Annonce
Erhverv

Nye arbejdpladser i Fredericia bliver især inden for disse brancher

Det er især transport- og turisterhvervene, der får de nye arbejdspladser i Fredericia den nærmeste fremtid. Arkivfoto
fredericia - Tal fra Finansministeriet og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) forudser, at der er 361 nye arbejdspladser på vej til Fredericia frem til udgangen af 2017. Men det er især inden for to brancher, at de nye erhverv kommer, forudser Fredericia Kommune.

- Vi mener, at det især er inden for transportbranchen og til dels turisterhvervene, at de nye arbejdspladser kommer her i kommunen, dels på grund af Trekantområdets status som trafik- og transportknudepunkt, dels afledt af Fredericia Teaters musical-succes, lyder det fra formanden for arbejdsmarkeds- og integrationsudvalget i Fredericia Kommune, Marianne Thomsen (SF).

Når Fredericia Kommune har så godt et overblik over, hvor de nye arbejdspladser kommer, skyldes det, at man allerede i et stykke tid sammen med det lokale erhvervsliv, 3F og lokale erhvervsskoler har været i gang med en indsats for at imødekomme udviklingen med de nye arbejdspladser.

- Vi vil gerne vide, hvor de nye arbejdspladser kommer, så vi kan lave en indsats for at få de rette medarbejdere og uddannelsestilbud til dem i kommunen, og det ser ud til at lykkes, glæder udvalgsformanden sig, der samtidig regner med, at der kommer en afledt effekt af de nye arbejdspladser, så der kan opstå nye arbejdspladser videre frem også i andre brancher end inden for transport og turisme.

Realistisk forudsigelse

Derfor er Marianne Thomsen heller ikke så bekymret over, at nabokommunerne Vejle og Kolding har forudset en forholdsmæssig noget større udvikling i antallet af nye arbejdspladser med henholdsvis 1537 og 1110 nye arbejdspladser inden for det næste halvandet år.

- Uden at jeg kender omstændighederne for deres talt nøjere, så har vi valgt nogle ret realistiske og beskedne forudsigelser her i Fredericia, og samtidig betyder det jo også noget, at der allerede har været og er en stor fremgang i gang i Fredericia, fastslår Marianne Thomsen.

I alt forudses der 49.400 nye job i Danmark frem mod udgangen af 2017.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce