Annonce
Jelling

Nyt hovednavn på plakaten: Britisk gademusikant med megahit kommer til Jelling

Mike Rosenberg er manden bag Passenger. Han har flere gange tidligere optrådt i Danmark, men det er første gang på Jelling Musikfestival, hvor han bliver et af hovednavnene næste år. PR-foto
Han begyndte karrieren som gademusikant, men fik det store gennembrud i 2012 med verdenshittet 'Let Her Go'. Nu kommer han og spiller på Jelling Musikfestival i 2020.
Annonce

Jelling: Passenger er navnet på det første internationale hovednavn til Jelling Musikfestival, der foregår fra 28. til 31. maj næste år.

Bag Passenger er den 35-årige engelske musiker, Mike Rosenberg, som i en alder af 29 år fik sit helt store gennembrud på den internationale musikscene med sangen "Let Her Go". En sang, der opnåede stor succes og har toppet hitlister i mange lande over hele verden.

- Sangen 'Let Her Go' voksede sig til et stort verdenshit, der lå nummer et på hitlisten i 19 lande (heriblandt Danmark), og gik ind som nummer fem på den amerikanske hitliste og sendte Passenger ind på de store scener i hele verden. 'Let Her Go' er i dag blandt de 50 mest streamede sange i verden nogensinde, skriver Jelling Musikfestival i en pressemeddelelse.

Fem facts om 'Let Her Go'

  1. Sangen handler om et forlist kærlighedsforhold.
  2. Den blev brugt i en Budweiser-reklame, der blev vist under Super Bowl XLVIII i 2014.
  3. I oktober 2019 kom videoen over 2,5 milliarder visninger på Youtube, hvilket gjorde den til den 20. mest viste video nogensinde på hjemmesiden.
  4. Sangen kan spilles i konsolspillet Guitar Hero Live.
  5. På den populære streamningstjeneste Twitch, som bruges til streaming af computerspil, benytter seere ofte et remix af sangen til at irritere streamere.

Kilde: Wikipedia

Annonce

Fra gaden til gaden

Siden 'Let Her Go' har Passenger udgivet syv albums, hvor albummet ’Young As The Morning, Old As The Sea’ fra 2016 gik ind på en førsteplads på den engelske hitliste. Samme år spillede Passenger for 1,4 millioner mennesker i 29 forskellige lande på sin største turné nogensinde.

At blive en succesfuld musiker er dog ikke kommet fra den ene dag til den anden. Forud det internationale gennembrud har været hundredevis af jobs på små engelske værtshuse og mange timer brugt som gademusikant i hele verden.

- Allerede som 18-årig informerede Mike Rosenberg sine forældre i Brighton i England om, at han ville leve af at spille musik. Til forskel fra mange andre unge med musikerdrømme gik han med det samme i gang med at spille på gader, metroer og offentlige pladser, først i England og så i resten af verden. Siden avancerede han til værtshuse og herefter rigtige spillesteder, fortæller Jelling Musikfestival.

Faktisk er han for nylig vendt tilbage til gaden, da han savnede intimiteten i disse koncerter. Derfor blev udgivelsen af albummet 'Runaway' i 2018 markeret med en turné på gadehjørner rundt i Europa.

Annonce

Billetsalg er åbnet

Passenger bliver dermed det andet navn på festivalplakaten, efter at Lukas Graham blev offentliggjort i sidste måned. Og ifølge festivalleder Lars "Charlie" Mortensen er der endnu flere navne på vej inden jul.

Søndag 1. december åbnede Jelling Musikfestival billetsalget med det traditionelle 24 timers tilbud. Her kunne partoutbilletter købes til en nedsat pris, hvilket resulterede i 10.505 solgte partoutbilletter.

Nu koster en partoutbillet 1675 kroner frem til 31. januar 2020, hvorefter prisen stiger igen. Det er også muligt at købe billetter til én eller to dag(e).

Annonce

Hør 'Let Her Go'

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Langt flere end ventet er blevet podet: Flere tusinde lagde vejen forbi midlertidigt testcenter

Danmark For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

FC Fredericia For abonnenter

Genlæs livebloggen: FC Fredericia fælder overmagten fra Silkeborg efter flot indsats

FC Fredericia

Målhelten Holvad: Det her kunne sagtens blive min bedste sæson

Annonce