Annonce
Fredericia

Nyopfundet stævne fandt fodfæste i Fredericia: Lokale triatleter kæmpede mod sig selv og varmen

Thomas Bach deltog lørdag i sit 10. ende ironmanstævne. Allerede inden vidste han godt, at der skulle drikkes ekstra vand og tages salttabletter for at kompensere de høje temperaturer. Foto: Mette Mørk
Triatleter fra Fredericia Triathlon Team trodsede varmen og årets aflyste stævner og gennemførte triatlonløbet Virtuelman. Idéen til løbet blev til i Fredericia, men også udøvere i andre dele af landet deltog. Fire lokale gav sig i kast med en hel ironman.
Annonce

Fredericia: - Det er varmt.

Så kortfattet kunne en fokuseret Thomas Bech beskrive følelsen, han havde i kroppen omkring klokken 14.30 lørdag eftermiddag.

Under en stort set skyfri himmel og en temperatur, der havde sneget sig op på næsten 30 grader i skyggen, var han i gang med at kæmpe sig i gennem hans 10. ironman.

Allerede om morgenen havde han taget hul på udfordringen. 3,8 kilometer svømning, 180 kilometer cykling og 42,2 kilometer løb lå foran ham og tre andre holdkammerater fra Fredericia Triathlon Team.

I løbet af foråret har de alle kunne se deres vigtigste løb blive aflyst på stribe, og for at de flere hundrede træningstimer ikke skulle gennemføres uden en forløsning i form af et løb, blev klubmedlemmerne enige om, at der måtte arrangeres en alternativ konkurrence. Ole Nikolajsen, der tidligere har stået bag store triathlon-begivenheder, tog bolden op og kreerede Virtuelman. Et triathlonstævne, hvor folk fra hele landet kunne melde sig til og gennemføre en af fire forskellige distancer, lige hvor de havde lyst.

Udover energi i form af bananer, energibarer og sodavand gjorde deltagerne også meget ud af at køle sig selv ned med isterninger og rengøringssvampe i vand. Foto: Mette Mørk
Annonce

Vingummibamser og sodavand

For de fire lokale deltagere, der havde meldt sig til på triathlonsportens kongedistance, foregik det afsluttende marathonløb på strækningen fra parkeringspladsen ved Østerstrand et par kilometer nordpå langs vandet.

Ole Nikolajsen havde håbet, at flere end de i alt 17 udøvere, der lørdag deltog, havde meldt sig til, men han har et bud på, hvorfor det blev sådan.

- Jeg tror der er mange, der stiller op i et stævne for at få oplevelsen med den specielle stemning om morgenen samt opløbet og det, at der hele tiden er nogle at køre imod. Her er man mere Palle alene i verden, siger han.

Helt uden opbakning og stemning var løbet dog langt fra. Der var lavet depot for enden af Lundingsvej ved det gamle ishus. Her havde klub- og familiemedlemmer taget opstilling, og løberne kunne tage vand og energi i form af alt fra vingummibamser og chips til bananer og energibarer. Klapsalver og motiverende råb var der rigeligt af.


Det bliver noget med at mærke efter og så ellers få dobbelt så meget salt og vand, som jeg egentlig havde planlagt

Thomas Bach, triatlet


Da Thomas Bech endnu engang kommer forbi depotet efter at have gennemført en tredjedel af løbeturen, tager han hurtigt fat i et af de hvide plastikkrus med sodavand. Derefter løfter han sin kasket af hovedet og dypper den i en stor spand med vand. Inden den kommer sættes tilbage for at beskytte mod den bagende sol, kommer han en håndfuld isterninger i. De skal også være med til at køle ham lidt af.

Annonce

Er klar til at gå i vinterhi

Da Fredericia Dagblad talte Thomas Bech dagen inden løbet var han udmærket klar over, at det ville blive en særdeles varm omgang.

- Indtil vejrudsigten skiftede over til mega høj sol, havde jeg faktisk tænkt, at den skulle have fuld skrald, men det bliver simpelthen for farligt. Det bliver noget med at mærke efter og så ellers få dobbelt så meget salt og vand, som jeg egentlig havde planlagt.

For ham handler deltagelsen også om, at de seneste måneders træning, hvor han har trænet op til 20 timer om ugen, ikke har været uden nytte.

- Det giver en masse socialt og en masse gode oplevelse, at man har det mål og se frem til. Så kan man lægge sig ned bagefter og sige "færdig" og gå lidt i vinterhi, inden man så småt skal til at træne op til næste sæson, siger Thomas Bech.

I alt otte personer fra Fredericia Triathlon Team deltog i Virtuelman.

Omkring 20-30 klub- og familiemedlemmer stod og sad ved depotet, hvor deltagerne passerede forbi mange gange i løbet af de 42,2 kilometers løb. Foto: Mette Mørk
Virtuelman i Fredericia. Foto: Mette Mørk
Virtuelman i Fredericia. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Spørgelystne fredericianere havde masser af input til byudvikling: Forslag om legeplads, byhaver, showrooms til webbutikker

Fredericia

Corona: Smittetal er stabilt på gymnasium - ét nyt tilfælde

Annonce