Annonce
Fredericia

Nye skilte viser naturens hemmelige steder: Her er der også kønt

Nye flytbare skilte skal i perioder vise, hvor der også er fine naturområder i Fredericia. Andre grønne perler end volden, Østerstrand og Trelde Næs. Foto: Fredericia Kommune
Fredericia Kommune sætter seks styk op for at gøre opmærksom på andre grønne perler end vold, næs og strande. Foreløbig i blandt andet Erritsø.

Fredericia: Flere steder kan man nu møde nye, grønne skilte, hvis man går eller cykler en tur.

”Naturvitaminer – oplev naturen lige her” står der på dem, og de skal ifølge en pressemeddelelse fra Fredericia Kommune vise vej til hverdagens små naturoplevelser og grønne genveje. Til andre perler end lige Trelde Næs, Fredericia Vold og Østerstrand, som folk nok skal finde hen til.

- Vi ved, at borgerne generelt har stor glæde af de mest kendte af vores naturdestinationer og besøger dem ofte. Nu gør vi lidt ekstra for at gøre opmærksom på de grønne kiler, forbindelser og bagindgange, som findes i boligområder eller på den anden side af vejrabatten, siger formand for miljø- og teknikudvalget, Christian Bro (S).

Annonce
Foreløbig har Fredericia Kommune placeret seks skilte for at gøre opmærksom på grønne kiler, forbindelser og bagindgange, som findes i boligområder eller på den anden side af vejrabatter. For eksempel i nordbyen og vestbyen… Kort: Fredericia Kommune

Har du forslag?

Der er lavet seks skilte, og planen er, at de over tid flyttes rundt i hele kommunen.

- Foreløbigt har vi valgt at placere skiltene i nordbyen, i Erritsø og i vestbyen. Når de har stået et stykke tid og forhåbentlig tjent deres formål, flytter vi dem, så de kan gøre gavn et nyt sted.

Det forklarer projektleder, Carsten Pedersen, Fredericia Kommunes natur- og miljøforvaltning:

- Har man forslag til, hvor de kan have en positiv effekt, er man meget velkommen til at tage fat i mig på carsten.pedersen@fredericia.dk.

Topscorerne er:

Seneste undersøgelse af fredericianernes naturvaner fra 2018 viste, at det særligt er Fredericia Vold og Østerstrand, der besøges.

Dernæst er de mest populære steder Trelde Næs, Madsbyparken og Hannerup Skov.

…og i Erritsø. Kort: Fredericia Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Få overblikket: 1. maj-festen er aflyst, men hvad med Sommerrock og alt det andet?

Læserbrev

Midt i en corona-krise: Isolation kan være fatal for mange

Læserbrev: Coronavirus er farlig på mange måder. Det er den blandt andet, fordi den er med til isolere borgere med psykiske problemer. For at mindske risikoen for spredning af corona bliver mange af borgerne bedt om at opholde sig inden døre. Det påvirker dem, og risikoen for angst, tankemylder og rastløshed er nærliggende. Det er især unge borgere med psykiske problemer, de er usikre og bliver nemt ladt i stikken. Alle vores kræfter går til corona i øjeblikket. Jeg har derfor spurgt kommunaldirektøren om, hvad gør vi for, at den gruppe af sårbare unge ikke bliver glemt og hvilke tiltag, der sat i værk. Er der for eksempel iværksat en løbende vurdering? Følger vi op telefonisk? Der er mange spørgsmål, der trænger sig på i tider som disse. Som byrådsmedlem kan jeg ikke vide alt, det erkender jeg, men jeg kan gøre et forsøg på, at finde ud af det. Noget af det værste, der kan ske, er, at borgere - unge som ældre - med psykiske problemer bliver glemt. For borgere med psykiske problemer, der bliver glemt, kan det være lige så farlig som coronavirus, hvis de ikke får den rette behandling. Behandling og støtte er lige så vigtig for en psykisk ramt borger som kemo for en kræftpatient.

Fredericia

I corona-stilhed ombygges p-plads og facade renoveres ved Fredericia Realskole

Fredericia

Tidligere X Factor-deltager skaber glæde med koncert hver dag under coronaen

Fredericia

60 pigehold er lige nu klar til fodboldcup i Madsby - men corona afgør hvornår

Annonce