Annonce
Erhverv

Nyborg har rekord i sanktioner: Må ikke være en trussel, der hænger i luften

Kommunerne har pligt til at sanktionere kontanthjælpsmodtagere, som uden rimelig grund afviser tilbud om arbejde. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
I Nyborg Kommune er en medarbejder afsat til at give sanktioner til kontanthjælpsmodtagerne. Det virker nemlig, lyder det fra beskæftigelseschefen, som afviser at have en stram kurs over for de ledige.

Beskæftigelse: Danmarksmesteren i at uddele flest sanktioner til kontanthjælpsmodtagere er Nyborg Kommune.

Det viser de seneste tal, som stammer fra tredje kvartal 2020 og viser, at 27 procent af kommunens 124 jobparate kontanthjælpsmodtagere blev ramt på pengepungen, fordi de ikke overholdt de aftaler, de havde med kommunens jobcenter.

- Jeg tror ikke, at vi har flere borgere, der ikke møder op til det, de skal, end de har i andre kommuner. Men vi har fokus på det og anvender sanktioner, hvor det giver mening, siger Merete Gommesen, beskæftigelseschef i Nyborg Kommune.

Annonce

Kommunen ligger sammen med Mariagerfjord og Vejen Kommuner helt i top med at uddele sanktioner, der er en kontant straf til de kontanthjælpsmodtagere, der ikke søger job, tager imod jobtilbud og så videre.

Krav om at arbejde

- Det er vigtigt for os, at der er en sammenhæng mellem det, vi siger, og det, vi gør. Det skal ikke bare være en trussel, der hænger i luften. I Danmark er der jo et krav om, at man skal arbejde,  og man skal deltage i det, der kan føre en tættere på arbejdsmarkedet, siger Merete Gommesen.

Nyborg Kommune, der har 32.000 indbyggere, var i andet kvartal 2021 nede på at have blot 70 kontanthjælpsmodtagere, der vurderes til at være jobparate. Alligevel er det svært at hjælpe dem i job, selv om kommunens virksomheder lige nu har mange ledige stillinger til ufaglærte.

- Men de har lang ledighed med sig, de har ringe skolebaggrund, og de har erhvervet få kompetencer fra de sporadiske perioder, de har været på arbejdsmarkedet. Det er nogle komplekse udfordringer, de står med, siger Merete Gommesen.

Annonce

Meget bureaukratisk

Har I en stram kurs i Nyborg, når det kommer til sanktioner?

- Jeg synes ikke, vi har en stram kurs, men vi har en opmærksomhed på det, og vi anvender det fornuftigt. Det er ikke sådan, at vi bare sanktionerer fra en side af. Vi laver nogle rigtigt gode planer, som vi selvfølgelig forventer, at kontanthjælpsmodtagerne deltager i. Ellers har det en konsekvens, siger Merete Gommesen.

Kommer det bag på dig, at der er en lang hale af kommuner, som nærmest ikke bruger sanktionerne?

- Nej, for jeg synes, at det er problematisk at sanktionere. Vi har måttet prioritere én medarbejder, som har specialiseret sig i det. Det er meget bureaukratisk og bør ikke ligge ude hos den enkelte jobformidler, siger Merete Gommesen.

Det er ikke sådan, at vi bare sanktionerer fra en side af. Vi laver nogle rigtigt gode planer, som vi selvfølgelig forventer, at kontanthjælpsmodtagerne deltager i. Ellers har det en konsekvens.

Merete Gommesen, beskæftigelseschef, Nyborg Kommune
Annonce
Fredericia For abonnenter

Kommer Korskæparken på ghettolisten?: Beboer advarer mod at 'hvile på laurbærrene'

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Virksomhed flytter fra Nyborg til Fredericia - hjælper med at skaffe penge hjem

Alarm 112 For abonnenter

To unge mænd dømt for afpresning ved IBC: - Vi stikker en pind op i røven på dig

Fredericia

480 tyske krydstogtgæster lyner die Jacke og oplever kølige Fredericia i dag

Fredericia

Læser undrer sig over gadelys-udskiftning: Når kommunen alle 12.000 lamper inden udgangen af dette år?

Lego-familiens pengetank vil hjælpe Danmark til flere OL-medaljer: Donerer 50 millioner kroner

Erhverv For abonnenter

Erritsø-virksomhed er vækstet 100 procent om året - nu er pladsen blevet for trang

Erhverv

Dødsfald i familien blev startskuddet til ny begyndelse: I dag arbejder Petrit som selvstændig

Fredericia

Poul tjekker vaccinetider tre gange om dagen: - Hvorfor kan man ikke booke tid i Fredericia?

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering

Fredericia

Højhus på 95 meter droppet: Nu forbliver grøn hjørnegrund bare grøn

Alarm 112 For abonnenter

Person omkom efter voldsom brand: Intet tyder på, at der er foregået noget kriminelt

Fredericia

Julehygge gav afbræk fra en økonomisk trængt hverdag: - Vi kommer væk fra den dårlige stemning derhjemme, hvor børnene ved, at der ingen penge er

Annonce