Annonce
Erhverv

Ny-uddannede kan søge legat på 5000 kroner

Nyuddannede fra de lokale erhvervsuddannelser kan få 5000 kroner til et videreuddannelsesforløb takket være et nyt legat, som uddeles for første gang til januar. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Arbejdsmarkedsudvalget har indstiftet nyt legat, der skal gå til videreuddannelse af nyuddannede fra erhvervsuddannelserne.

Vejle: Nyuddannede, der har afsluttet en erhvervsuddannelse inden for de seneste to år og som vil videreuddanne eller på anden måde dygtiggøre sig, har nu mulighed for at søge om et økonomisk tilskud i form af et af tre legater på 5000 kroner, som Vejle Kommunes arbejdsmarkedsudvalg har stiftet.

Legatet, der uddeles for første gang i slutningen af januar, hvor udvalget også hædrer elever og lærlinge, der har afsluttet en erhvervsuddannelse med udmærkelse, kan søges via kommunens hjemmeside på www.vejle.dk/aulegat.

- Helt konkret vil vi gerne give en hjælpende hånd til engagerede mennesker, der brænder for at dygtiggøre sig på deres felt. Men herudover ser jeg også legatet som et led i vores gennemgående indsats for at skabe større positiv opmærksomhed omkring de erhvervsrettede uddannelser og de mange spændende muligheder, de kan tilbyde, lyder det fra arbejdsmarkedsudvalgets formand, Anja Daugaard (LA), i en pressemeddelelse om det nye legat.

Annonce

Legat skal gå til videreuddannelse

Legat-modtagerne skal ifølge arbejdsmarkedsudvalgets retningslinjer "bruge pengene på at videreuddanne sig, videreudvikle sig fagligt eller på anden måde dygtiggøre sig i forhold til den erhvervsuddannelse, de har taget. Legatet kan for eksempel bruges som tilskud til en rejse med fagligt indhold eller til et relevant uddannelsesforløb".

For at komme i betragtning skal ansøgere have afsluttet en erhvervsuddannelse indenfor de seneste to år, have tilknytning til Vejle Kommune - enten i form af bopæl i kommunen eller ved at have været i lære på en virksomhed i kommunen - og skal beskrive i ansøgningen hvordan legatet tænkes anvendt.

Sidste chance for at søge legatet er fredag 13. december klokken 12.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Nyåbnet vinhandler i Vendersgade: En anden placering ville skabe en bedre forretning

Annonce