Annonce
Erhverv

Nyt logistikcenter står klar sidst på året: Får brug for omkring 25 nye ansatte

DAOs nye logistikcenter står færdigt 3. december 2021. Den nye terminal er designet til at håndtere den stigende mængde pakker og skal servicere Jylland og Fyn samt levere til Europa. Administrerende direktør i DAO, Morten Villberg forventer at hyre nye medarbejdere i slutningen af året. Foto: Michael Svenningsen
Onsdag blev der taget første spadestik til byggeriet af distributionsselskabet DAOs nye logistikcenter på Bundgårdsvej.

Erritsø: I slutningen af året bliver der brug for medarbejdere, når distributionsselskabet DAO kan slå dørene op til sit nye logistikcenter på Bundgårdsvej.

Tidligere i år købte DAO en grund på 27.440 kvadratmeter, hvor selskabet opfører en logistik- og distributionshal på 6210 kvadratmeter. Dertil kommer scootergarage, omklædning, administration, ni porte til lastbiler og 11 porte til varebiler.

Logistikcentret forventes at stå færdigt 3. december, hvorefter sorteringssystemet skal køres ind, så det er i fulde omdrejninger i løbet af første kvartal 2022.

Annonce

Bygningen får en kapacitet på 15.000 forsendelser i timen.

- Det er en meget stor dag for DAO og ejerne. Opførelsen af terminalen markerer et niveauløft i virksomhedens kompetencer. Kernen er avisdistribution. Det er det, vores ejere lever af at levere: aviser og nyheder. Nu går vi i gang med at investerer massivt i at udvikle DAO, fortalte bestyrelsesformand i DAO Dorte Bjerregaard-Knudsen til første spadestik på Bundgårdsvej.

Stigende efterspørgsel

DAO er 100 procent danskejet og ejes af Jysk Fynske Medier, som Fredericia Dagblad er en del af, og JP/Politikens Hus. Foruden avisdistribution leverer DAO pakker rundt til danskerne i morgentimerne.


Vi arbejder 24/7 og har et stort flow af medarbejdere. Cirka 25 er på kontor og resten i terminalen. Dertil kommer vognmændene. Vi har en naturlig udskiftning, fordi mange ansatte er studerende, som tager et sabbatår og skal i gang med at studere. Så vi får løbende brug for nye medarbejdere. Jeg forventer cirka 25 nye ansatte.

Morten Villberg, adm. direktør


Det er netop den stigende mængde pakker, som logistikcentret er opført for at håndtere. Terminalen på Bundgårdsvej skal servicere Jylland og Fyn og Europa. Derfor er placeringen i Fredericia nøje valgt.

- Under corona så vi en efterspørgsel efter det, DAO er gode til: at levere pakker hjem til forbrugerne, konstaterede bestyrelsesformanden.

Grunden på Bundgårdsvej er allerede gravet ud af Vejle Museerne i forbindelse med arkæologiske undersøgelser inden byggeriet nu går i gang. PÅ den knap 30.000 kvadratmeter store grund opfører DAO et logistikcenter på godt 6000 kvadratmeter. Foto: Michael Svenningsen

Det bliver KT Erhvervsbyg, som står for byggeriet, og Beumer Group, som leverer sorteringssystemet.

Annonce

Vil hyre nye medarbejdere

Forventningen er, at omkring 100 medarbejdere vil få sin daglige gang i det logistikcenter til årsskiftet. Nogle vil komme fra DAOs andre lokationer.

- Vi arbejder 24/7 og har et stort flow af medarbejdere. Cirka 25 er på kontor og resten i terminalen. Dertil kommer vognmændene. Vi har en naturlig udskiftning, fordi mange ansatte er studerende, som tager et sabbatår og skal i gang med at studere. Så vi får løbende brug for nye medarbejdere. Jeg forventer cirka 25 nye ansatte, fortalte administrerende direktør i DAO Morten Villberg til Fredericia Dagblad.

Bbestyrelsesformand for DAO, Dorte Bjerregaard-Knudsen (til højre), fortalte blandt andet, at coronapandemien har givet en øget efterspørgsel efter distribution af pakker. Foto: Michael Svenningsen

Netop muligheden for flere arbejdspladser glæder borgmester Steen Wrist (S).

- I bliver en del af en stærk transport- og logistikklynge, som er helt afgørende for Fredericia. Det skaber vækst og arbejdspladser, og I samarbejder med Business Fredericia og Fredericia Jobcenter om at skaffe arbejdskraft, sagde borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce