Annonce
Fredericia

Nyt kapitel i teaterkonkursen: Kurator på vej med svar på, hvor ansvaret skal placeres

Fredericia Teater solgte tusindvis af billeter til sine store forestillinger, men i sidste ende ikke nok. Det var opsætningerne i København, som blandt andet "Prinsen af Egypten" i sommeren 2019, som ikke levede op til det budgetterede, og underskuddet i teatret blev så stort, at konkursen var uundgåelig. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Kurator Rune Richelsen har sat foreløbigt punktum i sin vurdering af Fredericia Teaters konkurs og ansvar. Kreditormeddelelse er på vej til de 3400 kreditorer i boet. Fredag er der indkaldt til skiftesamling i Sønderborg.

Fredericia: Kurator Rune Richelsen fra advokatfirmaet Bech Bruun har afsluttet sit arbejde, og kreditormeddelelsen er på vej ud til samtlige flere tusinde kreditorer.

- Den skulle have været sendt ud tirsdag, men det har vist sig at være udfordret af, at vi har så mange, der skal modtage den. Men vi arbejder på at få det løst, siger Rune Richelsen.

Meddelelsen vil blandt andet indeholde en konklusion på, om der kan rejses ledelsesansvar i forhold til teatrets økonomi og konkurs for præcis tre måneder siden.

Annonce

Rune Richelsen må ikke udtale sig om, hvad konklusionen er. Den kommer til at fremgå af meddelelsen til kreditorerne, som det ikke er muligt for Fredericia Dagblad at få adgang til via kurator.

Borgmester afventer

Blandt dem, der venter spændt på konklusionen, er borgmester Jacob Bjerregaard (S). Fredericia Kommune er den største enkelt kreditor med et krav på 28 mio. kroner.

- Jeg er orienteret om, at meddelelsen er på vej, og det er selvfølgelig en konklusion, som vi ser frem til at få afklaret, siger Jacob Bjerregaard.

Der er anmeldt krav for 64 mio. kroner. Otte mio. kroner er alene krav fra de tusindvis, som har købt billetter til forestillinger, som aldrig blev realiseret. I alt 3400 kreditorer har anmeldt krav. De får nu besked fra kurator.

- Vi sender kun meddelelsen ud til kreditorer og skifteretten i Sønderborg, konstaterer Rune Richelsen på forespørgslen fra Fredericia Dagblad.

Fredag eftermiddag er der indkaldt til skiftesamling ved Retten i Sønderborg i konkursboet. Retten i Sønderborg har overtaget konkurssagen fra Retten i Kolding. Her startede sagen oprindeligt i marts.

- Det viste sig, at skifteretten i Kolding var kreditor i konkursboet, hvorfor de anså sig for inhabile til at behandle sagen. Derfor blev den henvist til skifteretten i Sønderborg, forklarer Rune Richelsen.

Annonce

Tvivl om habilitet

Fra kreditorside har der været rejst tvivl om valget af kurator, fordi Bech Bruun også er advokat for konkursboets største kreditor Fredericia Kommune.

Blandt de, der har sået tvivl om valget af kurator, er advokat for en af kreditorerne All Stage. Selskabets advokat rejste spørgsmålet over for skifteretten, men det blev ikke imødekommet.

En kreditor har imidlertid ønsket, at der nedsættes et såkaldt kreditorudvalg i sagen. Udvalget har ingen beslutningskompetence, men skal ifølge konkursloven underrettes om væsentlige dispositioner, medmindre disse ikke kan udsættes uden skade for boet.

Blandt kreditorerne - blandt andet All Stage - har der været rejst kritik af, at kurator solgte aktiverne i det konkursramte teater til Fredericia Kommune. All Stage mente, at aktiverne kunne have indbragt mere.

Skiftesamlingen skal tage stilling til, om der skal nedsættes et kreditorudvalg.

Skiftesamlingens beslutninger er imidlertid kun bindende, hvis en tredjedel af de kendte fordringshavere er repræsenteret. Det vil i det aktuelle konkursbo sige, at omkring 1000 kreditorer skulle møde op til skiftesamlingen på fredag. Det tvivler Rune Richelsen på sker.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Katrine ville være dyrlæge eller frisør. Men synet af en boreplatform fik hende sporet ind på et helt andet fag

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Gammel Fredericia-virksomhed kan juble - overskuddet mere end fordoblet

Erhverv For abonnenter

Seks bogstaver med forkert skrifttype udløser bøde på 20.000 kroner: Statskassen må mangle penge, lyder det fra virksomhedsejer

Fredericia

Procestårne og rør bliver omgivet af vilde blomster  - måske må du også plukke

Live Sport For abonnenter

Se matchen her: Holsted Tigers tager imod Esbjerg Vikings

For abonnenter

Den perfekte storm har ramt bilbranchen: Bilerne bliver i nærheden af 30 procent dyrere

Fredericia For abonnenter

Det søde er blevet surt: TV-kendt konditor slog stor dej op, men er løbet ind i problemer

Erhverv For abonnenter

Stor kæde åbner i Fredericia: - De fleste kender os fra skruer, men vi er også gode til mange andre ting

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Erhverv For abonnenter

Da Peter ødelagde ryggen og blevet fyret, stod lokal virksomhed klar med åbne arme og en hjælpende hånd: Nu har de vundet særlig pris

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Erhverv

38-årige Nina Østergaard bliver topchef for Fyns største koncern

Fredericia For abonnenter

Har der været rotter nær dig?: Stort kort viser hvor, der er blevet spottet flest rotter og rottelort

Fredericia

Modige Mia blåstemplede ny legeplads: Få et kig ind i den nye oase midt i Kanalbyen

Annonce