Annonce
Debat

Nye Borgerliges mistillidsvotum til regeringen er på plads. Mette Frederiksen diktatoriske styre ligger uden for demokratiets regler

Poul Rand. Privatfoto
Annonce

Læserbrev: Et tydeligt tegn på demokratiet er, at Nye Borgerlige stiller spørgsmål og mistillidsvotum og lader statsministeren og fødevareministeren stå til ansvar.

Et knap så tydeligt tegn på demokrati er, at begge ministre taler laaaangt udenom i stedet for at tage det ministeransvar på sig, de har.

Nye Borgerlige forlanger, der trevles op i minksagerne. Det er stærkt beskæmmende, at statsministeren, der er tidligere justitsminister, ikke stiller sig selv eller sit embedsværk det simple spørgsmål, med hvilken lovhjemmel udsender vi dette dekret?

Folketingets hjemmeside definerer tydeligt, hvad ministrene står til ansvar for. Man taler om to slags ministeransvar: et politisk og et retligt.

Ud fra ovenstående kan både en minister og en regering væltes. Det er en del af demokratiet at lytte til befolkningen og politiske kolleger uanset partifarve.

I denne sag har regeringen ikke engang rådspurgt sig med støttepartierne.

Når man samtidig ikke forbereder sig ordentligt og sikrer sig, at lovgrundlaget på plads, er ordet "makværk" og "man ligger, som man har redt" på sin plads.

Den nuværende regering har udover sit embedsværk det største antal spindoktorer og særlige rådgivere i historien. Deres værdi er tvivlsom, da de ofte er hentet blandt kammeraterne i partiet og universiteterne, ikke altid fra de faglige rækker med nødvendige kompetencer.


Folket, der onsdag aften demonstrerede i Fredericia, slog på grydelåg o.l. i en veltilrettelagt fredelig demonstration omkring pandemiloven og minksituationen, bør der lyttes til.

Poul Rand


Folket, der onsdag aften demonstrerede i Fredericia, slog på grydelåg o.l. i en veltilrettelagt fredelig demonstration omkring pandemiloven og minksituationen, bør der lyttes til.

De er skatteydere, stemmeberettigede, og de er med til at gøre en forskel.

Lyt til folket. Regeringens enevælde med "Vi alene vide" dur ikke.

Regeringen har med minksagen sat et stort eksporteventyr ud af drift. Eksportindtægter, Danmark har så hårdt brug for. Regeringen har fremmet dyremishandling med aflivningsmetoder udført af udenlandsk arbejdskraft, det er uanstændigt.

Havde avlerne selv stået for det, var det blevet humant udført, og pelsen kunne måske bruges.

Regeringens handlinger angår hele befolkningen, og derfor bør den lytte til folket.

Faktum: Der dør flere af rygning, end der dør af covid-19.

Nye Borgerliges mistillidsvotum til regeringen er på plads. Mette Frederiksen diktatoriske styre ligger uden for demokratiets regler, også for en mindretalsregering.

Danmark er kendt i verden som værende et af de bedste lande i verden, netop fordi vores demokrati fungerer.

Dette demokrati er Mette Frederiksen ved helt at tilsidesætte. Sådan må Danmark ikke blive.

Nye Borgerlige agerer vagthund for demokratiet med vore fire mandater på tinge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

1000 husstande er ramt: Grundejerforeninger står samlet om bekymring for støj fra motorvej

Annonce