Annonce
Børkop

Nysgerrige skabte trængsel ved storbrand: Jeg kan egentlig kun sige - lad nu være

Branden fik mange til at komme forbi Industrivej. Billedet her er taget, før politiet fik spærret af. Foto: Jørgen Flindt

Børkop: Rigtig mange har været forbi branden på Industrivej i dag. Faktisk så mange, at det blev for meget for politiet.

- Der har været rigtig mange forbi, og jeg kan egentlig kun sige: Lad nu være. Jeg forstår godt, at man er nysgerrig, men det kan besværliggøre det arbejde, som brandvæsenet skal gøre, siger Rune Andreasen, der er indsatsleder for politiet.

Undervejs gennem dagen har politiet da også på twitter opfordret folk til at holde afstand og give plads slukningsarbejdet.

Politiet fik dog spærret af rimeligt hurtigt, men før det skete, kom flere hundrede nysgerrige forbi, for at se, hvad der skete. Røgsøjlen kunne ses op til 46 kilometer væk, så det har jo da også været tydeligt, at noget skete på Industrivej.

En af dem, der har virksomhed på Industrivej er Tommy Rostgaard Nielsen. Han stod selv på afstand af branden, for afspærringen var lige udenfor hans virksomhed Autoophug.dk

- Jeg har ganske enkelt aldrig set så mange mennesker samlet på Industrivej før, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Replik. Der er ikke ro på ridefysioterapien

Læserbrev: Ro på ridefysioterapien i Børkop området, skriver Brian Errebo-Jensen i et læserbrev i Vejle Amts Folkeblad 11. november. Hmmm. Hvor ville det være dejligt hvis det var tilfældet. Og det ville det have været for længe siden, hvis personlige relationer ikke havde fået lov at vinde over patienternes behov. For første gang er der en indrømmelse fra en i det beslutningsmyndige udvalg, at de har fravalgt en lille privat virksomhed alene baseret på baggrund af, at en ridefysioterapeut har udtalt 'dårligt arbejdsklima'. Det giver da i den grad stof til refleksion. En virksomhed som vel og mærke har fungeret til glæde og gavn for mange igennem seks år. Som har flere medarbejdere og frivillige, som har været med fra start. Og hvor patienterne var trygge og meget glade for at komme. Jeg tør slet ikke tænke på, hvordan det må føles for virksomhedens ejer og leder at læse, at der hos hende er et 'dårligt arbejdsklima'. Hvor er det dog ufint. Tænk hvis en eller flere fra udvalget, som ikke er dybt involveret i sagen med den tidligere ridefysioterapeut, havde ville undersøge sagen inden beslutningen om en dispensation. Så havde de måske oplevet et sted, hvor det emmer af smil, grin og glæde - og sætningen 'altid kaffe på kanden' efterleves. Hvor et yderst fokuseret team sikrer fokus på patienterne. Hvilke foranstaltninger har der mon været iværksat for at rette på op på 'det dårlige arbejdsklima', som nu omtales som var det en sandhed. Jeg kan spørge på en anden måde: Hvor lang tid brugte du eller andre i udvalget på at undersøge præcis udsagnet om dårligt arbejdsklima - altså set fra en anden side end ridefysioterapeutens? Hvordan overhovedet forsvare at lave en dispensation til at komme uden om en virksomhed, som kunne have varetaget træningen med det samme UDEN at undersøge sagen fra alle sider? Jeg har i øvrigt hørt en helt anden årsag som forklaring til, hvorfor ridefysioterapeuten afgav sit ydernummer. Er du interesseret i at høre den? Hvordan har det været økonomisk dyrt for den tidligere ridefysioterapeut at forlade stedet? Hvem har hestene, de ansatte og faciliteterne? Altså bare for at få proportionen økonomisk tab ind i ligningen. Først når en reel undersøgelse er foretaget, kan vi tale om proportioner og refleksion. Og også om saglighed og ordentlighed. Udvalgets beslutning er ganske enkelt ikke foregået på en ordentlig måde. Og det burde ikke kunne finde sted.

Fredericia

Druknet hjorts hoved blev kogt og renset: Imponerende opsats klar til at pynte

Annonce