Annonce
Vejle

Nye lejligheder i attraktivt område - men en gruppe lejere er ikke velkomne

Karin Mortensen, der er tidligere socialdemokratisk medlem af Vejle Byråd, kunne sammen med Vejles nuværende borgmester, Jens Ejner Christensen (V) grave for til de nye ungdomsboliger. Foto: Mette Mørk
Boligforeningen Østerbo sætter gang i byggeriet af 60 lejligheder, hvor rygning er forbudt.
Annonce

Vejle: Boligforeningen Østerbo tilbyder i løbet af næste år 60 nye lejligheder i forskellige størrelser og prisklasser. Men hvis du er ryger, kan det ikke betale sig at blive skrevet op:

- Der bliver rygeforbud i lejlighederne, forklarer formanden for Østerbo, Karin Mortensen.

Ifølge formanden har boligforeningen truffet beslutningen for at leve op til FN's verdensmål om sundhed.

Tror du, det vil påvirke jeres mulighed for at leje ud?

- Ja - positivt. Jeg er sikker på, at der er lejere, der gerne vil bo et sted med rygeforbud. Og i kraft af, at det er et nybyggeri, har vi chancen for at prøve det af, siger Karin Mortensen.

Fra et til tre værelser

  • 33 af de 60 nye lejligheder bliver mindre end 55 kvadratmeter. I gennemsnit vil arealet være på 61 kvadratmeter. Lejlighederne bliver henholdsvis på et, to og tre værelser.
  • Huslejen vil være på 927 kroner per kvadratmeter om året i gennemsnit. Det giver en månedlig gennemsnits-leje på knap 5000 kroner.
  • Sammenlagt står 3700 kvadratmeter nyt boligareal klar i løbet af næste år. De første lejere kan efter planen flytte ind næste forår, mens de sidste lejligheder skal stå færdige i efteråret 2020.
  • Den samlede anlægssum for Østerbos nye afdeling 53 lyder på 75 millioner kroner.
Annonce

Blandet målgruppe

Bortset fra rygere forventer hun, at det er en blandet målgruppe, der vil søge mod de nye lejligheder midt i boligforeningens eksisterede bebyggelse, Østbyparken. De røde blokke mellem Vejle Havn og Rødkildevej er Østerbos ældste, men nu bygges tre splinternye punkthuse i fem etager med 20 lejligheder i hver.

- Jeg tror, det vil appellere både til unge og ældre. Der bliver let adgang til lejlighederne, fordi der kommer elevatorer i hvert af de tre punkthuse, siger Karin Mortensen.

Mandag var der første spadestik til det nye byggeri - selvom entreprenøren måtte indrømme, at man havde gravet lidt i forvejen.

- Det er jo altid godt at være lidt foran, konstaterede direktør Claus Junge fra Junge Byg, inden han overlod sølvspaden til Karin Mortensen og borgmester Jens Ejner Christensen (V).

Annonce

Politi-elever

I fællesskab fik de flyttet lidt mere jord og borgmesteren fik lejlighed til at glæde sig over, at endnu et boligprojekt er på vej op af den vejlensiske muld:

- Vi har brug for boligerne, fordi stadig flere vælger at flytte til Vejle. Og det er netop denne type lejligheder, der både er for unge børnefamilier, ældre og studerende, vi har efterlyst.

Østerbos projekt er et led i den pulje til studieboliger, byrådet afsatte i sommeren 2017. På spørgsmålet, om lejlighederne lever op til det, svarer borgmesteren:

- Ja, det vil jeg mene. De har en størrelse og en pris, der gør det muligt for eksempelvis de kommende elever på politiskolen at leje sig ind. De er jo typisk lidt ældre og tjener penge under uddannelsen.

Når håndværkerne er helt færdige sidst på året 2020, vil Østerbos nye afdeling se sådan ud. Illustration: Ravn Arkitektur
Annonce

Mange Junge-projekter

Andre steder i byen er der også så småt gang i byggeriet af de mindre lejligheder. På fredag tager boligforeningen AAB Vejle første spadestik til et ungdomsboligprojekt i Danmarksgade, og på hjørnet af Flegmade og Boulevarden over for Campus Vejle er forberedelserne til et blandet bolig- og butiksprojekt så småt i gang.

Her er det hovedentreprenøren på Østerbos byggeri, Junge Byg, der står for projektet. Men direktør Claus Junge er hverken bange for at konkurrere med sig selv eller for at gabe over to projekter i Vejle på én gang:

- Det skal nok hænge sammen, siger direktøren, der til overflod er i gang med endnu et stort byggeri lige uden for kommunegrænsen - nærmere bestemt i Billund. Her lyder planerne på 120 boliger i et blandet bolig- og erhvervsbyggeri.

Derfor var det ikke så mærkeligt, at firmaet havde benyttet muligheden for at tyvstarte inden mandagens første officielle spadestik i Vejles østby.

Som jordbunkerne i baggrunden antyder, var det ikke helt det første spadestik, der blev taget i området mandag. Entreprenøren havde valgt at tyvstarte. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Mundbind eller visirer rykker ind på kommunale institutioner - værnemidler er klar

FC Fredericia For abonnenter

Eftertanker om FC: De næste to uger definerer sæsonen

Annonce