Annonce
Livsstil

Nyt øl-rekordår: Så mange nye, lokale "bajere" fik vi i 2015

Det kendte bryghus Bøgedal ved Vejle sendte flest lokale, nye øl på gaden i 2015. Arkivfoto
TREKANTOMRÅDET - Der behøver ikke stå Tuborg, Carlsberg eller Royal på flasken, når du vil have en bajer - det gærer og bobler også hos de mindre og små lokale bryggerier i Trekantområdet.

En optælling, som Beerticker.dk står bag, viser, at bryggerierne i Trekantområdet i 2015 lancerede 17 nye øl, og dermed skubber de med på et vokseværk i det danske ølmiljø, konstaterer Beerticker.dk's bagmand Peter Myrup Olesen, der udarbejder den årligt udsendte liste over antallet af nye kommercielle øl.

Rekordmange øl

- For andet år i træk kom der over 1000 nye øl fra de danske bryggerier. Et år hvor 15 nye bryggerier debuterede, så der nu er 172 i Danmark, skriver han i en pressemeddelelse.

Helt præcis stod bryggerierne i 2015 bag 1298 nye øl - altså 3,5 pr. dag. Det er rekordmange i de 15 år, Beerticker.dk's liste dækker, og hvis man kigger under skummet, viser det sig, at bryghuset Bøgedal i Vejle er den mest aktive producent lokalt.

Bøgedal kom i 2015 ud med 10 nye øl, Trolden Bryghus i Kolding lancerede fire, og Jelling Bryggeri, Frederiksodde Haandbryggerlaug i Fredericia og Bjert Bryg hver en ny øltype.

Ét bryggeri - 123 øl

Beerticker omtaler selv listen som den mest komplette over nye danske øl, og den inkluderer kun kommercielt tilgængelige øl fra dansk cvr-registrerede bryggerier og kontraktbryggerier.

Listen viser også, at de lokale øl-hunde har lang vej op til de mest aktive kræfter i branchen. Det københavnske bryggeri Mikkeller satte 123 nye på salgshylden sidste år og topper listen over de mest aktive bryggerier herhjemme.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Så du noget?: Vidner til indbrud søges

Fredericia

Ungt plejefirma afviser dumping: - Vi lægger en pris, så vi kan drive en virksomhed

Fredericia For abonnenter

Hjemmepleje i udbud: Derfor har kommunen valgt nyt selskab

112

Dramatisk påkørsel ender med udvisningsdom: 29-årig med afghanske rødder anker

Annonce