Annonce
Fredericia

Ny undersøgelse: Her er cyklisternes oplevelse af supercykelstien

Målet med den nye supercykelforbindelse mellem Fredericia og Middelfart station har været at få mere trygge og gerne flere cyklister på hjul. En interview-undersøgelse og trafiktælling viser, at der er sket forbedringer på begge parametre. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Trygheden er øget, og flere cykler, viser analyse udarbejdet af Fredericia Kommune.

Annonce

Fredericia: Flere føler sig trygge ved at cykle langs Strandvejen og Snoghøj Landevej, viser en interview-undersøgelse, som Fredericia Kommune gennemførte i august blandt cyklister på den nye supercykelforbindelse.

- Netop øget tryghed har været et af formålene med anlægget af cykelforbindelsen, så det er meget tilfredsstillende, konstaterer projektingeniør Tina Dinesen, Fredericia Kommune.

Konklusionen bygger på interview af 25 cyklister om morgenen og 120 om eftermiddagen. Cyklisterne blev spurgt ind til cykelvaner, tryghed på strækningen før og efter den nye forbindelse blev indviet og tryghed generelt ved at være cyklist i Fredericia.

Der blev gennemført en tilsvarende undersøgelse blandt cyklisterne i marts 2017, og de to undersøgelser er blevet målt op imod hinanden.

Det sagde cyklisterne

145 cyklister svarede i på spørgsmål en dag i august. 25 om morgenen og 120 om eftermiddag.I marts 2017 deltog 125. 50 personer om morgenen og 75 personer om eftermiddagen.

Godt 30 pct. af morgencyklisterne sagde, at de føler sig meget trygge ved at benytte cykelstien, og det er seks pct. flere, end da cyklisterne blev interviewet i marts 2017.

Om eftermiddagen var næsten 60 pct. meget trygge, hvilket også var en stigning i forhold til undersøgelsen i marts.

Få føler sig utrygge ved at benytte cykelstien både morgen og eftermiddag.

Annonce

Flere cykler

Samtidig viser trafiktællinger på supercykelforbindelsen, at flere cykler på strækningen. Der blev lavet trafiktælling både i marts 2017 og i august i år, og selv om de er lavet på hver sin årstid, så lyder konklusionen, at antallet af cyklister generelt er steget.

- Når der er reguleret for variationen af cyklister over året, kan vi stadig se, at antallet af cyklister er steget med 19-23 pct. uge, oplyser Tina Dinesen.

Har I planer om at gennemføre yderligere undersøgelser?

- Ikke for nuværende, men det er sandsynligt, at vi om nogle år får udført nye tællinger for at vurdere på langtidseffekten af supercykelforbindelsen og andre trafikale ændringer på strækningen, siger Tina Dinesen.

Fredericia Kommune har investeret et to-cifret millionbeløb i den nye supercykelforbindelse til Middelfart. Middelfart Kommune har ofret millioner på at udbygge deres del af cykelforbindelsen på den fynske side. Endelig har Vejdirektoratet støttet projektet med millioner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce