Annonce
Læserbrev

Nye skattecentre: Tilliden skal tilbage til Skat

Vi skal have et skattevæsen, der gør det nemt for dem, som gerne vil, men som måske synes, det er svært, samtidig med at det skal blive sværere for dem, som snyder og svindler.
Annonce

Læserbrev: To ud af otte nye skattecentre og 250 ud af 1000 nye arbejdspladser.

Regeringen har sat gang i arbejdet med at indfri dét, Socialdemokratiet gik til valg på, nemlig at styrke skattekontrollen.

De to første skattecentre er placeret i henholdsvis Fredericia og Frederikssund. To byer, hvor skattemyndighederne ikke er fysisk til stede i dag.

Og det er de første to i en række af i alt otte nye centre fordelt over hele Danmark.

For Socialdemokratiet og regeringen er det vigtigt, at de nye skattecentre placeres der, hvor de gør størst gavn. Tæt på borgerne og de lokale virksomheder.

De otte nye skattecentre og de 1000 nye arbejdspladser er en del af regeringens kamp mod hvidvask, skattesnyd, skattely og momsinddragelse. Og regeringens kamp for større tillid til skattemyndighederne.

Samtidig skaber vi statslige arbejdspladser i hele Danmark, som er med til at vende udviklingen, hvor Danmark knækker over geografisk.

For hvis ikke vi gør noget for at styrke Skat, så risikerer vi, at hele grundlaget for vores samfundsmodel skrider.

Tillid er nøgleordet for sammenhængskraften og for et stærkt velfærdssamfund. Vi skal have tillid til, at naboen og den lokale virksomhed betaler den skat, de skal. Hverken mere eller mindre.

Det er den samfundskontrakt, som hele vores samfundsmodel bygger på, og som vi for længst har indgået med hinanden.

Vi skal have et skattevæsen, der gør det nemt for dem, som gerne vil, men som måske synes, det er svært, samtidig med at det skal blive sværere for dem, som snyder og svindler.

Jeg er glad for, at vi endelig har fået en regering, som prioriterer skat, og som kan se værdien i at genoprette tilliden til de samfundsbærende institutioner, som skattevæsnet er den del af. Til glæde for de fleste og til besvær for de få.

Tilliden skal tilbage til skat. Og for at det kan lykkes, mener vi i Socialdemokratiet, at det er vigtigt, at skattemyndighederne er til stede i hele landet.

Troels Ravn. Arkivfoto: John Randeris
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce