x
Annonce
Fredericia

Nyt fællesskabs- og sportstilbud til alle Fredericias udsatte

Torben Hansen (til venstre) er kasserer i Solstrålens Idrætsklub, og Nico Hansen er idrætskonsulent ved Landsforeningen af Væresteder. Foto: Peter Friis Autzen
Værestedet Solstrålen og Landsforeningen af Væresteder går sammen og byder flere udsatte indenfor til sport og fællesskab. Det betyder blandt andet, at de har fået eget klublokale.

Fredericia: Flere udsatte skal have mulighed for at være med i det velgørende, inspirerende og sundhedsfremmende fællesskab, som for eksempel et fodboldhold, en bueskydningsklub eller en badmintonkamp.

Det har Landsforeningen af Væresteder og det fredericianske værested Solstrålen besluttet. Derfor præsenterer de nu et nyt samarbejde.

- Det handler om at få flere med ind i et sundt fællesskab, siger Nico Hansen, der er idrætskonsulent i Landsforeningen af Væresteder.

- For os handler det også om, at der er opstået en ny åbenhed omkring udsathed og misbrug. Det er vil glade for, og vi har besluttet, at vi også selv vil være mere åbne, siger Torben Hansen, der er kasserer i Solstrålens Idrætsklub.

Det nye samarbejde præsenteres på Solstrålen i dag, torsdag klokken 17:30.

Annonce

Ikke kun for de clean og ædru

Værestedet Solstrålen har i 20 år haft en idrætsklub. Her har stedets ædru og clean brugere dyrket sport, konkurrence og fællesskab - til gavn for sundheden, selvværdet og de indre styrker, livet som ædru eller clean kræver.

Resultatet er blandt andet et bugnenede pokalrum på Solstrålen.

Sportsklubben har været forbeholdt de ædru og clean. Aktive misbrugere har ikke kunnet være med, og hvis en klubkammerat er faldet tilbage i sit misbrug, er vedkommende blevet sat af holdet.

- Men vi tror, at de ædru og clean har så godt og stærkt et fællesskab, at vi godt tør invitere andre indenfor nu, siger Torben Hansen.

Det er dog stadig sådan, at selve Solstrålen som værested er forbeholdt de ædru og clean.

Endelig: Et klublokale

Gennem årene har blandt andet fodboldholdet fra Solstrålens Idrætsklub trænet på firmaidrættens anlæg ved Hannerup Engvej. Men uden at have et klublokale.

- Som led i det nye samarbejde har firmaidrætten fundet mulighed for at give os et lokale, siger Nico Hansen.

Det giver deltagerne mulighed for omklædning og bad i forbindelse med træning.

- Og måske en tovholder kan lave en kop kaffe eller sådan noget, siger Nico Hansen, er glæder sig over, at sportsindsatsen dermed bliver yderligere social.

Et andet led i det nye samarbejde er, at Landsforeningen af Væresteder kan tilbyde kurser til frivillige tovholdere fra rækkerne af udsatte og eks-misbrugere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce