Annonce
Fredericia

Ny telefonlinje for børn og unge: Her kan de snakke med en voksen der ikke er deres mor eller far

Fredericia Kommune har oprettet en ny telefonlinje, hvor børn og unge kan ringe ind, hvis de ønsker at snakke med en anden voksen end deres mor eller far, mens coronaen holder skolerne og fritidsordninger lukket. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Når alle dagtilbud, skoler og fritidstilbud er lukket kan børn og unge mangle andre voksne end deres mor og far at snakke med. Det kan en ny lokal telefonlinje ændre på.

Fredericia: Fredericia Kommune åbner nu muligheden for, at børn og unge, kan tale i telefon med en anden voksen end deres forældre under coronaen.

Årsagen er, at kommunens dagtilbud, skoler og fritidstilbud ligesom i resten af landet er lukket ned på grund af coronavirus. Det betyder, at hverdagen ser anderledes ud for - også for børn og unge, som kan have brug for at tale med en voksen.

- Det er vigtigt, at vores børn og unge ved, at de har mulighed for at tale med nogen, hvis de er bekymrede eller mangler svar på noget. Når de ikke kan komme i skole eller i deres normale pasningstilbud, er deres voksenkontakt mere begrænset end normalt, og derfor har vi oprettet børnelinjen. Vi ved, at mange af vores dygtige pædagoger og lærere til hverdag har en god og vigtig dialog med børnene og de unge, og den mulighed skal de stadig have. Dagtilbud og skoler gør i forvejen et flot stykke arbejde, men børnelinjen giver dem en ekstra håndsrækning, siger Ole Steen Hansen (S), der er formand for børne- og skoleudvalget i en pressemeddelelse.

Annonce

Tid til at lytte

Børnene og de unge kan ringe ind med bekymringer omkring coronavirus, problemer i hjemmet eller andre udfordringer, som de støder på, mens dagtilbud, skoler og fritidstilbud er lukket.

- Børnelinjen er et godt supplement til de andre tilbud, der er til børn og unge i civilsamfundet. Formålet med den nye hotline er, at børn og unge skal opleve at kunne komme i dialog med en voksen, som har tid til at lytte og til at have en længerevarende samtale med dem, næstformanden for børne- og skoleudvalgetsiger Cecilie Roed Schultz (EL).

Fredericia Kommune har allerede en telefonlinje, der er forbeholdt ansatte i Fredericia Kommune i forbindelse med coronakrisen. Kommunen har også en telefonlinje målrettet mod forældre med børn, der normalt går i daginstitution eller skole. Kontaktoplysninger til denne findes gennem kommunikationskanalerne Tabulex og Aula.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce