Annonce
FC Fredericia

Ny tribune er et rigtigt skridt mod Superligaen

Stig Pedersen, direktør for FC Fredericia, kan roligt smile i denne tid. Monjasa Park, klubbens hjemmebane, får et tiltrængt løft og en ny tribune. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
FC Fredericias hjemmebane får en ny tribune til 16 millioner kroner. Dermed er Monjasa Park tæt på at kunne overholde kravene til Superliga-fodbold.
Annonce

Fredericia: Fredag eftermiddag fik Monjasa Park et tiltrængt ansigtsløft. Fredericia Kommune har kanaliseret 47 millioner ud til idrætsfaciliteter, og det er blandt andet byens fodboldstadion blevet begunstiget af.

16 af millionerne går til en ny tribune, som skal bygges modsat den eksisterede. Den nye tribune får plads til 1400 siddende hjemmebanetilskuere og 500 stående udebanetilskuere. Den bliver overdækket og får sin egen indgang, og den bliver smukkeseret med LED-bander.

Hos FC Fredericia er direktør Stig Pedersen en glad mand.

- FC Fredericia har et brændende ønske om at rykke i Superligaen, og det ønske deler kommunen. Vi er et af de fyrtårne, kommunen satser på, og vi skal frem i den bedste række, siger Stig Pedersen.

Og det er ganske enkelt: Monjasa Park anno maj 2020 efterlever ikke de krav, der er til et Superligastadion. Så hvis FC Fredericia rykkede op fra det nuværende Monjasa Park, ville klubben stå i den situation, at den ville være nødt til at leje sig ind på et andet stadion, der opfylder Superliga-kravene.

Dermed kunne klubbens fans ende med at stå i den groteske situation, at de måtte køre til eksempelvis Vejle eller Horsens for at se FC Fredericia i landets bedste række.

Med byggeriet af den nye tribune kommer man tættere på kravene. Der er to modeller at gå efter: En med 10.000 tilskuere og en med 6000 tilskuere, hvor der skal være overdækket hele vejen rundt.

- Vi går efter modellen med 6000 tilskuere. Der skal være 4000 siddende og 2000 stående. Når denne første fase af byggeriet er slut, har vi plads til 4000 tilskuere under tag, og så mangler vi "bare" de to ender med plads til 1000 tilskuere på hver, siger Stig Pedersen.

FC Fredericia har et brændende ønske om at rykke i Superligaen, og det ønske deler kommunen.

Stig Pedersen, direktør for FC Fredericia

Annonce

Det sidste skridt

Spørgsmålet til en million er, om FC Fredericia kommer til at klare sig bedre på grønsværen af, at stadion bliver opgraderet. I denne sæson er klubben på tredjepladsen i 1. division, og de seneste år har den danset om den varme grød, der er oprykningspladserne.

Om den nye tribune skubber klubben det sidste skridt, er svært at forudsige, men:

- Faciliteterne vil blive endnu mere attraktive for spillere, sponsorer og investorer. Det bliver lettere at få øje på det, vi kan tilbyde. Og så er det også et stærkt signal at sende, at vi ligger i en kommune, der tager fodbolden alvorligt, siger Stig Pedersen.

Den nye tribune bliver med LED-bander. Alle kampe i 1. division bliver streamet på Viaplay, og tv-selskabets kamera bliver flyttet over på den gamle tribune, så linsen skuer mod den nye tribune og LED-banderne.

- Den reklameplatform er vigtig. Det er en attraktiv platform, som interesserer mange virksomheder. Og det er også vigtigt for vores eksisterende sponsorer, at vi udvikler sponsorpladsen, siger Stig Pedersen.

Annonce

God sikkerhed

Med den nye tribune lapper Fredericia Kommune også et vigtigt sikkerhedsmæssigt hul i Monjasa Park. FC Fredericia har fået en fanklub, og når udebaneholdets fans skal gå ind på stadion, vader de lige forbi FC Fredericias ditto. Det har givet problemer både inde på stadion og udenfor, hvor politiet har haft svært ved at adskille de to fangrupper.

Det problem er en saga blot med den nye tribune.

- Der kommer separate indgange på den nye tribune. Udeholdets fans kan køres direkte til indgangen, og når kampen er slut, kan de lukkes ud i bussen igen og køre ud af Fredericia i god ro og orden, siger Stig Pedersen.

Han har et håb om, at det nye byggeri er i fuld gang ved udgangen af juli måned. Sæsonen befinder sig i en tornado af usikkerhed på grund af corona-krisen, og FC Fredericia kommer til at spille kampe, mens byggeriet er i gang. Enten i indeværende sæson eller den næste.

Men det anser Stig Pedersen ikke som et problem, for kampene skal spilles for lukkede døre som følge af krisen.

- Der ser ikke ud til, at der kommer tilskuere de kommende måneder. Vi kommer til at afvikle første halvdel af den nye sæson, mens der er byggeri i gang. Men det er ikke første gang i danmarkshistorien, at det er sket, siger Stig Pedersen.

Monjasa Park blev indviet den 2. september 2006. Det er løbende blev opgraderet med bedre lys og varme i banen.

Krav til et Superliga-stadion

Den 22. juni 2018 ændrede Divisionsforeningen kravene til et Superliga-stadion.

Før ændringen skulle et stadion kunne rumme 10.000 tilskuere, heraf 3000 individuelle siddepladser, for at en klub kunne få lov at spille i landets bedste række.

Til gengæld var det muligt at få en dispensation, hvis man ikke efterlevede kravene som oprykker-klub.

Efter ændringen er der nu to modeller for et superliga-stadion:

Model 1: Er ligesom den gamle. 10.000 pladser heraf 3000 individuelle siddepladser.

Model 2: 6000 pladser - heraf 4000 siddepladser. Stadion skal have fire sammenhængende tribuner med overdækning på alle fire. Et såkaldt "lukket stadion".

Til gengæld frafalder muligheden for en dispensation.

De nye krav er gældende nu. De trådte i kraft fra sæsonen 2019/20.

Fredericia Kommune går efter model 2. Efter opgraderingen af stadion vil der være plads til 4000 mennesker på to langsider. Så mangler der "blot" to tribuner i enderne med plads til 1000 personer på hver.

Det nuværende Monjasa Park efterlever stort set ingen af Superliga-kravene. Der er kun plads til 4000 tilskuere, hvoraf 1180 er siddepladser.

Desuden er der kun én overdækket tribune.

Hvis FC Fredericia rykkede op i Superligaen på det nuværende Monjasa Park, ville klubben være tvunget til at leje et andet stadion, der opfyldt kravene. Eksempelvis i Vejle eller Horsens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Mand på Østerstrand truede med at stikke folk med kniv: Sigtet for trusler på livet

Annonce