Annonce
Fredericia

Nye skilte viser naturens hemmelige steder: Her er der også kønt

Nye flytbare skilte skal i perioder vise, hvor der også er fine naturområder i Fredericia. Andre grønne perler end volden, Østerstrand og Trelde Næs. Foto: Fredericia Kommune
Fredericia Kommune sætter seks styk op for at gøre opmærksom på andre grønne perler end vold, næs og strande. Foreløbig i blandt andet Erritsø.

Fredericia: Flere steder kan man nu møde nye, grønne skilte, hvis man går eller cykler en tur.

”Naturvitaminer – oplev naturen lige her” står der på dem, og de skal ifølge en pressemeddelelse fra Fredericia Kommune vise vej til hverdagens små naturoplevelser og grønne genveje. Til andre perler end lige Trelde Næs, Fredericia Vold og Østerstrand, som folk nok skal finde hen til.

- Vi ved, at borgerne generelt har stor glæde af de mest kendte af vores naturdestinationer og besøger dem ofte. Nu gør vi lidt ekstra for at gøre opmærksom på de grønne kiler, forbindelser og bagindgange, som findes i boligområder eller på den anden side af vejrabatten, siger formand for miljø- og teknikudvalget, Christian Bro (S).

Annonce
Foreløbig har Fredericia Kommune placeret seks skilte for at gøre opmærksom på grønne kiler, forbindelser og bagindgange, som findes i boligområder eller på den anden side af vejrabatter. For eksempel i nordbyen og vestbyen… Kort: Fredericia Kommune

Har du forslag?

Der er lavet seks skilte, og planen er, at de over tid flyttes rundt i hele kommunen.

- Foreløbigt har vi valgt at placere skiltene i nordbyen, i Erritsø og i vestbyen. Når de har stået et stykke tid og forhåbentlig tjent deres formål, flytter vi dem, så de kan gøre gavn et nyt sted.

Det forklarer projektleder, Carsten Pedersen, Fredericia Kommunes natur- og miljøforvaltning:

- Har man forslag til, hvor de kan have en positiv effekt, er man meget velkommen til at tage fat i mig på carsten.pedersen@fredericia.dk.

Topscorerne er:

Seneste undersøgelse af fredericianernes naturvaner fra 2018 viste, at det særligt er Fredericia Vold og Østerstrand, der besøges.

Dernæst er de mest populære steder Trelde Næs, Madsbyparken og Hannerup Skov.

…og i Erritsø. Kort: Fredericia Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Svar på kritik: Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi

Læserbrev: I Fredericia Dagblad 17. februar stiller Søren Haastrup (Alternativet) byrådet en række kritiske spørgsmål vedrørende Fredericia Byråds beslutning om at købe den såkaldte Voss-grund på Vester Voldgade. Det er fint både at være kritisk og stille spørgsmål, da det hylder mit princip om åbenhed. Så tak for anledningen til at svare og forklare min holdning til lokalpolitisk håndværk. Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi, altså handelsværdien. Der indgår en række veluddannede og meget kompetente personer i den gruppe, der rådgiver os politikere om jordkøb. Jeg har al grund til at tro, at værdien er korrekt fastsat og har dermed ingen grund til, af denne årsag, at frasige erhvervelsen. Historisk set blev udledning af forskellige kemikalier m.m. ikke anset som en forurening - beklageligvis. Men med nutidens viden og teknologi har jeg det fint med, at grunden nu renses i det omfang, eksperterne anbefaler. I forbindelse med erhvervelsen laves der en samlet vurdering af grundens værdi, når den er klar til at blive taget i brug. Der er derfor ikke noget odiøst i, at der skal betales for oprensningen. Derimod glæder jeg mig over, at Fredericia Kommune investerer i en vigtig matrikel. En investering, der kan komme borgerne til gode. Søren Haastrup efterlyser mere åbenhed og gennemsigtighed i det lokale politiske arbejde. Såfremt hans efterlysning udspringer af en opfattelse af lukkethed og uklarhed om vores dispositioner, vil jeg opfordre Søren Haastrup til at være deltagende i de fora, der i samarbejde med borgerne sætter dagsordenen.

Fredericia

Ved du noget?: Uønsket vaskebjørn kørt ned ved afkørsel 59

Annonce