Annonce
Debat

Ny uddannelse for sårbare unge – bare du ikke er for sårbar

Læserbrev: Kolding HF og VUC åbner til august 2021 op for en uddannelse for unge sårbare, HF3. Det er for unge med diagnoser, blandt andet Autisme, ADHD, angst, depression osv. Jeg er selv diagnosticeret med Asperger Syndrom (autisme spektret), ADHD, OCD og angst.
Men mine udfordringer er for besværlige ifølge skolen, til at jeg kan komme i den klasse. Kan det være rigtigt?

Jeg blev rigtig glad, da jeg så, at der endelig kom en uddannelse for sådan en som mig i Kolding Kommune.

Men efter to indledende møder, hvor jeg havde været ærlig omkring mig og mine udfordringer som er helt klassiske autisme og ADHD udfordringer, var skolens svar: Dine udfordringer er for besværlige.

Annonce

Det er netop det, der er problemet med den HF3. De vil for meget.


Jeg blev rigtig glad, da jeg så, at der endelig kom en uddannelse for sådan en som mig i Kolding Kommune.


At være ung neurologisk handicappet som man er, når man er diagnosticeret med Asperger og eller ADHD, er noget helt andet end at være et neurotypisk almindelig hjerne, ungt menneske med psykiske udfordringer som angst og depression.

Det er to vidt forskellige måder, hjernen fungerer på. Det er vidt forskellige måder, man skal undervises på. Så hvorfor er det blevet sådan en opsamlingsklasse for alle?
Det mener jeg er dybt forkert.

Som lokal konservativ kandidat til kommunalvalget 2021 vil jeg kæmpe for, at muliggøre uddannelse for alle, uanset hvilke udfordringer man måtte have.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce