Annonce
Fredericia

Nye Borgerlige skifter formand - byrådsmedlem bliver spidskandidat

Karsten Byrgesen skiftede i sommer titlen som løsgænger i byrådet i Fredericia ud med medlemskab af Nye Borgerlige. Han blev oprindeligt valgt til byrådet som DF'er. Han er Nye Borgerliges spidskandidat. Arkivfoto: Søren Gylling
Siden juni 2020 er Nye Borgerlige i Fredericia vokset til 175 medlemmer. Dermed er partiet blandt de største i Fredericia målt på medlemmer, konstaterer partiet. Poul Rand har ført partiet til den store opbakning, men valgte onsdag aften ikke at genopstille. Ny formand vil være mindre synlig politisk. Det overlades til byrådskandidaterne, hvoraf tre ud af fem er tidligere DF'ere.

Fredericia: Efter at have været formand for Nye Borgerlige i Fredericia i godt otte måneder besluttede Poul Rand onsdag aften at takke af.

- Jeg forsætter som mening medlem i Nye Borgerlige med ro i sindet om, at arvtageren overtager en solid organisation, en sund økonomi, en forsat voksende medlemsskare, skriver Poul Rand i en kortfattet meddelelse ovenpå aftenens generalforsamling.

Han var blevet opfordret til at fortsætte, men valgte at sige tak for tilliden, men trak sig.

- Jeg lægger fremover mine organisatoriske kræfter andet sted uden for politik, hvor end de kan bruges.

Generalforsamlingen pegede i stedet enstemmigt på Per Djernæs som ny formand.

- Jeg havde stillet mit kandidatur til rådighed, og der var ingen modkandidater, så jeg takkede for valget, siger Per Djernæs.

Annonce

Opbakning til politikere

Han lægger op til en kurs, hvor formanden ikke er den udfarende med politiske budskaber, men overlader den del af arbejdet til partiets kandidater og valgte.

- Mit arbejde er at stå for det organisatoriske, som kan bakke op om vores politikere. Det er der min force er. Jeg er ikke politiker, siger Per Djernæs.


Mit arbejde er at stå for det organisatoriske, som kan bakke op om vores politikere. Det er der min force er. Jeg er ikke politiker.

Formand Per Djernæs


- Poul Rand har været aktiv i debatten. Har det været kritiseret?

- Vi har selvfølgelig drøftet linjen, men vi taler fint sammen alle. Jeg vil trække på Pouls erfaring med partiarbejdet, for han har gjort en kæmpe indsats, som er årsag til, at vi nu har 170-175 medlemmer. Det er meget imponerende, siger Per Djernæs.

Ifølge Poul Rand har indsatsen indtil videre betydet, at Nye Borgerlige i Fredericia er det næststørste parti målt på antal af medlemmer.

Annonce

X-DF'ere på listen

Det bliver derfor dels partiets byrådsmedlem Karsten Byrgesen, som i høj grad vil være Nye Borgerliges stemme udadtil. Han blev valgt som partiets spidskandidat til det kommende kommunalvalg i november.

- Vi har valgt fem kandidater og er klar til at støtte op bag kandidaterne med alt det, vi kan. Vi har ikke mange penge til at føre valgkamp, men lidt har vi, siger Per Djernæs.

Ud over Karsten Byrgesen blev Michael Bang, Jens Østergaard, Bent Troelsen og Johnny Maigaard valgt som kandidater.

- Tre af de fem kandidater er tidligere DF'ere?

- Det er korrekt, men det er længe siden. Vi har selvfølgelig styr på, at alle vores kandidater er frie af deres gamle partier. De skal også have været medlem hos os tre-fire måneder, før de kan blive kandidater, og de skal desuden gennem en screening og interview, inden de må stille op, siger Per Djernæs.

Både Karsten Byrgesen og Bent Troelsen meldte sig ud af DF efter ballade i forbindelse med kommunalvalget i 2017. Johnny Maigaard har siddet i byrådet for DF i en periode fra 2005-2009. Han skiftede undervejs til løsgænger og siden til Det Konservative Folkeparti.

Generalforsamlingen blev afviklet virtuelt med små 20 deltagere. Formanden er ifølge vedtægterne på valg hvert år, lige som halvdelen af bestyrelsen er på valg hvert og hvert andet år.

Nye Borgerlige har valgt

Den nye bestyrelse består nu af:

Per Djernæs (Formand)

Peer Larsen (Næstformand)

Hanneann Philina Noell Pedersen (bestyrelsesmedlem)

NIcolai Klint Christensen (bestyrelsesmedlem)

Jens Østergaard (bestyrelsesmedlem)

Michael Bang (bestyrelsesmedlem)

Palle Landair (bestyrelsesmedlem)

 Kandidater til KV 2021

Karsten Byrgesen (spidskandidat)

Michael Bang

Jens Østergaard

Bent Troelsen

Johnny Majgård

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce