Annonce
forside

Nye ejere lukker bagerbutik efter kun halvanden måned: Det kom som et chok

Duften af nybagt brød har lagt sig i Egtved Bageri. Bageriet, der er placeret i forhallen ved SuperBrugsen i Egtved, er lukket på ubestemt tid på grund af sygdom. Det sker efter blot halvanden måned med nye ejere.

Egtved: De nye indehavere af Egtved Bageri har efter blot halvanden måned lukket ned på midlertidig basis - på grund af sygdom.

På en seddel i vinduet ved bageriet, som er en selvstændig enhed på samme adresse som SuperBrugsen, kan man læse følgende:

"Da Egtved Bageri desværre holder lukket på ubestemt tid, så har vi ikke nogen bagerbutik i SuperBrugsen Egtved på nuværende tidspunkt."

- Det kom som et chok for os, og vi håber da, at de snart bliver friske igen, lyder det fra brugsuddeler Ole Kolding.

Ole Kolding har ellers en fornemmelse af, at mange var blevet glade for det, Egtveds nye bager kunne byde på.

- Det var flotte brød og kager, de havde på hylderne, så vi er da rigtig kede af, at de holder lukket, siger brugsuddeleren.

Annonce
Et foto af denne seddel med kommentaren "Så lukkede bageriet i Egtved", kunne lørdag læses i Facebook-gruppen "6040 Egtved". Privatfoto

Facebook-kommentarer amok

En borger, Karin Petersen, lagde lørdag et foto af sedlen om lukningen ud som et opslag i Facebook-gruppen "6040 Egtved" og skrev: "Så lukkede bageriet i Egtved".

Opslaget har siden fået 95 kommentarer - de fleste er negative i tonen, andre er mere positive og forstående.

Blandt andet skriver Kirsten Siig i en kommentar: "Det er hurtigt at dømme andre. Der kan være så meget, der er årsagen til det. Men mens de har haft åbent, har mange nok nydt godt af det. Og deres brød var jo fint."

En kommentar fra Dorthe Nielsen lyder sådan her:

"Ærgerligt, at bageren er lukket. Men med de priser, kvaliteten og så den mængde, så måtte det gå galt. Romkugler kan være et udtryk for forkert "disponering", og I guder, jeg har sjældent set så mange på ét sted. Men øv, vi ikke har en bager mere. Krydser fingre for, at der kommer en ny."

Indehaver tavs

I mange af Facebook-kommentarerne kan man fornemme, at folk tror, at Egtved Bageri nu er fuldstændigt lukket. Men det har indehaverne dog ikke meldt ud. Lige nu har de "blot" lukket for en tid på grund af sygdom.

Avisen har forgæves prøvet at få en kommentar fra bageriets indehavere, Kirsten og Tommy Friis Jacobsen, der ikke ønsker at udtale sig om situationen på nuværende tidspunkt.

Indtil i sommer drev parret Bagergaarden Vinding i Vejle. Her boede de i huset, hvor også bagerbutikken havde adresse. Det kom som en overraskelse for mange, da parret valgte at lukke forretningen:

"Lukket. Vi har købt en ny forretning..... Tak til de kunder, som har støttet os gennem årene. Hilsen Kirsten og Tommy", stod der en dag i juli. Kort efter kom det frem, at det var Egtved, der var den nye adresse.

Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Borgere får besked om skift af privat hjemmehjælp: Men kommunen afventer endelig underskrift

Leder For abonnenter

Leder: Men vil borgerne landdistrikterne?

I sidste uge kom en god nyhed til landdistrikterne. En planlagt besparelse på 30 mio. kr. på de såkaldte LAG-midler bliver trukket tilbage, så landdistrikterne nu har 90 mio. kr. om året fra staten til udvikling - oveni et EU-tilskud. Pengene falder på et tørt sted, for banker og andre investorer har en tendens til at smække kassen i, så snart postnummeret bliver nævnt. Derfor er de såkaldte LAG-midler, der de seneste 11 år har været med til at udvikle og bevare livet i de mindre landsbyer, et fint tiltag, og det er rigtig godt, at politikerne på den måde vælger at tilgodese landdistrikterne. Spørgsmålet er så, om naturstier, byparker og nogle arbejdspladser ændrer på borgernes trang til at bo i selvsamme landdistrikter? Der er ingen tvivl om, at pengene kommer de mennesker, der allerede bor på landet til gavn, men kan LAG-midlerne og andre lignende initiativer vende udviklingen fra by til land? Desværre ser det ikke ud til at være tilfældet. I byer som Ølholm, Barrit og Bjerre, som alle har modtaget LAG-midler, er befolkningstallet de seneste 10 år faldet lige så stille. Ikke voldsomme fald, men en stille afsivning, der bekræfter tendensen, der gælder på landsplan: Borgerne vælger i stigende grad byerne frem for landsbyerne. At LAG-midlerne dermed skulle være en dårlig investering, vil borgerne i de byer, der modtager pengene, sige klart nej til. De mange projekter giver en øget livkvalitet og kan om ikke andet så bremse faldet i indbyggertal. Men det giver anledning til at stille spørgsmålet om, hvad der så skal til for at stoppe affolkningen af landdistrikterne, og om det overhovedet kan lade sig gøre? En kommunal embedsmand, avisen interviewede forleden, nævnte det emne som landkommunens største udfordring. At bevare strukturen med mindre byer, hvor folk kender hinanden og taler sammen om problemer og udfordringer. Der er med garanti ingen lette løsninger på den udfordring, og derfor kan man godt frygte, at de 30 mio. kr. ekstra, der nu bliver fordelt over hele landet, slet, slet ikke er nok.

Fredericia

Forældre i kamp for Ungdommens Hus: - Havde det ikke været for huset, havde vores datter aldrig fået sin studentereksamen

Fredericia For abonnenter

Efter debat om udbud: Embedsmænd og Kære Pleje mødes fredag morgen

Annonce