x
Annonce
Læserbrev

Nye skattecentre: Tilliden skal tilbage til Skat

Vi skal have et skattevæsen, der gør det nemt for dem, som gerne vil, men som måske synes, det er svært, samtidig med at det skal blive sværere for dem, som snyder og svindler.

Læserbrev: To ud af otte nye skattecentre og 250 ud af 1000 nye arbejdspladser.

Regeringen har sat gang i arbejdet med at indfri dét, Socialdemokratiet gik til valg på, nemlig at styrke skattekontrollen.

De to første skattecentre er placeret i henholdsvis Fredericia og Frederikssund. To byer, hvor skattemyndighederne ikke er fysisk til stede i dag.

Og det er de første to i en række af i alt otte nye centre fordelt over hele Danmark.

For Socialdemokratiet og regeringen er det vigtigt, at de nye skattecentre placeres der, hvor de gør størst gavn. Tæt på borgerne og de lokale virksomheder.

De otte nye skattecentre og de 1000 nye arbejdspladser er en del af regeringens kamp mod hvidvask, skattesnyd, skattely og momsinddragelse. Og regeringens kamp for større tillid til skattemyndighederne.

Samtidig skaber vi statslige arbejdspladser i hele Danmark, som er med til at vende udviklingen, hvor Danmark knækker over geografisk.

For hvis ikke vi gør noget for at styrke Skat, så risikerer vi, at hele grundlaget for vores samfundsmodel skrider.

Tillid er nøgleordet for sammenhængskraften og for et stærkt velfærdssamfund. Vi skal have tillid til, at naboen og den lokale virksomhed betaler den skat, de skal. Hverken mere eller mindre.

Det er den samfundskontrakt, som hele vores samfundsmodel bygger på, og som vi for længst har indgået med hinanden.

Vi skal have et skattevæsen, der gør det nemt for dem, som gerne vil, men som måske synes, det er svært, samtidig med at det skal blive sværere for dem, som snyder og svindler.

Jeg er glad for, at vi endelig har fået en regering, som prioriterer skat, og som kan se værdien i at genoprette tilliden til de samfundsbærende institutioner, som skattevæsnet er den del af. Til glæde for de fleste og til besvær for de få.

Tilliden skal tilbage til skat. Og for at det kan lykkes, mener vi i Socialdemokratiet, at det er vigtigt, at skattemyndighederne er til stede i hele landet.

Troels Ravn. Arkivfoto: John Randeris
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Mor Mette lettede på låget i en svær tid

Hov, sagde mor Mette lige, at de snærende bånd om vores hverdag løsnes en smule efter påske - hvis vi ellers opfører os ordentligt? Indrømmet. Det havde jeg ikke gættet. Ved en række af de øvrige pressemøder var hovedingredienserne sevet ud på forhånd. Denne gang troede jeg, at vi mest skulle ha' en statusrapport - en mellemregning. Bevares, det var stille jubel, og det var tydeligt, at statsministeren - der lagde nye alen til sin formidable kommunikation under coronakrisen - var ude i en verbal linedans. Ja, I gør det godt derude, men hold for alt i verden stilen - og afstanden. Ellers hives tæppet væk under forårsløfterne. Først gulerod, dernæst svirp med pisken. Nøjagtig som sundhedsminister Magnus Heunicke oplever et par gange om ugen, er det svært at sige noget klogt, når Mette Frederiksen har rullet sig ud, så herfra blot den klare opfordring: Lyt til statsministeren! En anden af dagens nyheder understreger pointen: Coronakrisen er ikke "kun" livsfarlig for ældre og kronisk syge, som mange har beroliget sig med. - Det er fortrinsvis de unge og raske, vi har i respirator, skrev ledende overlæge Lars Østergaard fra Aarhus i et opslag på Facebook. Bom! Unægteligt en øjenåbner. Hvis nogen var i tvivl: Det her berører os alle. Er du mere til ekspertudsagn end ministeropfordringer, er det bare at skrue op for volumeknappen, når direktør Søren Brostrøm fra Sundhedsstyrelsen taler til nationen. Nok har han skævt nakkehår efter sit forsøg på at klippe sig selv, men retorikken står - stadig - snorlige. Han bli'r svær at slå i kampen om titlen som årets dansker. Og var rynkerne i Brostrøms pande ikke lidt mindre markante denne mandag? Vi må væbne os med tålmodighed lidt endnu, men det var svært at undertrykke et smil, da cheferne for det hele havde talt. En vittig sjæl spurgte på et af de sociale medier, om køerne mon ville stå og kigge på os mennesker, når vi kåde og jublende bliver lukket på græs. De skal være velkomne!

Fredericia

Rolig genåbning af genbrugsplads: Bommen gik op - trailerne blev tømt

Kultur

Lyt med: Fredericianer har lavet sang om savn i corona-tid

Annonce