Annonce
Fredericia

Ny vinkel på traditionelt møde: Socialdemokrater vil have flere med

Tøjhuset var rammen om Socialdemokratiets sommerstævne, hvor et panel med erhvervsmanden Henrik Thorsen, gymnasieelev Emma Hewison og klimaordfører Anne Paulin diskuterede klimaet. Jens Jonatan Steen (th) var ordstyrer. Foto: Klaus Madsen
Ny minister og en 16-årig klimaaktivist fra Fredericia var blandt deltagerne ved Socialdemokratiets sommerstævne i Fredericia.

Fredericia: 16-årige Emma Hewison fik søndag debut som paneldeltager, da Socialdemokratiet holdt sommerstævne.

Emnet var klimaet, og den fredericianske gymnasieelev var i begyndelsen af måneden på en konference for klimaaktivister i Schweiz. I en anden debat var beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) med i panelet, som drøftede nedslidning.

Netop debatter er en del af den fornyelse af sommerstævnet, som har været i gang i et par år. Sommerstævnet er arrangeret af Socialdemokratiet i Region Syddanmark, og de seneste to år er det foregået i Tøjhuset i Fredericia.

- Vi har en god bredde blandt paneldeltagerne. Vi har ministeren, erhvervsmanden og gymnasieeleven. Det er noget nyt, at vi har debatpaneler, og det er ikke kun er socialdemokrater i panelerne, sagde Karsten Cordtz, formand for partiforeningen i Fredericia.

Op til folketingsvalget deltog Jens Jonatan Steen i mange paneldebatter. Men søndag var han ordstyrer, da Socialdemokratiet satte nedslidning og klima på dagsordenen. Foto: Klaus Madsen

Solen lokkede

Tidligere blev arrangementet holdt i Billeshave i Middelfart, men ved at rykke arrangementet ind i byen, håber man at få flere med i debatterne.

Sommerstævnet var åbent for alle. Men det lykkedes ikke at lokke mange andre end partisoldater indenfor, erkendte Karsten Cordtz. Han vurderede, at godt 50 personer deltog i mødet. En del smuttede ud i det gode vejr før anden afdeling, og ved 14-tiden blev de sportsinteresserede lokket af lokalopgør mellem FC Fredericia og Kolding IF.

- Vi vil arbejde videre med denne her form, og måske skal vi overveje at invitere andre med som arrangører. Men det er op til regionsbestyrelsen, som arrangerer sommerstævnet, sagde Karsten Cordtz.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

Annonce