Annonce
Fredericia

Ny guide gør det lettere at male huse og sætte skilte op: Gælder i Fredericias bymidte

Ny lokalplan regulerer, hvad man må med sin facade i Fredericias midtby, når der renoveres eller bygges om. Hvilke farver og hvilken skiltning kan der for eksempel anvendes? Kommunen ønsker et æstetisk udtryk inden for voldene, der respekterer byens arv. Her er der sat i stand med omhu - Restaurant Oven Vande ved Volden i Norgesgade - den tidligere sølvvarefabrik. Foto: Jørgen Serup, Fredericia Kommune
Forslag til omfattende lokalplan i offentlig høring. Ikke strammere regler, men mere klarhed over, hvad man må, kan og absolut ikke skal forsøge sig med.
Annonce

Fredericia: Politikerne i Fredericia Kommunes by- og planudvalg har efter denne uges møde indstillet til byrådet, at en ny lokalplan om skiltning og facader i bymidten sendes i offentlig høring.

- Vi har de seneste år set mange gode eksempler på fornyelser og renoveringer og smuk skiltning, udtaler udvalgsformand, Steen Wrist Ørts (S), i en pressemeddelelse:

- Den udvikling vil vi gerne fortsætte sammen med bygningsejere, butikkerne og de erhvervsdrivende.

- Med den nye lokalplan klæder vi dem bedre på til selv at kunne vælge løsninger, der samtidig respekterer bymidtens historiske udtryk og kvaliteter, som vi ønsker at bevare, siger Steen Wrist Ørts.

Målet med lokalplanen er at give bygningsejerne og de erhvervsdrivende et bedre udgangspunkt for at renovere og reklamere i tråd med den arkitektoniske helhed.

Arkitekt i Fredericia Kommune, Louise Thaysen Raun

Annonce

Ikke alt skal via rådhuset

Lokalplan 328 - Facader og skilte i Fredericia Bymidte regulerer facader og skilte i bymidten indenfor voldene. Ved renovreringer og nybyggeri. Den skal erstatte Lokalplan 164 - Facader og skilte i Fredericia Bymidte fra 1999.

328 indeholder ifølge Fredericia Kommune en bedre vejledning, og modsat tidligere kan alle nu læse, hvad der er tilladt.

- Det sparer tid hos både bygherre og administration, da det nu ikke er alle sager, der skal forbi kommunen og godkendes. Du skal dog fortsat søge om byggetilladelse, hvis projektet kræver det, skriver kommunen.

Annonce

Skelnes mellem bygninger

- Målet med lokalplanen er at give bygningsejerne og de erhvervsdrivende et bedre udgangspunkt for at renovere og reklamere i tråd med den arkitektoniske helhed, forklarer arkitekt i Fredericia Kommune, Louise Thaysen Raun:

- Reglerne er ikke blevet strammere, men den nye lokalplan indeholder en mere håndgribelig beskrivelse af, hvad der er tilladt, hvad der lægges vægt på og ikke mindst hvorfor.

I planen skelnes der mellem bevaringsværdige og ikke-bevaringsværdige bygninger. Det betyder, at det nu kun er ejerne af bevaringsværdige bygninger, der er registreret med en såkaldt SAVE-værdi fra 1-4, der fortsat skal have en godkendelse fra kommunen, hvis facaden skal ændres eller skiltet udskiftes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce