Annonce
Livsstil

Nyt øl-rekordår: Så mange nye, lokale "bajere" fik vi i 2015

Det kendte bryghus Bøgedal ved Vejle sendte flest lokale, nye øl på gaden i 2015. Arkivfoto
TREKANTOMRÅDET - Der behøver ikke stå Tuborg, Carlsberg eller Royal på flasken, når du vil have en bajer - det gærer og bobler også hos de mindre og små lokale bryggerier i Trekantområdet.

En optælling, som Beerticker.dk står bag, viser, at bryggerierne i Trekantområdet i 2015 lancerede 17 nye øl, og dermed skubber de med på et vokseværk i det danske ølmiljø, konstaterer Beerticker.dk's bagmand Peter Myrup Olesen, der udarbejder den årligt udsendte liste over antallet af nye kommercielle øl.
Annonce

Rekordmange øl

- For andet år i træk kom der over 1000 nye øl fra de danske bryggerier. Et år hvor 15 nye bryggerier debuterede, så der nu er 172 i Danmark, skriver han i en pressemeddelelse.

Helt præcis stod bryggerierne i 2015 bag 1298 nye øl - altså 3,5 pr. dag. Det er rekordmange i de 15 år, Beerticker.dk's liste dækker, og hvis man kigger under skummet, viser det sig, at bryghuset Bøgedal i Vejle er den mest aktive producent lokalt.

Bøgedal kom i 2015 ud med 10 nye øl, Trolden Bryghus i Kolding lancerede fire, og Jelling Bryggeri, Frederiksodde Haandbryggerlaug i Fredericia og Bjert Bryg hver en ny øltype.
Annonce

Ét bryggeri - 123 øl

Beerticker omtaler selv listen som den mest komplette over nye danske øl, og den inkluderer kun kommercielt tilgængelige øl fra dansk cvr-registrerede bryggerier og kontraktbryggerier.

Listen viser også, at de lokale øl-hunde har lang vej op til de mest aktive kræfter i branchen. Det københavnske bryggeri Mikkeller satte 123 nye på salgshylden sidste år og topper listen over de mest aktive bryggerier herhjemme.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Kommunal chef forsøgte to gange at gå videre med affære-rygter - Bjerregaard sagde nej

Debat

Klumme: Vi bør aldrig blive helt voksne

Alarm 112

Spøgelsesbilist passerede 15-20 andre bilister uden at ane uråd: Nu er han varetægtsfængslet

Fredericia For abonnenter

Borgmestersag betød farvel til 'den perfekte embedsmand': - Jeg tager afskedigelsen til efterretning

Annonce