Annonce
Fredericia

Nye coronastramninger rammer stort anlagt ungdoms-DM i 12. time: Arrangører tvunget til at aflyse

Sådan havde arrangørerne fra sejlklubberne i Fredericia, Skærbæk, Middelfart og Vejle håbet, at det havde set ud i weekenden. Ungdoms DM skulle have været afviklet med sejladser alle fire steder for at få corona-restriktionerne til at gå op. Det gjorde de med et forsamlingsforbud på op til 100. Det blev skåret ned til 50 fredag kl. 14, og dermed måtte måneders forberedelser droppes, og mange børn og unge skuffes. Arkivfoto: Morten Pape
Sejlklubberne i Fredericia, Skærbæk, Vejle og Middelfart skulle i denne weekend have afviklet danskemesterskaber for ungdomssejlerne. Mesterskaberne var af hensyn til smitterisiko blevet fordelt mellem de fire klubber, men fredagens melding fra Mette Frederiksen betyder aflysning alle steder.
Annonce

Lillebælt: Flere hundrede sejlere havde fredag sat kursen mod Trekantområdet. 71 af landets bedste optimistsejlere skulle stævne ud fra Skærbæk, mens et tilsvarende antal ældre jollesejlere skulle have sejlet ud fra Fredericia Sejlklub. Andre mandskaber skulle sejle fra Middelfart og Vejle Sejlklub.

Nu kan arrangørerne få indgraveret nyt årstal i pokalerne og på medaljerne. Alt er aflyst.

Beslutningen blev taget efter Mette Frederiksen fredag kl. 14 meddelte yderligere restriktioner i kølvandet på et forhøjet smittetal.

- Det er rigtig øv, lyder meldingen fra stævneleder i Skærbæk Bådeklub Michael Svensson, og hans stævneleder-kollega Nicolai Aistrup i Fredericia Sejlklub.

- Vi havde netop fordelt deltagerne i mesterskabet mellem fire klubber, så vi kunne gennemføre af hensyn til restriktionerne for forsamlingsforbud. Men når grænsen pludselig bliver ændret fra 100 til 50, så er vi nødt til at opgive, siger han.

Stævnelederne er enige om, at det er med yderst kort varsel beslutningen sættes i kraft. Både i Skærbæk og Fredericia var deltagerne allerede begyndt at møde op, før meldingen kom kl. 14. Nogle var taget på vandet for at teste banen, mens andre forberedte sig.


Vi havde netop fordelt deltagerne i mesterskabet mellem fire klubber, så vi kunne gennemføre af hensyn til restriktionerne for forsamlingsforbud. Men når grænsen pludselig bliver ændret fra 100 til 50, så er vi nødt til at opgive.

Nicolai Aistrup, stævneleder i Fredericia Sejlklub


- Nogle er vendt om på vej hertil, men mange er kommet. Dem er vi så nødt til at sende hjem. Det er virkelig ærgerligt, siger Michael Svensson.

Annonce

Overordnet beslutning

Repræsentanter fra Dansk Sejlunion har været tilstede i Fredericia dagen igennem og fulgt situationen.

- Så det er en overordnet beslutning, at vi aflyser. Vi kunne måske have gennemført nogle af sejladserne i de klasser, hvor deltagertallet er under 50, men det handler også om moral og signalværdi. Meldingen er, at vi skal undgå at forsamle sig, siger Nicolai Aistrup.

I stedet for at smøre madpakker til stævnedeltagerne og sejle ud at sikre, at sejladserne blev gennemført efter planen, så kan de frivillige gå i gang med oprydning.

- Vi havde gjort klar. Hele pladsen omkring stævneområdet skulle spærres af, så vi kun havde deltagerne inde. Vi kunne ikke have plads til forældre, og der var ikke arrangeret noget som helst socialt. Vi havde virkelig gjort alt, så stævnet kunne gennemføres fuldt forsvarligt, mente vi, siger Michael Svensson.

Annonce

Kunne sejle smitten agterud

I Fredericia, Middelfart og Vejle var forberedelserne også på plads, så corona-smitten kunne sejles agterud, men det hjalp ikke.

- Måske tager vi nogle stykker på vandet og træner lidt, nu sejlerne er kommet. Det må vi godt, siger Nicolai Aistrup.

Han vurderer, at aflysningen mindst kommer til at koste de arrangerende klubber et sted mellem 30.000-40.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce