Annonce
Fredericia

Nye boliger på vej på Nymarksvej

Planerne om nye boliger på Nymarksvej blev ekstra synlige mandag, da muren langs den gamle Star Pipe-grund blev nedbrudt.
Nye boliger er på vej i nærheden af SuperBrugsen på Nymarksvej. Mandag blev muren til den gamle Star Pipe-grund nedbrudt.

Fredericia: Et nyt syn mødte mandag forbipasserende ved Superbrugsen og Netto på Nymarksvej.

En mur på den gamle Star Pipe-grund er brudt ned, for forberedelserne til et nyt byggeri på grunden er i gang. Selskabet Maycon er i gang med forberedelserne af et nyt byggeri på grunden.

- Vi rydder op på grunden og fjerner blandt andet gammel asfaltbelægning, ligesom vi også fjerner muren ud mod fortovet på Nymarksvej, oplyser Bjarne Mayland.

Han er projektudvikler i ejendomsudviklingsselskabet, som hører hjemme i Næstved. Selskabet har tidligere meddelt planen om at opføre 70 boliger i to etager. Desuden et nybyggeri på den modsatte side af Nymarksvej i den bygning, som tidligere husede Kirkens Korshær. Her opføres et sundhedshus for læger, tandlæger og lignende.

Bjarne Mayland har endnu ikke en præcis tidsplan for byggeriet.

- Vi venter på de sidste godkendelser imellem arkitekter og Fredericia Kommune, siger Bjarne Mayland.

Maycon samarbejder med Holscher Arkitekter om projektet.

Annonce
På Nymarksvej er muren mellem fortovet og den gamle Star Pipe-grund forsvundet.
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Inklusion skal være for barnets skyld, ikke for økonomiens

Læserbrev: Vi kendte ham godt. Vi lærere i skolens ældste klasser havde, med en vis ængstelse, på afstand fulgt Frederik op igennem de små klasser, hvor hans adfærd havde været ganske bekymrende. I frikvartererne var han nærmest mandsopdækket, for ellers endte det forudsigeligt nok i ballade. Da han nåede 7. klasse, gik Frederik stadig på skolen. I timerne sad han mest alene med hovedet begravet i computerspil. Af og til blev frustrationerne dog for store, og så måtte klassen gå et andet sted hen, hvis den ville undgå at dele skæbne med stole, borde og penalhuse, som blev kylet rundt i lokalet. Sidst i 7. klasse fik Frederik en plads i et specialtilbud. Alt, alt for sent. Man har I Vejle Kommune lovet at tilføre folkeskolen mere personale for et beløb stigende fra 10 mio. kr. i 2019 til 40 mio. kr. efter fire år. Det kvitterer vi lærere med glæde for. Men virkeligheden har vist, at vi alligevel ikke rigtig har fået flere kolleger ude på skolerne. En af grundene er, at flere og flere elever bliver skilt ud fra almenskolen og placeret i meget dyrere specialtilbud. Det betyder, at pengene går til dem og dermed ikke kan mærkes ude i skolen. I Vejle Kommune er det den enkelte skole, der skal finde pengene i budgettet til at sende elever i specialtilbud, og det er dyrt, så det fløjter. En folkeskoleelev koster 56.000 kr. om året, mens en plads i et specialtilbud kan koste 200.000 kr. Ideen fra kommunens side er at straffe skolen økonomisk, hvis den ikke magter at inkludere sine elever. Desværre betyder det, at børn med særlige behov bliver hængende alt for længe i folkeskolen, hvis skolen ikke har råd til andet. En af årsagerne til stigningen skal findes i, at inklusionsindsatsen i folkeskolen har været underfinansieret. Inklusionen har simpelthen været en spareøvelse. Derfor har disse børn ikke fået den hjælp, de har haft brug for, mens de kunne have haft glæde af den. Nu banker de så på til specialtilbuddene, bl.a. fordi de er blevet holdt for længe ude i almenskolen. Vi må gøre op med et system, der straffer skolerne, hvis man giver eleverne det tilbud, de har brug for, men der skal samtidig sikres ressourcer nok til at rumme børn som Frederik, både for Frederiks skyld, men også for Frederiks klasses. Især hvis folkeskolen fortsat skal være familiernes førstevalg.

Annonce