu har timingen tilsyneladende været der med faciliteterne i Port House, og det er bare helt perfekt, siger Susanne Eilersen (DF).

Fredericia blev for et par år siden forbigået af statslige arbejdspladser, da der blev rykket job fra København til provinsen, men også job på Energinet fra Fredericia til Esbjerg.

Vi har været lidt nervøse for, at det nye skattecenter kunne lande i Middelfart også, men vi har i fællesskab i byrådet været meget tydelige overfor regeringen, at Fredericia stod for tur. Nu har timingen tilsyneladende været der med faciliteterne i Port House, og det er bare helt perfekt.

Viceborgmester Susanne Eilersen (DF).

Annonce

Bosætning skal med

Venstres Peder Tind er tilfreds med, at den socialdemokratiske regering fortsætter den tidligere regerings ønske om at placere statslige arbejdspladser i provinsen, men påpeger, at det er lige så afgørende, at man får gjort en indsats for at bosætningen følger med.

- Fredericia oplever en stor vækst i nye arbejdspladser, og det er selvfølgelig fantastisk, men samtidig er der sket et fald i bosætningen. Det betyder, at vi har en stor udfordring fra byrådets side. Vi skal ikke bare være en by, hvor folk arbejder. Vi skal være en by, som folk har lyst til at flytte til, siger Peder Tind.

- I gør allerede meget ved at udlægge nye arealer til bebyggelse. Hvad kan I gøre mere?

- Vi skal måske tilføre ekstra ressourcer til at arbejde med vores bosætningsstrategi, så vi får bredt det gode budskab om, hvad det er vi kan tilbyde, siger Peder Tind.

Susanne Eilersen peger på, at man i forhold til de nye arbejdspladser i Port House kan pege på, at medarbejderne i realiteten flytte ind lige ved siden af deres arbejdsplads.

- Men skal det ske, så er vi måske ude i at drøfte om det er tiden at tale ny daginstitution eller skole i Kanalbyen, så det kan blive ekstra attraktivt for børnefamilier at flytte ind, siger Susanne Eilersen.

Venstre mener dog ikke, at en skole i Kanalbyen er et tema lige nu.

Annonce

Helt nye job

De nye arbejdspladser er ikke job, som rykker til Fredericia. Det er helt nye job, og dermed vil det være lige så oplagt for fredericianere at søge stillingerne fremfor folk udefra.

- Det er helt korrekt, og det er dejligt, at der bliver mange nye job at søge lokalt. Jeg er sikker på, at vi har folk, der har kompetencerne til at søge, siger Susanne Eilersen.

Peder Tind er formand for arbejdsmarkeds- og beskæftigelsesudvalget og glæder sig over de nye jobmuligheder.

- Vores jobcenter skal være dygtig til at se, hvorvidt vi kan matche behovet for nye ansættelser med de ledige, vi har i Fredericia. Der skal måske i den forbindelse ses på mulighed for opkvalificering, siger Peder Tind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Har du også fået et uklart svar på coronatest?: Småting kan afgøre, om test er ugyldig

Alarm 112

Kan du hjælpe?: Muligt vidne til røveri og oplysninger om gerningsmænd efterlyses

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce