Annonce
Fredericia

Ny udmelding om konfirmation: Forældrepres fører til tidligere afklaring på datoer

Senest 22. februar skal de enkelte kirker i provstiet beslutte om konfirmationerne gennemføres som planlagt, eller om de flyttes til senere datoer. Arkivfoto: Michael Svenningsen
I stedet for én dato med udmelding om, hvorvidt konfirmationsdatoen udskydes eller ej, kommer de enkelte kirker nu løbende med udmelding. Senest 22. februar er der afklaring.

Fredericia: Der bliver alligevel ingen fælles udmelding om konfirmationsdatoer fra kirkerne i Fredericia Provsti.

Efter et møde blandt præsterne lyder den fælles beslutning nu, at man senest 22. februar kan se på de enkelte sognes hjemmesider, om konfirmationerne gennemføres som planlagt, eller om de flyttes til senere datoer.

Det oplyser provst i Fredericia Provsti Børge Munk Povlsen.

- Vi har hele tiden tænkt, at det bedste var én klar, fælles udmelding, men forældrepresset hos enkelte præster har gjort indtryk, og derfor har vi valgt at gøre, som vi har gjort nu, siger han og tilføjer:

- I sidste ende tages beslutningen af præsterne i samarbejde med menighedsrådet i de enkelte sogne.

Annonce

Træls for alle

Oprindeligt var planen, at der skulle være en fælles udmelding 11. marts. Det har dog fået nogle forældre til at reagere. Blandt andet Niklas Andersen, som i en artikel gav udtryk for et ønske om hurtigere afklaring.

I en afstemning på dagbladets hjemmeside svarede 119 svarende til 62 procent af 193 personer, som havde stemt, at de ønskede, at konfirmationerne bliver udskudt med det samme.


Vi har hele tiden tænkt, at det bedste var én klar, fælles udmelding, men forældrepresset hos enkelte præster har gjort indtryk, og derfor har vi valgt at gøre, som vi har gjort nu.

Børge Munk Povlsen, provst i Fredericia Provsti


Nu får de altså til dels deres ønske opfyldt. I hvert fald kommer der afklaring på et tidligere tidspunkt.

- Eftersom vi opererer med en pandemi, hvor ingen kender til udviklingen, synes jeg, det havde været hensigtsmæssigt at afvente, så man kunne se, hvordan tingene ændrer sig til foråret, og når vaccinen får indflydelse. Omvendt anerkender jeg også, at det er en stor dag for familierne, og at der ligger mange forberedelser i den. I sidste ende ønsker vi jo også den bedste løsning for alle parter, understreger Børge Munk Povlsen.

Og selvom flere har givet udtryk for, at de syntes, der manglede at blive taget en beslutning om at udsætte, fortæller provsten, at det modsatte også har gjort sig gældende.

- Vi har også mange, der siger, at de ikke håber på, at konfirmationsdatoen flyttes. Så uanset hvad, er der nogen, som synes, beslutningen er træls. Vi synes også, situationen er træls, for pandemien er ikke den virkelighed, vi har ønsket, siger han.

Du kan finde en oversigt over de enkelte sognes hjemmesider på fredericia-provsti.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Stilhed før storm: Restauratører forventer større rykind i weekenden

Fredericia For abonnenter

Gluten styrer hele Pernilles tilværelse: - Du skal ikke have ondt af mig

Fredericia

Mens værtshuset har været lukket ned: Kahytten har opgraderet på madfronten

Annonce