Annonce
Fredericia

Nye og bedre veje på vej: Corona-millioner sætter gang i vejarbejde i Danmark C

Der er så meget gang i udviklingen af DanmarkC-området, at der er brug for flere, bedre og bredere veje. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Adgangen til ekstra anlægspenge betyder, at flere trafikforbedrende projekter i industriområdet kan skydes i gang.

Fredericia: Der er rift om erhvervsjorden i Danmark C-området vest for Fredericia. Så meget, at trafikpresset er ved at løbe fra infrastrukturen i området.

Derfor benytter Fredericia Kommune sig nu af adgangen til ekstra anlægsmillioner og sætter gang i en række trafikforbedrende projekter, der skal udføres senere i år. I alt sættes der syv ekstra millioner kroner af. Det er muligt på grund af det udvidede anlægsbudget, der er rullet ud for at afbøde konsekvenserne af coronakrisen. Det oplyser Fredericia Kommune i en pressemeddelelse.

Kommunen og Vejdirektoratet har udarbejdet en samlet plan for området. Arbejdet er allerede i gang, men nu kommer der altså flere projekter til. Og det er i høj grad på tide, mener næstformand i byrådets By- og Planudvalg, Kenny Bruun Olsen (V),

- Efter finanskrisen er det gået stærkt med udviklingen i området, og vi må bare erkende, at vi har haft lidt svært ved at følge med, så vi har travlt, siger han i pressemeddelelsen.

Kenny Bruun Olsen (V) glæder sig over de kommende forbedringer. Arkivfoto: Fredericia Kommune

Også cykelsti

Med de syv millioner kroner kan Fredericia Kommune komme i gang med flere af de kommunale projekter, som skal realiseres, før ombygningen af motorvejsramper ved Afkørsel 61 i Taulov kan gennemføres sammen med Vejdirektoratet.

De projekter, der står først for, er en ombygning og udbygning af lyskrydset Skærbækvej/Europavej. Der skal også etableres en ny adgang fra Skærbækvej til Nordensvej. Også cyklisterne får glæde af pengene, for der skal etableres cykelsti på begge sider af Europavej mellem Skærbækvej og rundkørslen ved Børupvej. Endelig skal der etableres en højresvingsbane fra Europavej ud på Skærbækvej.

Forberedelserne sættes i gang nu, og det fysiske arbejde går i gang efter sommerferien.

Projekterne skal sikre en mulighed for ombygning af motorvejskryds 61 i Taulov.

- Vi forventer, at den nye motorvejsrampe ved afkørsel 59 Fredericia S kommer til at flytte trafik fra blandt andet Skærbækvej, Røde Banke og Snaremosevej til motorvejen. Det giver derfor rigtig god mening, at vi får sat gang i vores del af ombygningerne, så vi sammen med Vejdirektoratet kan komme videre med projektet ved afkørsel 61, som vil skabe en rigtig god forbindelse mellem havnen og Taulov , siger Kenny Bruun Olsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce