Annonce
Middelfart

Nye konfirmationsdatoer kolliderer med lokale festdage: Kirkerenovering udskydes tre uger

Provst i Middelfart provsti og præst i Middelfart Kirke, Peter Lind, fortæller, at man har været nødsaget til at placere kirkens konfirmationer de første tre uger i juni på grund af en forestående renovering. Det betyder, nogle af konfirmationerne ligger samme dag som årets Rock Under Broen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Meldingen om udskydelse af alle landets konfirmationer til efter pinse volder ekstrastore problemer i Middelfart Kirke, da kirken står overfor en omfattende renovering. Konsekvensen er, at ny konfirmationsdato kolliderer med årets Rock Under Broen.

Middelfart: Onsdagens melding om, at alle landets konfirmationer er udskudt til efter pinse for at begrænse udbredelsen af coronavirus, er ikke en overraskelse for landets provster og præster. I Middelfart kalder provst i Middelfart provsti og præst i Middelfart Kirke, Peter Lind, udskydelsen for forudsigelig og for en kæmpe udfordring. Kirken har i forvejen udfordringer med at tilpasse sig myndighedernes vejledninger og forsøger at finde nye måder at stå til rådighed for menigheden på.

- Det er en rigtig uheldig, ærgerlig og ulykkelig situation for alle konfirmanderne og deres familier. Det giver anledning til stor frustration hos mange, når de får meldingen om, at konfirmationen nu er flyttet, fortæller han.

I Middelfart har Peter Lind en ekstra udfordring. Middelfart Kirke står overfor en omfattende renovering, som skulle være påbegyndt 1. juni. Den dato er nu skubbet tre uger for at få plads til de omkring 160 konfirmander, som skulle have været konfirmeret i foråret.

Middelfart Kirke skal renoveres indvendigt, hvor blandt andet bagindgangen skal ændres. Samtidig skal den gamle åbning til kapellet ud mod Algade genetableres, og renoveringen forventes at løbe op i nærheden af 13 millioner kroner.

Annonce

Udsatte konfirmationer

Alle landets konfirmationer er blevet flyttet til efter pinse for at begrænse udbredelsen af coronavirus. I Middelfart og i Vejlby, Strib og Røjleskov Kirker har man valgt at skubbe konfirmationerne til de første weekender i juni, mens man i Balslev, Ejby, Fjelsted, Harndrup, Brenderup, Indslev, Gelsted og Tanderup venter til august.

Ved begge udskydelser betyder det, at konfirmationerne kolliderer med lokale arrangementer og festdage som blandt andet Rock Under Broen og Gelsted Marked.

Hvad betyder de nye datoer for dig? Og hvornår synes du, konfirmationerne burde have ligget?

Send dit input til os i en mail til sokar@fyens.dk eller skriv det under artiklen på fyens.dk.

En plan i baghånden

Håbet er, at konfirmationerne kan afholdes i juni, men Peter Lind er samtidig forberedt på, at han risikerer at skulle udskyde konfirmationerne endnu engang.

Og bliver de afholdt lige på den anden side af pinse, skal konfirmanderne på Østre Skole, Middelfart Friskole, Vestre Skole, Lillebæltskolen, Fænøsund Friskole og Skrillingeskolen deles om fire datoer i juni.

En af dem er lørdag 13. juni, hvor eleverne fra både A, B og C-klassen på Østre Skole forventeligt skal konfirmeres. Det er samme dag som årets Rock Under Broen, og det har allerede skabt debat og undren blandt flere pårørende til konfirmanderne.

- Der kan være andre forhold, der spiller og som gør, at det ikke kan gøres på andre datoer. Vi kan ikke undgå sammenstød af interesser, siger Peter Lind med henvisning til renoveringen af kirken i Middelfart, som forventes at stå på i 15-16 måneder.

Ender det med, at Middelfart Kirke igen må udskyde konfirmationerne på grund af risiko for coronasmitte, har Peter Lind en plan i baghånden.

- Vi har lavet en aftale med Vejlby, Strib, Røjleskov Menighedsråd om, at vi kan låne kirken i Strib. Det er den største kirke derude, så vi skal også passe på, at det ikke kommer til at støde sammen med andre arrangementer i kirken, forklarer han.

Også konfirmationerne i Vejlby, Strib og Røjleskov Kirker er udskudt til juni.

Ikke til at undgå

Alle kirker i kommunen har været tvunget til at flytte de ellers for længst planlagte konfirmationer. I Ejby sidder præst i Ejby og Balslev kirker Jens Christian Rothmann og har sammen med sine kolleger i de andre pastorater netop fået kabalen til at gå op. Konfirmationerne er rykket til august, og tanken bag er ifølge præsten blandt andet, at det giver forældrene tid til at planlægge på ny. Det betyder dog også, at de nye datoer risikerer at kollidere med andre arrangementer som blandt andet Gelsted Marked, der afholdes 14.-16. august.

- Der sker så mange ting lokalt at det ikke er til at undgå. Vi bliver nødt til at tage en beslutning og lade den være planen, forklarer han og tilføjer, at telefonen derfor er mere aktiv end normalt i øjeblikket.

- Vi forsøger at imødekomme ønsker og svare på spørgsmål. Og det har faktisk overvejende været positivt. Jeg tror, folk er glade for at få en klar melding og en ny dato.

Middelfart Kirke skal renoveres for op mod 13 millioner kroner. Starten på renovering er udskudt med tre uger, så årets konfirmationer kan nå at blive afviklet. Arkivfoto: Jan Bonde

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce